0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета!Все още изживявам поредния си 3-ти отрицателен тест от преди 2 дни и като за утеха реших да надникна и в тази тема.Незнам много за Ин витрото на ЕЦ,освен че се прави проследяване и пункция без упойка.Моля споделете колко пъти се ходи на фоликулометрия и боли ли тази пункция!Извинете ме ,че отново ще попитам колко струва-видях че пише някаква сума 1000лв.,но доколкото знам това е ако се стигне до трансфер.Просто искам да знам за какво да се готвя отново.Аз сън пациентка на "Малинов".
Животът е толкова хубав, колкото му позволим да бъде!
*
luce , за сега всичко е нормално при мен, имам си едно сакче, утре съм на преглед за установяване на сърдечен ритъм и вярвам, че пак всичко ще е ОК :P

ivette , много съжалявам за поредното ти разочарование, но не се отчайвай, трябва да се бориш до постигане на желания от теб резултат. Пункцията без упойка е по желание. Болезнена е, но се търпи. Аз ходих само един път на фоликулометрия, но предварително знаех кога ми е горе-долу овулацията. След това се плащат изследванията преди пункцията - 72 лв. за LH, E2, PROG. и ПКК. Следва Прегнил - 30 лв., пункция - 250 лв. без упойка или 350 лв. с упойка и ако се стигне до трансфер - 600 лв. Успех и дано съм била полезна!

*
само ако мога да допълня, че ако се замразява ембриона, първоначалната такса е 400 лв, за всяко следващо замразяване по 100 лв, срок - една година. За следваща са плаща 300 лв.

Аз също правя пункциите без упойка. Не е от най-приятните усещания, но не е болка за умиране, както се казва  :) Изтърпява се  :)

mgstra, направо се вълнувам с теб за сърчицето  :D Аз сигурно ще ревна от вълнение като стигна до този етап  :oops:, хем много трудно се разплаквам  :) Пожелавам ти всичко да продължава така  :P

Благодаря ви от сърце ,момичета!mgstra ,като виждам твоята изпълнена мечта,започвам бавно да се съвземам.Знам ли,може пък това да ми е късмета.Д-р Персенска ми беше споменала,че е добре да се пробва ,за да се види какви ще са нашите естествени ембриони.По принцип имаме проблем с фрагментацията.
Включвам се и аз, за да пожелая вяра и оптимизъм на ivette, както и на всички останали, планиращи процедура на естествен цикъл / в това число - и на себе си :). Ей, ама хубава компания се събрахме, а? Така като че ли ми става някак по леко, като има с кой да споделям...
Да ви попитам нещо. Налага се да пия АБ в момента и си мисля, че не е редно да правя този месец ЕЦ. Въпреки че трябва да ми дойде на 16 и на 28 някъде да си запиша час за преглед, малко се страхувам че Я няма да е хубава. Някъде бях чела че трябва да мине поне месец от АБ за да се изчисти организма. От друга страна хич не ми се иска да губя месеци. Какво да правя?
Няма значение колко бавно вървиш, стига да не се отказваш от пътя си!

*
miletka77, мисля,че най-добре ще бъде да се консултираш с докторите си.

hope-love , така е - компания е хубава, положително настроена и оптимистично заредена. И на мен също ми става по-леко като споделям тук. То ако тръгна на разказвам на някоя колежка например, сега ми е 7 ден, фоликули еди колко си, после станаха еди колоко си, хормони, пункицци и т.н и сигурно ще ме обявят, че съм се вманиачила на тази тема  :lol:

ivette, то и аз реших да пробваме ЕЦ за да видим как се развиват нещата без инжекции. Дори не исках да взимам и никакви други лекарства, но след празния фоликул миналия месец, реших и аз да се наредя в редичката за метфогама  :), че не ми се иска и на мен да изпускаме цикъл по възможност  :)

Пожелавам на всички приятен,усмихнат ден  :D  :bighug:

И аз да попитам: планираме ин-витро на естествен цикъл, но се тревожа, че последния път ТСХ-то ми беше 2.9 /а д-р Начев е написал, че се стремим да е под 2,5/. Утре ще пусна пак едно контролно изследване, но се тревожа какво да правя ако е високо - не ми се ще да отлагам. Ще се обадя на ендокринолога разбира се, но просто питам, ако някой има опит с бързо понижаване на ТСХ при увеличение на дозата л-тироксин, би ли споделил. Забравих да кажа, че аз пия по половин хапче на ден ,т.е. - по 25 мг.
*
hope-love , най-добре  звънни на Начев. На мен ми беше казал два месеца преди стимулация, аз разбирам връщане включително, че трябва да види колко е ТСХ-то.

Аз скоро си проверих моето и е скочило до небето - 4.2  :(, но ние за сега замразяваме. Но за мене си мисля, че може би заради високата стойност фоликула беше празен.

Друга ендокриноложка ми беше казала, че ако видя, че ТСХ се качва да взимам около две седмици 1/2 таблетка повече през ден и пак да го проверя. Аз съм на 50 ел-тироксин. Но всичко е много индивидуално и най-добре е да се консултираш с еднокринолога си.

По принцип през зимата ТСХ се качва и затова обикновено се пие по-висока доза  :D

Hope-love, мен пък ме тормози друго.
Както казах и на мен ми предстои инвитро на ЕЦ. Не съм правила хормони от много отдавна, както и цитонамаска, и микробиология. Възможно ли е, ако излезе нещо да се отложи процедурата?!?! Да си ги пусна ли сега, та ако излезе нещо да може да се вземат мерки още сега?!? Няма ли да е късно на 10-ти ден!?...
Ей такива неща...

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
Да, уместни ми се струват тези въпроси, които си задаваш. Аз нямах вмере да питам д-р Персенска, но за ТСХ-то си имам едно на ум и ще го проверя, пък ще видим.Всъщност пускат се в килиниката някои хормони, които явно са от съществено значение за процедурата. Ако си имала преди някои извън норма, би могла да ги провериш предварително по своя инициатива. Колкото до цитонамазката - можеш да си напавиш, за да е готов резултата, когато отидеш за пръвия преглед, но не съм много на ясно, не е ли излишна, при положение, че имаме биопсия на матка предишния цикъл /нали не греша, че и ти прави скоро биопсия/
Точно за това се чудя, дали ще е необходима, както и другите изследавния за спин, васерман и т.н. които съмм правила преди няколко месеца заради лапаро+хистероскопия...
Ще се почудим, почудим и ще ни дойде време за часа :)
Дано няма проблеми!!!

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
*
На manga-zunga и е правено ендометриална биопсия за изследвани на NK, клетки в еднометриалната кръв, не бъркайте понятията с цитонамазка и бипсия при наличие на проблем - вземане на тъкан

За половите хормони съм се убедила, че от самоинициативи, няма нужда, при условие,че докторите имат преценка

Микробиология и цитонамазка са здравна хигиена за всеки, като  за първото е добре да се взема проба извън дните на О, заради цервикалната слуз и  възможността да не отчете

вирусологията има давност 3 месеца. Щом е правена скоро, го обсъди с лекаря
На manga-zunga и е правено ендометриална биопсия за изследвани на NK, клетки в еднометриалната кръв, не бъркайте понятията с цитонамазка и бипсия при наличие на проблем - вземане на тъкан

За половите хормони съм се убедила, че от самоинициативи, няма нужда, при условие,че докторите имат преценка

Микробиология и цитонамазка са здравна хигиена за всеки, като  за първото е добре да се взема проба извън дните на О, заради цервикалната слуз и  възможността да не отчете

вирусологията има давност 3 месеца. Щом е правена скоро, го обсъди с лекаря

Напълно вярно, само да уточня, че вирусологията има давност 6м.
*
КЪДИ, вече не е 6 месеца, Мели беше писала тук из форума

п.п. изрових го, от темата ФАР :lol:

Цитат
Момичета, в желанието си да помогнете давате погрешна информация, а това не само че не помага, но и вреди. Давността на изследванията за ХИВ, хепатити В и С и сифилис е 3 месеца преди процедурата по даряване и това е регламентирано в Наредба № 28 от 20 юни 2007 г. за дейности по асистирана репродукция.

лусе, ние обсъждахме законовия срок, а не този по мнение на лекаря, иначе да приема се всякак:lol:
« Последна редакция: Март 10, 2011, 13:17:11 pm от Тара »
*
относно вирусология, на мен ми ги признаха миналия месец, а бяха правени септември миналата година когато беше стимулирания цикъл.

Аз лично си правя цитонамаска и микробиология поне веднъж годишно за собствено успокоение. За половите хормони пускам каквото ми кажа докторите.

За ЕЦ за LH, E и Prog понякога. На мен, когато беше за първи път, искаха и трите, след това само LH и Е. Също и ПКК. Миналия месец минах без нея защото казаха,че скоро съм правила.

manga-zunga, няма да има проблеми. Всичко ще бъде наред  :)

На въпроса за антибиотика, аз пих 5 дни антибиотик точно месеца в който не можаха да извадят яйцеклетка, бях го свършила когато почнахме следенето, но все пак...
За връзката между приемането на Антибиотици и ЕЦ най-вече и на първо място трябва да се консултирате с лекаря си като споделите какъв точно антибиотик приемате в момента. Той е професионалистът, на когото трябва да се доверим изцяло. При мен например в момент на приемане на антибиотик и естествено след конултация и препоръка на лекаря (за да не изпускаме фоликула)направихме пункция на ЕЦ и резултата беше хубава яйцеклетка и след това чудесно разделен ембрион.
Така, че моят съвет е: споделяйте всичко, консултирайте се и вярвайте единствено и само на лекаря си.
 Благодаря на всички за подкрепата!Ще се "срещаме "често в тази тема, а дано и в друга, по-хубава...
luce ,и аз като теб искам да видя какво ще "произведа" без инжекции,макар че при нас нещата са комбинирани-имаме и мъжки факор.И аз пих метфогама и мелатонин преди този последен опит, но само един месец.Мисля отново да започна да ги пия,но не знам за дълго колко време могат да се приемат.
*
 ivette , да, дано се преместим скоро в друга тема  :D

И при нас имаше мъжки фактор свързан с подвижността, но с бабини зъби нещата са ОК сега.

Ще видим как ми действа метфогамата  :). Шефкетова ми каза, че трябва да се приема дълго време. Някъде бях чела, че поне 3 месеца са необходими. Но мисля, че докторите ще кажа най-добре.

Момичета, стискайте ми палци, моля ви, утре съм на пункция. Дано този месец има яйцеклетка  :)