0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 7
« Отговор #180 -: Март 08, 2011, 10:37:45 am »

Това звучи меко казано несериозно - все едно да се възхищаваш на Ники Кънчев колко е умен по време на предаване :). Няма как да се помни всеки един случай, който е строго индивидуален, а на ден оттам минават по десетки такива. Просто в клиниката има добра организация на работа,всеки си има досие, което се води стриктно. Евала на докторите, че те карат по този начин да се чувстваш за тях единствен пациент, това е не малка част от пътя към успеха!

:D, напротив, не обичам овчето обожание, а прагматизма, с втория пример исках да кажа, че макар да не помнят коя е Пена, Драганка....по местоживеене :lol: бързо им изникна физиономията......сега пък от къде съм- от едно село на кръстопът :wink:?

И да, всеки си има досие и то е за това - да знаят какво са правили и какво предстои
« Последна редакция: Март 08, 2011, 10:41:03 am от Тара »
« Отговор #181 -: Март 08, 2011, 10:50:19 am »
С моето рационално мислене, скептицизъм и вечно проверяване на казаното бях далече от мисълта, че ме помнят още по-малко, че ще знаят в детайли случая ми.
Но не е така, убедиха ме /което повярвайте ми не е лесно/, че и тримата знаят в детайли заплетените случаи. Разбира се повече бих се радвала да съм от тези, които идват правят опит и си тръгват щастливи и доволни с бебе.
Така, че повече оптимизъм и вяра.
« Отговор #182 -: Март 08, 2011, 11:08:00 am »
Едва ли могат да помнят всичко в детайли, но всичко се записва  :wink: Аз съм пациентка от година и няколко месеца. Минала съм и през тримата, по време на прегледите и по време на стимулацията нито веднъж не съм почувствала, че връзката се губи. Всеки един от докторите е бил информиран за текущото ми състояние. Та, както Къди казва - повече оптимизъм и вяра!

*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
« Отговор #183 -: Март 08, 2011, 11:33:40 am »
На мен ми мина пункцията - има яйцеклетка. Обаче - с д-р Персенска сме говорили за ИКСИ на ЕЦ (с доста лоша морфология сме), на мъжа ми като дава материала му казват, че ще пробват първо с инвитро и ако не стане, ще иксират, д-р Шефкетова обаче ми казва, че понеже ми е първи опит за тях било важно да видят дали ще стане спонтанно оплождане и ако не стане инвитро, няма да иксират. 8O Доста зле се почувствах. Има ли някой друг с подобен опит?

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
« Отговор #184 -: Март 08, 2011, 11:51:52 am »
Нямам такъв опит, но ти спокойно. Не забрвай, че е годината на Заека! Успех!
*
« Отговор #185 -: Март 08, 2011, 11:59:49 am »
Зайко, ние сме с много лоша спермограма.  Единствено до сега, говорим за ИКСИ със стимулация - за да може да се избере хубав ембрион измежду няколко.

Явно преценят рисковете, че да се върне един ембрион, който предварително са отписали - няма смисъл.
*

Zai

• 955
« Отговор #186 -: Март 08, 2011, 12:20:19 pm »
Зайко, ние сме с много лоша спермограма.  Единствено до сега, говорим за ИКСИ със стимулация - за да може да се избере хубав ембрион измежду няколко.

Явно преценят рисковете, че да се върне един ембрион, който предварително са отписали - няма смисъл.
Те не са направили оплождането. Става дума в разминаване в това, което ми казват различни хора в клиниката. Едно говорихме преди пункцията, друго стана след нея. Чувствам се ужасно след като ми беше казано, че ако не стане инвитро оплождане, няма да иксират, а прекратяваме процедурата. Все едно със студена вода ме заляха.
« Последна редакция: Март 08, 2011, 12:33:36 pm от Zai »

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*
« Отговор #187 -: Март 08, 2011, 12:40:50 pm »
ох, разбирам те,  :(  , ние сега тук ще си гадаем, трябва да ги питаш - защо

мисля си, че се ръководят от потенциала на опашатковците, по принцип.....те имат поглед, нали имаш няколко инсеминации.....затова са ти казали, че за тях е важно дали ще има спонтанно оплождане; да знаят какво да правят занапред, един вид проба -грешка
« Отговор #188 -: Март 08, 2011, 12:56:56 pm »
така е, обикновено първото ЕЦ се основава на принципа проба-грешка. ЕЦ-то се прави по-скоро, за да се види качеството на Я и дали има ин витро оплождане.
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #189 -: Март 08, 2011, 13:08:21 pm »

Честит Празник  на Всички!
     На всяка от нас пожелавам , освен да се  чуства красива и обичана Жена , скоро  да  може да чуе и заветното и желано "Мамо "!  
         На женската част от екипа на Клиниката  желая от все  сърце много щастливи  мигове , усмивки и да продължават да сбъдват мечти!

Знам как се чустват  момичетата с  отрицателни резултати , особенно на днешния ден -преживявала съм го не един път.
Но просто вярвайте и не се отказвайте !Мечтата ви ви чака  и ще се  сбъдне!
« Последна редакция: Март 08, 2011, 13:35:28 pm от nimika »

*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #190 -: Март 08, 2011, 13:28:57 pm »
Евита, много съжалявам :(. Но не се предавай, и ние ще успеем, сигурна съм. Всеки е различен слуай, с различен проблем и различна съдба. Просто при някои от нас нещата стават по-бавно. Относни лекарите в клиниката, и аз в началото имах същите опасения. Чудех се защо не съм винаги при д-р Стаменов, след като първия ми преглед беше при него, дали другите лекари изобщо са запознати със случая ми. Но както пише Къди, убедиха ме, че са запознати :) И вече изобщо не се притеснявам при кого ще се падна. Както всички виждаме, макар и в една и съща клиника, при едни и същи лекари, всеки от нас е с различен резултат. Отначало си мислех, че всичко зависи най-вече от лекаря, но стигнах до извода, че си има голяма доза късмет или божа работа, който както иска да го нарича. Така че ни остава да вярваме и да сме спокойни, че което зависи от лекарите ни, всичко е направено и те ще продължават да търсят причината за неуспеха. Миналата година гледах по новините, че Селин Дион е забременяла с близнаци от четвърти опит ин витро. А тя със сигурност има възможност да си позволи най-добрите лекари и клиники. Така че явно не е само до лекарите :)
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #191 -: Март 08, 2011, 13:45:53 pm »
Зай, ние правихме 2 инсеминации с 0 имплантация. Мъжки фактор - средна "хубост". Не знаех как да продължа и след разговор с д-р Стаменов имах избор последно инсе със стимулация или ин витро на ЕЦ. Избрах второто и се оказа, че на глед не чак толкова лошите спермита нямат потенциал да оплодят Я. След това винаги сме залагали на ИКСИ. Важно е да се разбере дали спермитата си вършат сами работата.
Помня как се чувствах като ми съобщиха лошата новина, имах чувството, че ще се строполя и никога няма да стана пак на крака. Пълно отчаяние. Всичко се преодолява с много инат, воля и вяра!
*
« Отговор #192 -: Март 08, 2011, 14:51:55 pm »
Честит Празник мили момичета настоящи и бъдещи маменца!
« Отговор #193 -: Март 08, 2011, 15:15:04 pm »
Честит празник и от мен !Пожелавам на всички следващият 8-ми Март да е изпълнен с детски глас около нас !!!
*

Zai

• 955
« Отговор #194 -: Март 08, 2011, 17:02:04 pm »
Зай, ние правихме 2 инсеминации с 0 имплантация. Мъжки фактор - средна "хубост". Не знаех как да продължа и след разговор с д-р Стаменов имах избор последно инсе със стимулация или ин витро на ЕЦ. Избрах второто и се оказа, че на глед не чак толкова лошите спермита нямат потенциал да оплодят Я. След това винаги сме залагали на ИКСИ. Важно е да се разбере дали спермитата си вършат сами работата.
Помня как се чувствах като ми съобщиха лошата новина, имах чувството, че ще се строполя и никога няма да стана пак на крака. Пълно отчаяние. Всичко се преодолява с много инат, воля и вяра!

Ние знаем, че сме лош мъжки фактор и искахме да е  ИКСИ, за това бяхме говорили месеци наред, инвитро не беше споменавано изобщо.

Стана ми горе-долу ясно какво са имали предвид с това инвитро, но беше редно да сме уведомени предварително, че има и такъв вариант.

« Отговор #195 -: Март 08, 2011, 19:18:37 pm »
зайче, не се ядосвай - на мен са ми казвали лекари, че ако ЯК не се оплоди инвитро, няма никакъв смисъл да се иксира впоследствие. след като са минали първите 24 часа след пункцията, (през което време те изчакват за да видят дали ще стане оплождане) ЯК вече не е годна, грубо казано, за икси. знам, че понякога въпреки това го правят, но мисля че е несериозно...

да, тъпо е, че не са ти казали предварително - разбирам че  това те ядосва, но то не само първото ЕЦ е на принципа проба/грешка, а и въобще първата АРТ процедура.

но аз си мисля, че те си имат причини да "рискуват" - сигурно са преценели, че човечетата ще се справят. мисли за това. 8)
*

milokami

• 198
  • Това ще е нашата година!
« Отговор #196 -: Март 08, 2011, 19:44:23 pm »
Момичета, Честит празник!
Желая на всички Ви да сме много борбени и силни,
 да сме много обичани и да обичаме,
 защото само по този начин ще осъществим мечтите си!

Евита, много съжалявам за резултата и напълно те разбирам как се чувстваш. Ако наистина имаш нужда се отдалечи малко от всичко и после събери сили да започнеш отново.
" Когато си на дъното на пъкъла,
когато си най-тъжен, най-злочест,
от парещите въглени на мъката
си направи сам стълба и излез..."
*
« Отговор #197 -: Март 08, 2011, 22:49:02 pm »
Честит Празник на всички дами!
Благодаря на всички за отговорите, малко ме успокоихте. В крайна сметка ако е рекъл Господ всички ще се сдобием с детенце рано или късно.

*

Zai

• 955
« Отговор #198 -: Март 09, 2011, 10:40:20 am »
В крайна сметка са направили ИКСИ, защото сперматозоидите били с много малка акрозома. Чакам и се моля да се развива добре. osi_16 :eggsperm:

*
« Отговор #199 -: Март 09, 2011, 11:02:26 am »
Всичко ще е наред, Zai , не се притеснявай и изпусни малко въздух :P