0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 7
« Отговор #880 -: Май 09, 2011, 13:27:21 pm »
Къди , дано ти и другите не са ме разбрали погрешно . Това е единственото място в България,където бих и ще правя последният си трети опит инвитро. Казвам последен ,защото не смятам до безкрай да правя инвитро .Нямам нерви за повече !Аз също безрезервно вярвам на лекарите там и най вече на  д-р Стаменов . Няма такъв лекар като него !!Ужасен песимист съм ,но той винаги ме е изкарвал от това ми състояние и ме е карал да продължавам и да опитвам . Но истината е,че от прекалено много жени и процедури и нещата излизат извън контрол . Поне моето впечатление е такова . Скоро докато чаках реда си една госпожа от екипа му ,която познавам сподели ,че не са почивали от близо месец . Прекалено са натоварени и това пречи. Не искам да обидя никой от хората ,работещи там и това е мое лично мнение само .
това е и мое мнение, но след поредното разочарование и в един цикъл да ме гледат тримата доктори и всеки пита другия какво следва бе за мен потресаващо. посетих други две клиники и вярвайте ми бога няма такова нещо - часове се спазват, излушват по час и вниманието е просто друго. аз лично бях до тук, но всеки взима сам решението си. потресе ме , че след няколко опита никой не намери решение на проблема ми, а парите и годините си отидоха.
никога не отстъпвай на принципите си!
« Отговор #881 -: Май 09, 2011, 13:52:59 pm »
Cherry, цената за съхранение на ембриони/яйцеклетки е 300лв на година. Това е информация от преди 3 седмици.
Живей за мига!

« Отговор #882 -: Май 09, 2011, 15:07:02 pm »
Момичета, на кой телефон звъните и пращате СМС-и с подсещане за резултати от биопсия? Резултатите ми са готови от преди 4-5 дни, а още никой не се е обадил
Не се надявай да ти се обадят толкова скоро поне ще минат към 20 дни докато ти звъннат.А за СМС-те ги прати на дактора който ти  е правил биопсията.Успех

« Отговор #883 -: Май 09, 2011, 16:46:34 pm »
Здравейте момичета!
Днес ми е 4 ден след трансфера .Но както винаги има какво да ме притесни.
И така въпроса ми е към тези от вас ,които са имали опити и които са гледали внимателно по време на трансфера какво правят докторите.
И при първият ми и сега при вторият ми опит ,наблюдавах какво прави док.,промивка,поставяне на катетъра с ембрионите,ваденето му.Ок но и при предишният ми опит и сега когато док. извадеше катетъра по него имаше кръв.Чета че не бива по катетъра да има кръв или слуз а при мен и на двата опита имаше такава.
Моля да споделите при вас как е било ,ако си спомняте.
Днес се сетих за това и цял ден ми е криво .
Според това което прочетох е че не е добър признак по катетъра да има кръв или слуз а аз така се бях зарадвала ,този път ембриончетата ми бяха супер -почти стигнали стадий морула,бяха разделени на 16 и повече клетки,а днес надеждата ми нещо взе да се изпарява. :balk_144:
« Отговор #884 -: Май 09, 2011, 16:49:36 pm »
Изчетох подробно темата за Техниките при ЕТ, кръв по катетъра значи проблем наистина и винаги внимавах при тарнсфера, но тоя пуст катетър все не можех да го видя след това. Сигурна ли си и как точно успя да го видиш?
« Отговор #885 -: Май 09, 2011, 16:56:54 pm »
Аз от своя опит мога да кажа ,че винаги след ЕТ ми се казваше и чувах от док  ,че няма кръв и всичко е минало супер ! Еми кво от това като няма налице нищо !
Спри да се психясваш и да четеш каквото и да е. Знам колко е трудно но не отписвай опита си още в началото !

Успех ти желая от сърце !
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #886 -: Май 09, 2011, 18:22:13 pm »
malkave6tiza успех ти желая! Искам да ти кажа, да не се вкарваш във филми още пт 4 ден след ЕТ  8O Чудно ми е, как го видя точно тоя катетър и по-точно, как наблюдава, какво прави доки, 8O като знаем всички в какво положение сме в този момент на ЕТ. Аз лично от себе си, нищо др ме можах да видя, остана ми само да гадая :wink: какво се случва там отдолу  :wink:

« Отговор #887 -: Май 09, 2011, 18:35:58 pm »
Благодаря ви за отговорите момичета!
И при двата ми опита видях док. като подаваше вече извадения катетър на сестрата и при двата пъти имаше кръв по катетъра.Док. не го е крила че да не го видя,и нищо не ми каза след трансфера -примерно че е бил проблемен или нещо от сорта.Може би трябваше да си затворя очите ама пусто нали обичам да гледам всичко каквото се подава и прави ...Надявах се на този ми опит д-р Стаменов да ми е на трансфера но не би ...
Не исках толкова рано да се отчайвам но днес от обяд нищо не усещам ,нямам никакви болчици,гърдите ми сякаш не са толкова напрегнати,абе изобщо силно се надявам поне едничко ембрионче да се пребори и да се захване .То каквото зависеше от мен и мъжа ми го направихме,от док. също -сега всичко е в Божиите ръце и милост.
Дано Бог е с всички нас,момичета!
« Отговор #888 -: Май 09, 2011, 18:54:48 pm »
Здравейте момичета!
Днес ми е 4 ден след трансфера .Но както винаги има какво да ме притесни.
И така въпроса ми е към тези от вас ,които са имали опити и които са гледали внимателно по време на трансфера какво правят докторите.
И при първият ми и сега при вторият ми опит ,наблюдавах какво прави док.,промивка,поставяне на катетъра с ембрионите,ваденето му.Ок но и при предишният ми опит и сега когато док. извадеше катетъра по него имаше кръв.Чета че не бива по катетъра да има кръв или слуз а при мен и на двата опита имаше такава.
Моля да споделите при вас как е било ,ако си спомняте.
Днес се сетих за това и цял ден ми е криво .
Според това което прочетох е че не е добър признак по катетъра да има кръв или слуз а аз така се бях зарадвала ,този път ембриончетата ми бяха супер -почти стигнали стадий морула,бяха разделени на 16 и повече клетки,а днес надеждата ми нещо взе да се изпарява. :balk_144:
Не се отчайвай предварително!Стискам ти искрено палци и се надявам да имаш късмет от сърце!!! :crossfingers: :bfp: :crossfingers:
След моят втори опит в последствие, четейки в темата за ембриотрансфер, сама открих, че докторката е допуснала сериозна грешка, а именно местенето на ембрионите от един катетър в друг.Имам правена хистероскопия и смятам, че ако е имало този проблем тогава, би трябвало да е отбелязано в досието ми, но уви ...На момента въобще не помислих, че има значение, но за съжаление далеч не е така.За следващият опит и трансфер/Дай Боже!/ изрично ще настоявам на трансфера ми да е д-р Стаменов, защото смятам, че Той е Човекът и така съм решила.За съжаление за пореден път попаднах в графата на гафовете от недоглеждане на някои от екипа ...
*
« Отговор #889 -: Май 09, 2011, 19:06:45 pm »
Вещи, не се тормози излишно.
Моят трансфер миналата година беше направен при наличие на кръв от пункцията, след трансфера сутринта също имах кръв.....и беше ми ясно, въпреки че самия ЕТ беше гладък, прави го д-р Стаменов.

Днес, след като секретарките в събота ми се обадиха, че ми местят часа / а аз въобще не съм изявявала претенции при записването/ и ще ме прегледа д-р Персенска - ОК. След час закъснение на часовете, и това разбираемо, д-р Персенска, както беше горе, отиде другаде и като влязох беше при д-р Шевкетова. Хайде досието ми долу за сондиране на мнение от д-р Стаменов, аз пак в чакалнята :lol:. После дойде д-р Персенска - извикаха ме, разбрахме се с две приказки.....
Влизам при секретарките за час - питат ме за какво - и аз ги попитах защо ми местят часа от етаж на етаж с най-равен тон , ей така за справка, че си отвисях два часа в чакалнята, като ми се развикаха, що съм ги обидила 8O. После като си обяснихме подробно едни на други кой от какво, хайде ранен час за следващия път, аз пак - сменям три автобуса, дайте ми половин час по-късно, те - не може :o при условие, че почва от мен :lol: - да съм си хванела нещо по-рано :wink:
Аз им казах, че така и така ще дойда на обяд, и без това има свободен обеден, те  - нахална си. Дадоха ми час който искам и накрая пак - обидени сме 8O .  И аз се извинявам, че съм попитала :wink: Та, така отмъщението на секретарките.

« Последна редакция: Май 09, 2011, 19:09:16 pm от Тара »
*
« Отговор #890 -: Май 09, 2011, 19:30:15 pm »
Евита, независимо, че нямаш проблем, понякога може да се получи спазъм на канала. Въпросният спазъм е непредсказуем и в повечето случаи  се преодолява с поставяне на но шпа мускулно( при мен допълнитено се е слагало и атропин). Но въпреки премедикацията, при последния ми опит се наложи смяна на катетрите. Смяната на катетъра при мен доведе до бременност.
Все пак ние сме едни далечни наблюдатели - не сме на мястото на доктора, за да знаем кое как точно се прави, а и не мисля че имаме нужното медицинско образование и практика, за да правим крайни заключения  :wink:

« Отговор #891 -: Май 09, 2011, 19:41:54 pm »
Здравейте момичета! И аз бях сутринта в клиниката в 7;40 изчаках секретарките за да ми кажат че ми отменят лапарото,имало спешен случай.Направо ми прималя,язък за глада и пътуването 250 км.Казаха че ще ми звъннат тая вечер за нова дата.Това е от мен.желая ви успех!!! :bighug:
« Отговор #892 -: Май 09, 2011, 21:17:17 pm »
Евита, независимо, че нямаш проблем, понякога може да се получи спазъм на канала. Въпросният спазъм е непредсказуем и в повечето случаи  се преодолява с поставяне на но шпа мускулно( при мен допълнитено се е слагало и атропин). Но въпреки премедикацията, при последния ми опит се наложи смяна на катетрите. Смяната на катетъра при мен доведе до бременност.
Все пак ние сме едни далечни наблюдатели - не сме на мястото на доктора, за да знаем кое как точно се прави, а и не мисля че имаме нужното медицинско образование и практика, за да правим крайни заключения  :wink:
Мецани, моите ембриони стояха доста време в първият катетър, докато се опитваха да проникнат чрез него.После местенето, не казвам, че това е причината, но смятам, че има голяма вероятност.Да, определено не съм лекар, но все пак те трябва да преценят дали имам нужда от атропин.Мускулно мисля, че ни биха но-шпа./на мен и другата мацка/Болка не е имало нито с първият, нито с вторият катетър.А относно крайните ми заключения, определено се базират на сериозни наблюдения и ситуации, а и мое право е да избера Доктор, на който вярвам и имам доверие, защото това е не по-малко важно от всички останали манипулации.
« Отговор #893 -: Май 09, 2011, 22:27:47 pm »
Навсякъде в клиниката е разлепен лист, че не може да се избира лекар и че не се доплаща за избора на такъв....

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
« Отговор #894 -: Май 09, 2011, 22:41:18 pm »
Cherry, цената за съхранение на ембриони/яйцеклетки е 300лв на година. Това е информация от преди 3 седмици.

Благодаря, наистина е толкова, днес ходих да платя ембрионионите  :)

*
« Отговор #895 -: Май 09, 2011, 23:00:35 pm »
Евита, разбира се че можеш да си избереш лекар, то е твое право. Исках просто да споделя, че независимо от прочетеното по въпроса и наблюденията, които имаме, може да си направим грешни изводи , от които се настройваме изключително негативно ( причинявала съм си го многократно), а това в периода след трансфера е нежелателно.
Дано всичко при следващата ти процедура бъде направено както трябва и да доведе до успешен и щастлив финал.
« Отговор #896 -: Май 10, 2011, 09:39:31 am »
Навсякъде в клиниката е разлепен лист, че не може да се избира лекар и че не се доплаща за избора на такъв....
Този лист го има от доста време, но без да изпадам в подробности ще кажа, че на практита не е точно така.Говоря за първата част, а именно избора на лекар.
« Отговор #897 -: Май 10, 2011, 11:12:00 am »
Този лист го има от доста време, но без да изпадам в подробности ще кажа, че на практита не е точно така.Говоря за първата част, а именно избора на лекар.

Момичета, този лист е за нещо съвсем друго, той е в отговор на тв скандала, че в някои болници се взимат огромни суми за избор на екип при операции по здравна каса. Ако сте забелязали, на въпросният лист пише също и че СБАХЛ "Д-р Малинов" не работи с НЗОК.
*

anajens

• 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
« Отговор #898 -: Май 10, 2011, 12:54:25 pm »

Момичета, този лист е за нещо съвсем друго, той е в отговор на тв скандала, че в някои болници се взимат огромни суми за избор на екип при операции по здравна каса. Ако сте забелязали, на въпросният лист пише също и че СБАХЛ "Д-р Малинов" не работи с НЗОК.
Абсолютно Лемон, точно за това става въпрос!!!
« Отговор #899 -: Май 10, 2011, 14:53:20 pm »
Искате да кажете, че човек може да избере при кой да се прегледа ли?!?
Нали все се коментира "падна ми се...." и т.н.
?!?!

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."