0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
ivanita току-що си записах час при д-р Даскалов - аз също съм за 24-ти март (другия четвъртък). Надявам се всичко да е нормално.
Ами аз съм за 14:00ч. Ако нещо може и да се засечем.
Днес прегледа мина нормално - стандартните изледвания, които ми пускат по здравната каса са ок. Бебо слабо мърдаше  - уж всичко ок. То целия преглед беше набързо. и с тази остаряла техника какво ли толкова ще види АГ-то. Така че това е засега- другата седмица повече.  :)

*
Прибрах се. :)

Гери, ние с теб продължаваме да се "движим" заедно. И при мен в лявата тръбичка има нещо, което може да е хидросалпингс или сраствания, следващия месец ще правим лапаро и ще се разбере с точност.
Лека вечер на всички! :bighug:
Здравейте милички!  :)
Много се радвам милички че сте много активни тези дни, и в темичка строи мого свежо настроение  :)само така мили мои.
Котаранка честити ти две сърчица мила,много много се развълнувах от новината,това е най-хубавото нещо което може да се случи на една жена  newsm04,пази се много
Гери радвам се мила че си толкова борбена,и каквото и да решиш за работата важното е бебчето 
Мими горе главата миличка,бебчо може да е решил да стане без процедура,или ако не другия месец си идва  :bighug:
Marmoranka добре дошла при нас миличка,дано много бързо да се преместиш в темичката на коремчетата  :D,поздравявам те за за избора ти на д-р Даскалов,ще се убедиш че е прекрасен човек и лекар

Сони
честити сини гащурки  :lol: е понякога се случва и това,моята приятелка роди на 3 март,до последно не знаеха на 100% какво ще бъде бебочето,мислеха че ще е момче всички неща бяха в синьо,а то излезе мацка  :lol:
katrin_sl поздравления за хубавия резултат,сега следва момента на още по хубавата новина  :) :bfp:
Serendipity не унивай миличка щом си в ръцете на "нашия" лекар всичко ще се нареди  :bighug:
Лека вечер милички!
Гушки на всички.
А утре ще чакаме пак хубава новина :D

Вярвам!!!!
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
Ооооо, Serendipity!
Надявах се, че всичко ще бъде наред с твоята снимка :(! Дано само не е хидросалпингс, че от прочетеното за него се молех да имам всичко друго само не и това! Ако са някакви малки сраствания може да се отстранят и да продължиш с инсеминацията веднага. За лапарото не се притеснявай - изобщо не е страшно. Жалко, че трябва да преминем през всичко това, но както се казва "целта оправдава средствата".
 :balk_21:
*
Гери, bebeshori, благодаря за пожеланията!  :balk_21:

И аз се моля да са някакви сраствания от инфекциите, иначе оставам с една тръбичка.  :? Но каквото и да е - продължаваме напред със свежи сили!  :balk_111:
*

• 1357
Serendipity, не мисли сега за този вариант, но само да ти кажа, че дори и в такъв случай може да правиш инсеминация. На мен ми предложи док да пробваме първо с инсеминация, но на мен не ми се губи време, защото след 2-3 месеца моят тръгва да работи навън. Иначе бих пробвала. С една тръба трябва да ходя и да следим кога фоликулът се намира в яйчника където е здравата тръба и тогава да действаме. Но само на спонтанен цикъл това. Има си варианти и решения за всеки проблем. Дано е нещо дребно и бързо да разрешите проблема! Само не се отчайвай сега!
 :bighug:
*
Привет момичета. Днес малко късно се включвам.
Сони, честити сини памперси. Аз да си призная се надявам пола на бебчо да са го познали. На двете морфологии ми казаха, че ще е момиче. Надявам се да няма изненади. Е не че ако се роди мъж ще го върна, ама трябва да мисля на кого да подарявам рокличките. Както казва моя мъж на мен и майка ми, "купувайте роклички, купувайте, пък като се роди момче вие ще си ги носите" :D. Това малко да ви развеселя. Макар че днес като ви чета сте по ведри. Само така ви искам.
Няма да ви изреждам, че ще пропусна някой. Радвам се за всички който са получили хубави новини. Много силно стискам палци и на останалите и те да получат хубави новини. Много силно ви прегръщам и ви заразявам с вирусчета за късмет  :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1:
« Последна редакция: Март 17, 2011, 20:17:01 pm от tucy »

*
Гери, благодаря ти за окуражителните думи!  :balk_21: Така е, винаги има решение на проблема, само не разбрах защо да следите фоликула кога е на яйчника откъм здравата тръбичка? Това само, когато се прави инсеминация на ЕЦ ли? Аз още бях сънена от упойката и не помня много какво ми казаха.  :?
*

• 1357
Криво-ляво ще ти кажа какво ми каза док - следи се когато си с 1 тръба защото фоликулът е 1 месец в ляв, 1 месец (е може и 2-3 де) в десен яйчник и когато е в яйчника, който вече си няма тръба то няма как да се срещнат яйцеклетката и сперматозоида и няма как да правим инсеминация. Лошото е, че в началото на цикъла не можем да знаем доминантният фоликул къде точно се намира. Разбирало се едва няколко дена преди ову, което пък означава, че няма възможност да се правят стимулирани инсеминации, тъй като стимулациите започват на 3-и ден :?. Само на спонтанен цикъл. Аз ако разполагах с време щях да пробвам с няколко такива, но нищо... Нали важното е да стане! Ти сега не мисли лошите варианти. Щом си при добър лекар всичко ще се нареди :wink:!
*
Разбрах, Гери. :) Аз си мислех, че при стимулация има доминантни фоликули и в двата яйчника. Между другото, в епикризата ми пише: "Рентгенови данни за съхранена проходимост на тубарния апарат двустранно. Без данни за наличие на аномалии." Така ми звучи по-добре. :)
*
Аз си мислех, че при стимулация има доминантни фоликули и в двата яйчника.

Гери, Serendipity е права. При стимулирани инсеминции съм имала овулация от фоликули и в двата яйчника.
Здравейте,момичета!
Аз минавам да ви нагледам как сте.Виждам,че днес сте по-ведри,което много ме зарадва.Искам да пожелая успех на всички ви :grouphug: и малко вирусчета за късмет :green_dust_1: :pink_dust_1: :green_dust_1: :pink_dust_1: :green_dust_1: :pink_dust_1:
[/url]
*

• 1357
Хмм, сега ме хвърлихте в размисъл... Категорично док ми отказа стимулирана инсеминация с 1 тръба :ask:. Винаги ли има фоликули и в двата яйчника при инсеминации? Хайде при инвитро - да, с толкова много фоликули, но при инсеминация? Не се бях замисляла. Да не би да се случва, но не винаги и затова да ми отказва? Като отида след 1 седмица да си взема епикризата ще разпитам пак. И без това имам 1 куп въпроси вече :lol:. Аз вече реших твърдо да правим инвитро, но ми стана любопитно сега.
*
Гери, питай ако не те затруднява, защото и на мен ми стана интересно. :)
Аз като се замисля, логично е при наличие само на една тръба, инсеминацията да е стимулирана, за да е по-голям и шансът да има доминантен фоликул откъм здравата. Иначе може с месеци да не се появи там. Дано се включи някой по-запознат с нещата.
цигу например, сподели ако желаеш. :)
*
При мен десния яйчник е по-активен. При четири инсеминации, стимулирани с кломифен, по-голям брой фоликули по-често имаше вдясно. Но при общо 3-4 фоликула в този период винаги е имало поне един и отляво.

При един от прегледите ми тръгнах да обяснявам на сестрата, че е ред на левия да овулира, а тя се разсмя. Обясни ми, че редуването на яйчниците за овулацията е правило само в учебниците; по нейно наблюдение при повечето жени това не важи.

Не би ми хрумнало дори да оспорвам решението на лекар - със сигурност има разумни причини. Просто попитай, за да си наясно. И късмет! :)
*

• 1357
Цигу, ще попитам. Стана ми интересно наистина. Той докторът вече свикна като ме види да го заспивам с купища въпроси. Само да знае сега пък какво го чака с предстоящото ми инвитро :lol:.
*
цигу, благодаря ти за поясненията. :)

Гери, и аз така - подготвям си един куп въпроси, но като отида вече съм ги забравила и имровизирам. :)
Добър вечер и от нас ,благодаря ви мили ми дами от сърце!надявам се че няма да има повече изненади ,че ще започваме другата седмица да правим детската стая.Е най-много да взема да я докарам в жълто за всеки случей :lol:Тъкмо се бях настроила за розово за панделки.....Ами важното да сме живи и здрави а пък каквото такова,а пък знам ли чувала съм за доста родени бебенца с вече и готови имена и на финала голяма изненада.
Еми от нас лека нощ!
...а и малко сини този път за късмет :lol:  :green_dust_1: :green_dust_1: :green_dust_1: :green_dust_1:

Добро утро
Днес закуската е здравословна,Заповядайте
Стискам  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: на всички и дано поне края на седмицата завърши добре
Лек ден
За стимулираните инсеминации, останала с впечатлението (като чета постовете на момичета пациентки на Д-р Даскалов), че ако има стимулация тя е много лека и щадяща, с много ниски дози лекарства, което не е гаранция за фоликули и в двата яйчника.
Инсеминацията има за цел просто да се таймира добре овулацията и да избегнат нормално съществуващите пречки по пътя на сперматозоиидите.

Мое мнение (без да съм пациент на Д-р Даскалов и да имам лични и по-достоверни факти) е че за инсеминациите гледат да щадят организма на жената от силни хормонални терапии.

Забравих да кажа добро утро :)
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!