Д-р Бърди, дъщеря ми получи някакъв обрив днес и не знам какво да правя. Значи ето цялата история - тя от известно време е вечно с течащ нос. Педиатърката каза, че е сезонна алергия и и изписа лекарство за алергия ( Benadryl) което обаче е голяма дрога според мен, но пък и помага, та и го давам да спре сополите, че помните преди от това как беше получила ушна инфекция и стигнахме до спешното. Успоредно с това записах и час за алерголог и според него пък сезонните алергии били много редки на тази възраст и по-вероятно било да има алергия от храна ( и от нея да се сополи). Беше и предписал Claritin и Singulair и каза да спра Benadryl-a, но след като 2 дена не и помогна и детето се задръсти със секрети, го запонах наново и спрях новите лекартва и се обадих да отидем пак да я види( което е утре). Направи и кръвен тест за хранителни алергии, но резултата още не е излезнал. Преди 2-3 дена забелязах една пъчица на бузата и и две на дупето и не обърнах внимание. Днес обаче изведнъж изби обрив от същите тези пъчици, но по лицето, краката и накрая отиде и на тялото. Това стана в растояние на няколко часа. Детето е добре, няма температура и тези пъпки не изглежда да я сърбят. Не знам дали има връзка, но вчера беше много изморена и спа повече от обикновено през деня.
Сега не мога да разбера дали това е някаква алергия или е някакво заболяване и не знам утре дали да я водя при алерголога или при педиатъра. Не съм напълно сигурна дали в градината не са и дали някаква нова храна, но дори и да са, това е било не по-скоро от четвъртък. Тогава и бяха дали круши, които предизвикаха растройство и пъпчиците ( първите 2-3 ) се появиха след това.
Ще съм много благодарна, ако може да ме насочите къде да я заведа. Тя има час за алерголога утре, но не знам дали да не го сменя с час за педиатъра ( нямам възможност да отида и на двете в един ден). Прилагам снимки.