Боби,да вземеш да ги изброиш тези многото витамини,че аз освен В2 В6 и В12 не се сещам да има други които не са изкуствено добавени.И освен холестерола има и лактоза,калциевкарбонат както и завидно количество сол.Има и др съставки ама те са в мин.количества,макар че все още се правят проучвания за съдържанието на TSH,BSH
Единствено съм съгласна,че е източник на много енергия.Наистина няма смисъл от спор,всеки да се информира и сам да решава за себе си.Не го отричам,но не съм съгласна че е толкова велик продукт.
Ами Фибо, всички други витамини- сега да ти ги изброявам ли? Това си го спомням едно време от диетологията ( или не знам как се казва на български, на английски предмета е Nutrition), която ми беше задължителен предмет и това е , което диетолозите преподават, не съм си го измислила аз.
Калций искаш да има - поне аз основно за това сега тъпча мляко. На хапчета ли смяташ, че е по-добре да го взимам?
Има хормони и боклуци от това, с което хранят кравите, но аз купувам био мляко от много години, така че това не ме притеснява.
Какъв ти е проблема с лактозата?Лактозата е едиснтвената захар в кърмата, така че бебето ти със сигурност яде лактоза. За възрастните - 80% от нашето население нямат проблем с нея, останалите 20% да не пият мляко, ако им прави стомашно-чревни проблеми. Между другите раси този процент е доста по-висок и за тях млякото е по-дразнещо, от колкото за нас.
Солта е една от причините да не се дава на бебета до 1г., но за теб, която ядеш къде къде повече сол с всяко ядене, това не е проблем.
Аз също спирам с този спор. И без това каквото и да кажа, хората са си създали мнение, независимо дали има или не основание за него. Който иска да не пие мляко, но да не разправя колко вредно било, защото наистина в днешно време не знам кое е това нещо, което е по-малко вредно. Може би само чистата водица.
Целият спор тръгна от там, че се накараха на майка ( saraapl), която пиела прясно мляко докато кърмела. Като не и прави проблем на бебето, нека да си пие и яде каквото иска жената, а не всеки да я кара да се чувства едва ли не виновна, че пие мляко.
Б.