Бях чела някъде този съвет и го прилагам, защото намирам, че е много практично: обличайте децата на пластове. Примерно, излизаме към 9-10, но по-късно ще стане по-топло. Обличам го с панталонки, които могат да се скъсят (навиват се или се маха с цип долната част), боди с къс ръкав, фланелка с къс ръкав и лека жилетка. В чантата за всеки случай имам блуза с дълъг ръкав. Като започне да се затопля преценявам какво да махна - само жилетката или и фланелката с къс ръкав. Ако, примерно, ще заспива скоро, взимам и това предвид и може да не го завия, ако е по-топло облечен. Чорапи носи, защото в момента е с обувки за прохождане, страх ме е, че иначе ще му се наранят крачетата. Но следващите обувки вероятно ще са сандали и ще джапа бос.
Вкъщи, тъй като в хола е доста хладно, а той седи главно там, обикновено е по памучно панталонче, боди с къс ръкав и фланелка с къс ръкав или боди и жилетка (зависи от температурите). Освен това, подът ни е с плочки, така че терлички със силиконова подметка или такива чорапи са задължителни. Взимам предвид и това, че все пак на пода е малко по-хладно, отколкото на моята височина. Ако се съмнявам в преценката си, просто сядам на пода за 5-10 минути... Голяма драма ми е и на мен това обличане, та така се справям, до тук не съм го простудявала, но се е случвало да го претопля, главно през нощта.