Жбрул, как обличаш Дани като сте на климатик?
Ами с боди го обличам и толкова.
За мен няма значение дали температура от 24-25 градуса е "естествена" т.е. ако сме навън на такава, или съм я докарала в къщи с климатика. Следователно, обличам го така както считам, че е подходящо за определени градуси, а не според това дали сме навън, у нас, на климатик, на парно... У нас няма климатик който да духа директно в детето. Пуснала съм ги всичките, отворени са вратите, с цел температурата да е еднаква в цялото жилище и дребния си е ОК. При нощния сън - мятам му едно чаршафче, ако го изрита 2-3 пъти - не завивам повече, явно му е неприятно и топло така.
Натали, правилно си решила да не се "бориш с нощното хранене". Алекс сам ще те "нарита" по този въпрос, когато си реши.
За забелването, наистина спрете да го правите най-добре. Д-р Бърди е обяснявал многократно и подробно защо не трябва, от тази практика - ползи няма да има, а вреди са доста вероятни. Лично аз, не упреквам повечето майки, че я вършат тази глупост, защото натискът на родата по въпроса е едно, но когато и почти всеки педиатър в България припява на роднините, че трябвало да се забелва, майките решават, че наистина трябва.
И аз да не остана по-назад сега по въпроса: "ма този и онзи каза..."
Дани от близо месец е на 4 хранения за 24 часа, от по 200мл. АМ, очаквам тези дни да повиши пак дозата. Детето е здраво, жизнено /даже твърде, без ръце останах/, наддава добре, няма нищо което да притеснява мен, или педиатрите, които го следят.
Обаче все пак ми се вмята постоянно, как 4 хранения за 24 часа били твърде малко за 5-месечно бебе. ОК, ама аз какво да направя, дори и да е така?! Яде колкото иска и когато иска, не мога да го накарам насила, а и да можех - не бих. Мисля да захранвам след 2-3 седмици обаче и всички схеми, които разглеждам са направени за повече брой хранения отколкото Дани има. Като заместя АМ с това и онова и ще му стане твърде малко АМ ми се струва... Някакви мнения по въпроса?