0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

IVF/ICSI при д-р Владимиров - 4
« -: Април 06, 2011, 16:21:44 pm »
Нека това бъде новата темичка на всички настоящи и бъдещи пациенти на д-р Владимиров!
С новата тема пожелаваме от сърце успехи и много бебета на Новата му клиника!
Дано направите щастливи все повече семейства!
Успех и на добър час!
 :grouphug2:

Старата: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=42367.960

*
IVF/ICSI при д-р Владимиров - 4
« Отговор #1 -: Април 06, 2011, 16:38:12 pm »
 :welcome_1:  Нова клиника- нова тема- нов късмет!!!! Нека да споходи всички ни!! :lol:
« Последна редакция: Април 06, 2011, 16:44:50 pm от ra40 »
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 4
« Отговор #2 -: Април 06, 2011, 16:48:15 pm »
Еееееел Мишленце,изпреварила си ме с няколко минути!! Пфуууу,че ме е яд!!! :(
 :balk_145: Ноооооо,нищо!! Щом сме № 2 в новата тема,на нас ни се полагат две бебета тогава от новата клиника!!!! :lol: :bori_007: :bori_002:
*
« Отговор #3 -: Април 06, 2011, 17:18:12 pm »
Честита нова тема и Честита нова клиника.
Успех на всички!!! :D
*
« Отговор #4 -: Април 06, 2011, 20:30:46 pm »
Амииии Честита нова темичка :))) присъединявам се към пожеланията на Мишле82, ra40, didka_ :)))
Мишле стискам палци, дано това ОХСС което се надявам да отшуми бързо да е добър признак :)))
(какви симптоми има това ОХСС)
Аз имам пункция в петък :)))
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
« Отговор #5 -: Април 06, 2011, 21:22:05 pm »
titkata, стискам ти палци!! То не останало :)

Ами симптомите му (поне тези, които се проявиха при мен) са силна, остра, постоянна болка чак нагоре към ребрата, издут и твърд корем, събиране на течност в него, недостиг на въздух... Но при теб няма да се получи, не го мисли сега!)
Аз днес съм по-добре, дишането е малко кофти, но пък краката се движат  :lol:

Да попитам знаещите... това, че нямам прокървяване, признак ли е, че всичко е ок?
Имплантацията по кървене или по липсата на такова можем да я различим, или при всеки е индивидуално?  :ask:
« Последна редакция: Април 06, 2011, 21:27:45 pm от Мишле82 »

« Отговор #6 -: Април 07, 2011, 07:13:59 am »
titkata, стискам ти палци!! То не останало :)

Ами симптомите му (поне тези, които се проявиха при мен) са силна, остра, постоянна болка чак нагоре към ребрата, издут и твърд корем, събиране на течност в него, недостиг на въздух... Но при теб няма да се получи, не го мисли сега!)
Аз днес съм по-добре, дишането е малко кофти, но пък краката се движат  :lol:

Да попитам знаещите... това, че нямам прокървяване, признак ли е, че всичко е ок?
Имплантацията по кървене или по липсата на такова можем да я различим, или при всеки е индивидуално?  :ask:
Имплантация може да има и с и без кървене!
За да ти спадне коремчето може да си вземеш аспержи , помагат за изхвърлянето на течностите. Както са ти казали вече , подуването след трансфер е добър знак  :wink: Много стиснати палци :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
« Отговор #7 -: Април 07, 2011, 08:59:15 am »
Мишле, дано симптомите отшумят скоро! Не е задължително да има кървене при имплантация
Titka - стискам мпалци за петък! :))

Относно договора с ФАР - миналия понеделник Владимиров ми каза, че до месец или два може и да бъде сключен такъв, но, цитирам : " Все пак знаеш колко е трудно с държавните институции и цялата бюрокрация, не се наемам да гарантирам" .

Аз в понеделник ще отида отново там, защото тогава ми е 12 ден от МЦ. Докторът ми каза в този цикъл да отида последователно между 11-13 и 21-24 за преглед при Димитрова. Ако дай Боже всичко е наред със спермограмата на мъжа ми, процедурата  ще е през май. Имате ли представа за какво ще са тези прегледи при Димитрова? Досега не бях чувала в месеца, предхождащ процедурата да се викат дамите точно в тези дни.     
« Отговор #8 -: Април 07, 2011, 09:43:43 am »
Благодаря ви, че ме окуражавате! Страхотни сте! :bighug:
Моят ден на истината е вторник! Хем нямам търпение да идва, хем ме е страх... :lol:

« Отговор #9 -: Април 07, 2011, 19:10:43 pm »
Честита нова клиника на всички ни. :D Надявам се на новото място на още повече успехи! На нас ни предстои трансфер на замразени ембриони, ако всичко е наред даже още този месец.

Аз в понеделник ще отида отново там, защото тогава ми е 12 ден от МЦ. Докторът ми каза в този цикъл да отида последователно между 11-13 и 21-24 за преглед при Димитрова. Ако дай Боже всичко е наред със спермограмата на мъжа ми, процедурата  ще е през май. Имате ли представа за какво ще са тези прегледи при Димитрова? Досега не бях чувала в месеца, предхождащ процедурата да се викат дамите точно в тези дни.      
При моето първо икси през ноември ме викаха също на два прегледа при д-р Димитрова в предходния цикъл. Между 11-13 ден ми взеха цитонамазка и ми пуснаха микробиология. А между 21-24 ден ме викнаха, за да започнем с поставянето на микродози Декапептил за блокаж.
Стиснати палци на Мишлето:)
« Отговор #10 -: Април 07, 2011, 19:36:58 pm »
Честита нова клиника и от мен. Късмет на всички в процедура. Мишле само не бързай с теста. Стискам палци.
« Отговор #11 -: Април 07, 2011, 19:44:47 pm »
Мишле само не бързай с теста. Стискам палци.
На 10-ти ден по инструкция и после задължително след още седмица ще искам още един ;)

« Отговор #12 -: Април 07, 2011, 19:57:18 pm »
дано донесе късмет на всички
« Отговор #13 -: Април 07, 2011, 23:22:06 pm »
и ние сме на линия през май дано новата клиника да е на дажна на бебета
*
« Отговор #14 -: Април 07, 2011, 23:30:39 pm »
Успех на всички от все сърце желая! Чак и аз се развълнувах за новата клиника.:D
*
« Отговор #15 -: Април 08, 2011, 11:09:35 am »
Честита нова клиника на всички ни. :D Надявам се на новото място на още повече успехи! На нас ни предстои трансфер на замразени ембриони, ако всичко е наред даже още този месец.

Аз в понеделник ще отида отново там, защото тогава ми е 12 ден от МЦ. Докторът ми каза в този цикъл да отида последователно между 11-13 и 21-24 за преглед при Димитрова. Ако дай Боже всичко е наред със спермограмата на мъжа ми, процедурата  ще е през май. Имате ли представа за какво ще са тези прегледи при Димитрова? Досега не бях чувала в месеца, предхождащ процедурата да се викат дамите точно в тези дни.      
При моето първо икси през ноември ме викаха също на два прегледа при д-р Димитрова в предходния цикъл. Между 11-13 ден ми взеха цитонамазка и ми пуснаха микробиология. А между 21-24 ден ме викнаха, за да започнем с поставянето на микродози Декапептил за блокаж.
Стиснати палци на Мишлето:)

Здравейте, момичета.

И аз се присъединявам към темата, но с няколко (може би) глупави въпроса.
Аз се движа по същата схема - на 11 ден бях при д-р Димитрова, на 21 ден съм при д-р Владимиров. Междувременно направихме всички изследвания - вирусология, спермограма и т.н.
Та, въпросите ми са дали поставянето на Декапептил за блокаж означава, че започва стимулацията, т.е. от следващия ден трябва да започна с останалите инжекции (много неща изчетох, но съвсем се обърках :))? И това какъв протокол се води?
Как се справяте с поставянето на инжекциите - в клиниката ли ходите или някой други ви ги поставя? Аз търсих мед. сестра, но нещо не мога да открия някоя препоръчана /особено, ако се налага 2 пъти на ден да бъдат поставяни/.

Благодаря ви предварително за отговорите.
« Отговор #16 -: Април 08, 2011, 11:46:17 am »
Ариадна - благодаря за информацията!
В понеделник ще  отида и после ще пиша какво се е  случило.

Лари 75, от това, което аз  знам предполагам, че през май месец ти предстои същинската стимулация, и съответно процедурата. Поне на мен така ми обясни нещата д-р Владимиров.
Явно ще вървим заедно в процедурите, но за съжаление и аз нямам никаква информация това какъв точно протокол е. Дано по-вещите в  темата ти обяснят. При вас от къде идва проблема? При нас до този момент е само мъжки фактор.

Чудя се дали в клиниката препоръчват месеца преди процедурата някакъв определен тип хранене. Търся в интернет, има теми в някои форуми, но май по-скоро информацията е свободни съчинения на пациентите, и нищо конктретно.
Имате ли представа дали Владимиров коментира такава тема с пациентките си? Аз последния път бях решила да го питам, но... както винаги въпростите ми просто се изпариха от главата ми. :((
« Последна редакция: Април 08, 2011, 12:04:48 pm от istinska »
*
« Отговор #17 -: Април 08, 2011, 12:06:03 pm »
Стискам силно палци днес за Танитка! Нека пункцията и да мина добре,като едно начало за един още по-добър край!!
Мишле,споко момиче! Не е задължително да има прокървяване при имплантация!! Дори е по -добре да не кървиш въобще! :lol: Както и обратния вариант,да се получават някакви зацапвания!! Но да ти кажа честно,от тук си личи,че при тебе кръв и МЦ няма да има още поне 9 месеца!!! :wink:
Момичета,на 12 ден викат УЗИ,предполагам че го съчетават с цито и микробиология! При д-р Димитрова,макар че и аз не разбирам какво може да се види на 12 ден от МЦ.! Ние също сме нови за клиниката ,но е ясно,че всяка клиника и екип си имат свои принципи на работа ,по които се водят! На 20-22 ден от МЦ се взима кръв за изследване на един важен хормон- естроген ли беше,пролактин ли беше :wink:/много ги бъркам тия хормони,но се надвам някой да ме поправи/,който може да се изследва само в този период.За това и прегледа е при Док! Предполагам,че преглежда всички направени същия месец изследвания и след УЗИ прегледа,се взима решението да се стартира процедурата  след идване на МЦ.Обикновено се започва със стимулиращите инжекции на втория ден от началото на цикъла.Но то ще има още прегледи преди това,предполагам.За задържани фоликули,кисти и други гадове!!
Ариадна,инжекциите се поставят много лесно,а осабено пен! Нямаш нужда от мед.сестра,освен ако не ти е неприятно! даже мъжете ги бият на девойките ,понякога! :lol:Ама ,аз не съм от тях,нещо!~ Освен за мускулните ,които са накрая на стимулацията,макар че и тях "по-опитните " си ги поставят сами.Това поне важи за Гонал,Цитротид и Прегнил! За другите медикаменти не съм много наясно!
« Отговор #18 -: Април 08, 2011, 12:20:17 pm »
Lary75, прочети --->>>тук<<<--- за протоколите. Щом си с блокаж, протоколът ти е дълъг. Инжекциите със стимулиращите препарати не започват на следващия ден след поставянето на блокажа, а в началото на следващия цикъл.

Подкожните инжекции поставях сама, след инструктаж от сестра Дани  :D
« Отговор #19 -: Април 08, 2011, 12:51:14 pm »
Освен за мускулните ,които са накрая на стимулацията,макар че и тях "по-опитните " си ги поставят сами.Това поне важи за Гонал,Цитротид и Прегнил! За другите медикаменти не съм много наясно!
Зависи, на мен дори накрая ми дадоха Ovitrelle, която също си поставих сама, подкожно ;)