vaci Показателят "време на преглед" - не е задължителен. Един добър специалист в областта, може да види всичко важно по бебето и за доста по-малко време. Казвам го, за да не решиш когато стигнеш до там, че само защото е било под 30-40 минути и не е направено както трябва.
Обикновено на първата ФМ, след като се огледа всичко по бебчо на 2Д режим, лекарят ти "доставя удоволствието" да ти покаже човечето и на 3Д/4Д, да ти обясни това онова, да те зарадва и оттам става по-дълго. Последното обаче - няма отношение към медицинската част кой знае колко, особено в ранни седмици.
На мен всичките ми прегледи на УЗ си бяха ФМ напрактика, не знам как е да гледат бебчо "неподробно" и не мога да ти кажа каква е разликата между един и друг вид гледане на УЗ
Ако следиш бременноста по НЗОК основно и лекарят ти разполага с примитивен ехограф, за ФМ - непремнно си избери специалист с добра техника. То, няма и как да се направи ФМ без такава, но имай предвид и, че не всеки разполагащ с космически ехограф е квалифициран да направи това изследване. Не е до апарат тука само, ами до това кой гледа и какво вижда.