Скъпи момичета,
Пускам темата тук, защото шанса да се прочете от повече жени, които реално могат да помогнат, е по-голям. Такава тема вече има във форума, но това, което пускам в момента не е точно тема, а по-скоро призив и молба за помощ. Ще помоля модераторите да не я местят и да не ги обединяват, ако е възможно.
След филма на М.Б. (но да не навлизаме в темата отново - няма смисъл) момичета, желаещи да дарят яйцеклетки няма. В списъка съм на една от водещите клиники (тази на д-р Владимиров) от есента на миналата година. Всеки месец се чувам с координаторката на клиниката и всеки месец отговора е един и същ - няма нито една донорка, надявам се следващия месец. Днес получих поредния отрезвяващ отговор - ела най-рано семтември, просто донори няма - нито един.
Не знам какво повече бих могла да напиша, освен да изложа фактите, а всеки сам да прецени.
Едно момиче от форума, вече станало майка ми предложи помощта си да стане донор, за което безкрайно и благодаря и тук, но по закон, ако някой рецепиент заведе в клиниката донор, то той няма право да стане негов донор..
И тъй като проблема не е само мой личен и персонален си позволих да пусна тази тема.
Всяка една от вас за добро или зло, за кратко или за по-дълго се е сблъскала с проблема стерилитет и е имала щастието да го преодолее.
Много от вас знаят, а други само са чували какво означава стимулация и пункция, няма нужда дълго да им се обяснява, но това не е и напълно безобидна манипулация.
Но най-големия въпрос, предполагам, че може би не е толкова в самата манипулация и процедура, а по-скоро в неизвестността - "къде точно биха отишли мойте яйцеклетки"?
Дали поредната побъркана застаряваща дама с болни и неосъществени майчински амбиции няма в зенита на живота си да "се сети" да става майка, благодарение на дарените от мен яйцеклетки?
Със сигурност това е един напълно нормален страх на фона на случилото се в Русе.
Но и в тази тема не бих искала да навлизам, безпредметно е, а и доста се изписа във форума по нея. Това все пак беше едно изключение, правилото е, че от донорски яйцеклетки се нуждаят здрави, нормални жени, които са с изчерпан яйчников резерв.
Единственото, което мога да припомня по случая е, че нито една водеща софийска клиника не се беше съгласила да направи тази безумна процедура, което е достатъчна гаранция за морала на водещите ни репродуктивни специалисти.
Малко дълго стана, дано не съм ви отегчила..
Ще съм щастлива, ако в резултат на този призив повече жени решат да дарят част от себе си, за да направят друга жена майка.
Всеки ден по медиите ни призовават да дарим пари за една или друга кауза, но пари по-лесно се даряват, много по-трудно е да се дари живот...
Аз ви призовавам да дарите живот, да дарите част от себе си, за да направите някой друг истински щастлив, за да направите някой друг родител.
И този някой ще ви бъде благодарен цял живот, защото всеки път когато чуе вълшебната думичка "мамо", той ще се оглежда в част от вашите очи, които за него ще бъдат целия свят!