Жаси, за подобни случки - не мисля, че има агенция която да те принуди да се държиш нормално.
То и малко мозък трябва за тия неща. Най-елементарното да й беше минало през ума на тази майка - "редно ли е да се отнасям с детето си така, както не бих желала някой да се отнася с мен, само защото мога да го направя?" Все пак - това е голямо дете, всичко разбира вече, тя го унизи пред приятелка и още 20 човека непознати /то цялото кафене се обърна да види какво става/, не мислят ли тия жени колко лесно се травмира детската психика? А и в крайна сметка - ти си родителят да му се не види, голямото ти дете не е решило да имаш и друго дете /което явно ти идва в повече/ и на неговата глава да си изливаш нервите и да си прехвърляш родителските задължения и грижи. Мама - не е робот. И аз не съм робот, нищо човешко не ми е чуждо, но... като си имала късмета и имаш ОТГОВОРНОСТТА да бъдеш мама - ще стиснеш зъби, ще си мериш поведението и приказките. Трудно, лесно - децата ти никой не ти ги е натресъл насила все пак.
Ма тя била искала да пие кафе спокойно и да бистри клюките. Ми ОК. Ей бабата с вас, ами да вземе децата - пък ти си стой с приятелката и клюкарствай. Или идете на място с детски център - големите да играят, малкото да спи примерно. Ами и аз не си допих кафето, Дани се събуди, взе да мрънка, станахме и го возих докато заспи. Може би трябваше да му се развикам, че е говедо и от второ кафене ме вдига днес, понеже нещо е крив и да млъкне и от вида.
И да си призная, не съм на тези си позиции, защото ми е чакано повечко детето, бях си на тях и преди да пожелая да имам дете.
Мисля си за дългосрочните последствия обаче, от деца "възпитавани" като момиченцето днес, когато моето дете ще контактува с тях ежедневно. Аз ще му набивам в главта да не обижда, да е галантен, да е кавалер, да не се бие и от сорта, а него ще го малтретират ей така гледани деца и аз какво да му обясня тогава? Карай маме, ти яж бой на корем и понасяй обиди всякакви, защото си по-възпитан и готин. Хич не ми се вижда добра переспектива...