0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,момичета!

Доста неща съм изчела в интернет от как се "заразих " с проклетото безсъние . Появи се внезапно и ненадейно малко преди ЗЕТ . След поредния си неуспешен опит изпаднах в тотална депресия. Отдавам го тогава и на факта ,че бях и без работа и по цял ден сама вкъщи .Доста време ми костваше да се възстановя и за първи път си дадох сметка колко е важен сънят и ,ако не се оправя -ще полудея просто.Винаги съм имала здрав 8- часов сън и съм се наспивала . Пробвах разни билкови лекарства, но не ми помогнаха . Пила съм билки -ефект никакъв . Пия редовно мелатонин от тогава , но като реша,че няма да спя и той не ми действа. Само при нужда взимам хапче за сън и то ,когато положението стане нетърпимо. Вече съм добре, имам работа , не се ядосвам и смятам,че имам хубав живот . Сега безсънието ми е се появява от време ,на време .... но въпреки това го има . Зная,че това което написах го е преживявала всяка една от вас и бих се радвала да споделите как сте се справяли в такива периоди. Какво ви е помогнало и какво сте взимали  ? 
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: Безсънието ! Как да се справим с него ?
« Отговор #1 -: Юли 19, 2011, 15:28:10 pm »
здравей Дидомира, аз минах през същото но когато отидох в аптеката и ми предложиха мелатонин се замислих, но го взех и при мен имаше ефект. започнах по половин таблетка вечер и след седмица нещата си дойдоха на мястото. за повече ефект добавих и мед от магарешки бодил с мляко и определено аз самата се подобрих. така бях повече от половин година, но на морето прекратих лечение предвид обстоятелствата. когато усетя сега, че пак не спя като хората си пия мелатонина и съм добре. при теб не е дало ефект, но все пак сме различни и е добре да се консултираш за това и да ти се предложи нещо друго.
никога не отстъпвай на принципите си!
« Отговор #2 -: Юли 19, 2011, 18:15:08 pm »
Аз си пийвам 1 табл. Валериана 75 мг. и си спя.
Пробвала съм Меладорм (същото като Мелатонин но друга фирма и се смуче под езика), но ми е неприятно след това в устата от него.
*
« Отговор #3 -: Юли 19, 2011, 21:43:32 pm »
Герадорм е моето хапче. Обаче и английската граматика върши работа понякога

В очакване ....
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #4 -: Юли 19, 2011, 22:49:12 pm »
Английската граматика помага със сигурност.  :)
Нищо не съм пила,спрях абсолютно всякакви кофейнови и подобни напитки, дори и кола.
Изморявах се през деня качествено, като умишлено се товареш с двойно повече задачи, до капване. Така не мислех и бях гроги, нямах сили да се ядосвам. И сега го правя този номер, но пък понякога от преумора не мога да заспя...
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
« Отговор #5 -: Юли 20, 2011, 10:51:14 am »
Fussii, какво е това хапче ? На билкова основа ли е ? Иначе благодаря за съвета относно английската граматика ,ама бъкел не разбирам :D0

Относно кофеиновите напитки ....отдаааавна не ги пия , тъй като не ги обичам .

Лидия
, при мен безсънието се активира точно от преумора. Работех за много кратко време по 12 часа на ден и вечер ,като се приберях бях гроги . Не можех да спя по цели дни и напуснах .
« Последна редакция: Юли 20, 2011, 10:54:01 am от Дидомира »
*
« Отговор #6 -: Юли 20, 2011, 14:13:43 pm »
Дидомира, таман ще заспиш още по-бързо  :lol: Вземи си за начинаещи, после ще ми благодариш  :lol: :lol:

Шегата настрана - ами за хапчето ти трябва рецепта естествено, но поне не е зелена. Аз понякога пия по половин и пак си заспивам.
Ето го
http://apteka.framar.bg/04009464/%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%80%D0%BC-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB-40-%D0%BC%D0%B3-10#.Tia2mWG3IUM

Забравих ... на мен хапчето ми го предписа леля ми, която е лекар(психиатър), каза ми, че не е силно и помага на такива истерички(така ме нарече)като мен  :lol:, дето преминавали през 35 състояния в минута.

« Последна редакция: Юли 20, 2011, 14:18:03 pm от Fussii »
В очакване ....
« Отговор #7 -: Юли 20, 2011, 17:53:09 pm »
Cinolazepam това е съставката на Геродорма е сънотворно лекарство от групата на бензодиазепините. Това ще рече, че действа като Диазепам, Реланиум и Лексотан т.е. при продължителна употреба се привиква към него.
Но учудващо все още не е със зелена рецепта както останалите.
Не прекалявайте с него!
osi_1
Хич не е леко и не е безопасно!

Позволявам си да изкажа мнението си на фармацевт.
*
« Отговор #8 -: Юли 20, 2011, 18:35:14 pm »
Аз си падам по зелените :D...практики.
Топъл душ преди лягане и по капка лавандулово масло от двете страни на възглавницата. Помага ми да се отпусна, но ако изпусна малко повече от маслото, ми действа обратно :?

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
« Отговор #9 -: Юли 20, 2011, 18:40:37 pm »
Оливия това с лавандуловото масло звучи много добре и аз ще го пробвам.  :P
*
« Отговор #10 -: Юли 20, 2011, 19:06:01 pm »
Катериче,абсолютно права си! Затова исевърнах да редактирам, като уточних, че лекарството ми е предписано от доктор.
В очакване ....
« Отговор #11 -: Юли 21, 2011, 17:24:43 pm »
Момичета ,благодаря ви за съветите .

*
« Отговор #12 -: Юли 23, 2011, 03:18:07 am »
Лидия[/b], при мен безсънието се активира точно от преумора. Работех за много кратко време по 12 часа на ден и вечер ,като се приберях бях гроги . Не можех да спя по цели дни и напуснах .

И прекомерната преумора пречи на добрия сън, но умерени физически усилия лично на мен ми помагат да спя добре дори при сериозни проблеми и тревоги.

Дори да е половинчасово ходене на ден, пак е от полза. Периодите, в които съм спортувала активно, съм спяла най-добре.
« Отговор #13 -: Юли 23, 2011, 12:41:39 pm »
При мен безсъние се появява при преумора. Помага ми половин час тъпо гледане в стената преди лягане и около 15 мин. по-рано лягане от обичайното.

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
« Отговор #14 -: Юли 24, 2011, 08:44:39 am »
Питах в темата на клиника Малинов,но да питам и тук .Като сте пили агапурин ,имали ли сте проблеми със съня?Аз изпаднах в ужас ,че това му е един от страничните ефекти!
*
« Отговор #15 -: Юли 29, 2011, 22:21:06 pm »
За добър сън аз използвам капките Кармолис от аптеката. Струват 7-8 лева. Билкови са съдържат: анасон, майчин лист, лавандула, карамфил, мента, босилек, мащерка, лимон, маточина, мускат. Слагам 10 капки в горещ чай. Веднагам вдъхвам аромата. Прочиства дихателните пътища. Обаче внимавайте, малко люти на носа :) Аромата бързо се губи. После изпивам чая. Помагат и при настинки, коремни болки и още други неща.
Също така за отпускане преди сън ми помагат дихателни упражнения. Както съм си в леглото, слагам ръце на корема и вдишвам така, че да усещам как корема повдига ръцете ми - т. е. да участва диафрегмата. Издишвам бавно, т.е. фазата на издишване да е по-дълга от фазата на вдишване. Съсредоточавам се само върху дишането, до колкото е възможно спирам да мисля за каквото и да било. Представям си морето с кротки вълни на брега. Шума на море, прииждащите и отдръпващи се вълни прилича на дишането и успокоява :)
*
« Отговор #16 -: Август 30, 2011, 00:02:31 am »
Чайче тип "успокоително" (има на пазара голямо разнообразие), докато съм вече в леглото; лягане по едно и също време; без гледане на ТВ преди заспиване.
Действа при мен. Пия достъчно хапове, че да добавям и сънотворни.
« Отговор #17 -: Октомври 01, 2011, 11:34:20 am »
Момичета да Ви попитам:по време на стимулация за ин витро опит, има ли значение дали организма е под напрежение когато се дава нощна смяна на работа(един път седмично)?
« Отговор #18 -: Ноември 17, 2011, 22:20:20 pm »

има ли значение дали организма е под напрежение когато се дава нощна смяна на работа(един път седмично)?

Гледай сега, ако ти често даваш нощни смени, това не е стрес, а все пак е нещо рутинно, организмът ти е привикнал към това. Мисля че е опасен стресът, но когато се ядеш вътрешно за нещо, когато си неспокойна, изплашена, неуверена... Аз казвам, че нощната смяна няма да ти навреди на стимулацията, другите какво мислят?