за дупето пробвах и бепантен и съм много доволна - слагам само ако има нужда, но на няколко пъти беше зачервена сложих вечерта и на сутринта беше съвсем наред. може ли някой да ми даде линк или да каже къде е рецептата на д-р бърди да я пробвам, че сега се е подсякла в гънките между краката и ми се ще да пробвам.
а за спането, както и за кърменето и за яденето и за движението им и те са хора и както спи, така. за щастие последните две нощи си спи съвсем добре, явно е било епизодично нещо, или поне така се надявам заради мене си.
дидонче, ади много обича да прави "коремни преси", както и да я държим изправена - да стъпва на с краката си, това е един от сигурните начини да ти се усмихне. така че аз хич не ги мисля тези работи с "не й разрешавай да..."дори ми подариха едно столче, което прилича на гърне, с място за краката им отпред. т.е. те са седнали и имат опора отвсякъде и много се кефят. тъй като са високи тези столчета, казват че може в тях да се слага бебето от новородено.
аз да ви кажа, вече реших, че ще пробвам да не й давам пюрета, а направо нормална храна и ако ви е интересно ще ви пиша как върви, звучи ми много смислено и много зачитащо децата.
има ли някъде обобщение на препоръките на д-р бърди за екзема, че днес бях при едно бебе с екземи по нея и ми се ще да "предам нататък" както се казва.