0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #640 -: Ноември 11, 2011, 01:13:40 am »
Augmentin- 10-11 дена, стига децата да не са алергични.
Посявки И на всички, в тясното обкръжение на децата.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #641 -: Ноември 11, 2011, 01:20:53 am »
Здравейте др Бърди!Синът ми се роди нормално,няколко дена след раждането забелязахме че дясната половина на езичето му стои като посиняла и леко като подута,забелязва се синьо и на устната и брадичката.Всички доктори с които се консултирахме казваха "аа хемангиом,не е страшно до годинката ще изчезне",но вече сме на почти 10 месеца,а промяна няма :( Завелязала съм,че когато плаче сякаш се възпалява и надува,иначе мисля,че не пречи на храненето на бебо;Какво е вашето мнение докторе,имам пи основания да се притеснявам?Имали нещо,което мога да направя,към какъв специалист да се обърна?Някой сблъсквал ли се е с нещо такова,ще съм благодарна на всички които се включат.Прилагам и снимки.
Това е хемангиом.
Трябва да обсъдите за нуждата от Допълнителни изследвания, с оглед изключване на съпътстващи диагнози.

А те са:

* PHACE (S)
* Ренду-Ослер
* Казабах-Мерит синдром
* Стърдж-Вебер
* Мафучи Синдром
* Хипел-Линдау ( фон Хипел-Линдау)
« Последна редакция: Ноември 11, 2011, 01:30:31 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #642 -: Ноември 11, 2011, 01:22:18 am »
Никаква Биогая!
Д-ре на нас ни смениха Биогаята с Био Баланс бейби - немски пробиотик + пребиотик.
какво е мнението ви за тях, да даваме ли? Ние сме със силни колики и рефлукс.

NAN Сензитив?
Sir Alec Guinness
« Отговор #643 -: Ноември 11, 2011, 07:32:55 am »
Благодаря Докторе!
А в какви дози, намерих една рецепта преди време беше им изписан, ако се наложи и пише 3х3 деления, но незнам дали е подходяща дозата...
« Последна редакция: Ноември 11, 2011, 08:07:05 am от *sunny* »
« Отговор #644 -: Ноември 13, 2011, 11:26:03 am »
Здравейте докторе!Дъщеря ми в петък започна да киха и носа и беше запушен.Изписаха ни витамин С на ампули-по 1 на ден,Оксилококциум-през ден ,Тетрасал и Гаразон капки за нос.В събота детето започна да кашля,преслушаха го казаха,че гърдите му са чисти и кашлицата идва от секрета в нослето,но му изписаха освен всичко изброено и Проспан за кашлицата.Снощи кашлицата беше почти през 30 минути/за мен беше дълбока и влажна/ и днес пак бяхме на лекар.Този път освен всичко друго ни изписаха и антибиотик-Зинат, сироп за кашлица - Флудитек и капки за уши Отипакс,защото гърлото ни вече е зачервено и инфекцията е отишла към ушите.Незнам това не е ли прекалено за едно бебе на 5 месеца,какво е вашето мнение да търся ли и друг специалист например уши-нос-гърло?
Благодаря Ви предварително!

Огромно благодаря на доктор Стаменов!
*
« Отговор #645 -: Ноември 13, 2011, 15:45:24 pm »
toni_21_I толкова лекарства на себе си не бих дала и това от педиатъра ли? Идете на УНГ то наистина е много.
« Отговор #646 -: Ноември 13, 2011, 18:20:20 pm »
toni_21_I толкова лекарства на себе си не бих дала и това от педиатъра ли? Идете на УНГ то наистина е много.
Да от педиатъра!

Огромно благодаря на доктор Стаменов!
*
« Отговор #647 -: Ноември 13, 2011, 21:53:00 pm »
Благодаря ви за отговорите.И аз доста четох за тези хемангиони,но никъде не намерих за такъв като нашия в устата.
Докторе,а какви допълнителни изследвания са нужни?С тези диагнози малко ме стреснахте,говорих с личния цитирам"това е родилен белег никакви изследвания не са нужни",поне да знам какви изследвания са нужни,пък,ако трябва ще плащам.
*
« Отговор #648 -: Ноември 13, 2011, 22:01:49 pm »
toni_21_I,ако инфекцията наистина е тръгнала към ушичките,антибиотика е наложителен,но пък зинат си е доста силен,а и другите лекарства не са малко,най добре УНГ да ви види.
« Последна редакция: Ноември 13, 2011, 22:37:25 pm от ian82 »
*
« Отговор #649 -: Ноември 14, 2011, 13:00:24 pm »
Ами и ние май сме с хрема - не киха много но хърка почти постоянно и това затруднява и съня му и стана раздразнителен.За сега му пръскам само изотоничен разтвор Sterimar. Днес ще ходим на лекар, но искам да ви попитам как може да се издухват секретите от тези малки дечица - те нали нямат този рефлекс още да ги изкарват. :-/ Пробвах с аспиратор за нос, но май не получих голям резултат.

« Отговор #650 -: Ноември 14, 2011, 14:13:18 pm »
Ivanita, може би има значение какъв аспиратор ползваш. Мен една приятелка ме предупреди още преди да родя да не си купувам от тези, които са с гумен накрайник /като на дамските душове :)/. По нейна препоръка купих ето този:
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=6210&cat=49
Страшно съм доволна.

*
« Отговор #651 -: Ноември 14, 2011, 15:09:14 pm »
Хайде и ние в отбора на болните,събудихме се с хрема,засега няма температура.И аз не виждам никаква полза от аспиратора,имам на Чико с гумен накрайник,а този,който показва джиджи не съм срещала,ще търся,благодаря.Имам една приятелка,ползва някакъв накрайник,който се слага на тръбата на прахосмукачката и така с нея изсмуква секретите.Е,колкото и да ми го хвали,присъствала съм на сцената,никога не бих подложила на това детето си!!!
« Последна редакция: Ноември 14, 2011, 15:21:56 pm от ian82 »
« Отговор #652 -: Ноември 14, 2011, 15:29:34 pm »
Иан, пробвала съм един път такова нещо /което се слага в прахосмукачката/, аз лично не виждам да има по-голям ефект от това което ползвам в момента. Единствено детето се стресира от цялата дандания.

*
« Отговор #653 -: Ноември 14, 2011, 15:54:30 pm »
...при нас е голяма драма и без прахосмукачката. Имам точно такъв за прахосмукачка, но ги смуча с уста. Получава се добре, но пък ме дразни, че накрайника се чисти много трудно...

*
« Отговор #654 -: Ноември 14, 2011, 17:31:36 pm »
Моя е на Камера - такъв намерих за момента мисля че е с силиконов накрайник. За пръв път чувам за аспиратор който се слага в прахосмукачка - то няма ли и мозъка да му изсмуче :-)по-добре с уста и да му глътна сополчетата отколкото с нея. иначе ние заспиваме на шум от прахосмукачка.

« Отговор #655 -: Ноември 14, 2011, 18:06:48 pm »
тава с прахосмукачката не съм го чувала и ми се вижда доста .... как да кажа странно  8O
« Отговор #656 -: Ноември 14, 2011, 18:18:02 pm »
:) Не е толкова страшно, колкото звучи :)
Ето:
http://www.baby-vac.co.uk/?lang=bul
Има си нещо като клапа, което регулира силата на всмукване....не е директно със силата на всмукване на самата прахосмукачка.

*
« Отговор #657 -: Ноември 14, 2011, 21:42:53 pm »
Аз съм с този модел http://www.bilki.bg/index.php?m=320&lang=1&cat_bilki=6290&a_bilki=1&bilki_c=922&bilki_p=3084&bilki_o= и съм мн доволна. На принципа е на този, който Джиджи показва.

Сезона на вирусите е момичета, пазете си дечицата. Ние сме с повръщане и разтройство  :?
*
« Отговор #658 -: Ноември 15, 2011, 01:04:51 am »
:) Не е толкова страшно, колкото звучи :)
Ето:
http://www.baby-vac.co.uk/?lang=bul
Има си нещо като клапа, което регулира силата на всмукване....не е директно със силата на всмукване на самата прахосмукачка.
Аз съм с такъв аспиратор за прахосмукачка.Първо го изпробвах върху себе си.Издърпва много леко и въобще не е неприятно.По скоро издърпва равномерно.Пробвах със същия аспиратор да издърпвам с уста обаче не ми се получава толкова добре колкото на прахосмукачката  :lol:.
« Отговор #659 -: Ноември 15, 2011, 11:00:40 am »
Здравейте, д-р Бърди!
Сигурно ще Ви се види банален моят въпрос, но вече не знам кого да питам и какво да правя... Прочетох, мисля, каквото е писано тук за газове и колики, но нещо не мога да си направя план за действие по наличните съвети. Бебето ми ще навърши 4 месеца след 2 дни, а проблемът с газовете сякаш не дава индикации, че ще изчезне. Трябва ли да се притеснявам, да се консултирам със специалист, гастроентеролог?
Бебка си има рефлукс, но не са ме съветвали да спирам да кърмя и все още сме само на кърма. Никога не е повръщала на фонтан, понякога минават дни без повръщане, понякога стига до 6-7 пъти на ден до два-три часа след хранене. Колики има от втора - трета седмица. Опитах всичко на пазара като повечето хора - никакъв ефект, нито от Колийф (явно, че не е лактазен дефицит), нито от какпите със симетикон, нито хомеопатичните Ентерокинд. От няколко дни давам Биогайа по съвет на педиатърката и тогава видях мнението "Никаква Биогайа!". Знам, че лекарите никак не обичат да ги карат да се аргументират, но бихте ли ми казал защо не се препоръчва, може ли да навреди според Вас?
От известно време (повече от месец може би) изхожданията драстично намаляха (до едно на ден, ден и половина). Понякога е очевидно от глад. Кърма има, но бебето отказва да се храни, понеже явно я мъчи коремчето. Друг път количеството е като за няколко изхождания, т.е. бебето си е хапнало, но трудно се изхожда.Чета, че било нормално да е веднъж на два-три дни, но бебка очевидно не й харесва това положение. Коремчето й къркори почти всеки път като я храня. Често пъшка и се свива, от което и повръщането се засилва и не може да спи :(. Заради рефлукса я кърмя поизправена и опитвам да оригвам по средата на храненето - това не ми се получава всеки път, особено нощем, когато детето заспива, докато суче. Държа я права и спяща, но не се орига и накрая я слагам да спи и пак газове на сутринта.
Храни се добре само, когато й е празно коремчето, т.е. когато се е изходила и не е подуто. Иначе се дърпа, протестира и поглъща още повече въздух.
Миналия месец се оказа, че не наддава добре (100 гр. за 3 седмици), при което увеличих броя на кърменията. Сега хапва средно по 8 пъти, включително нощем, което сякаш реши „проблема с килограмите“, но не и с „коликите“. Интервалите между храненията не са по-малки от два часа, в повечето случаи 2.5 - 3.00 часа, а нощем понякога и по-дълги - до 5-6 часа, най-често 4. Струва ми се, че преяждане не може да има, макар да не съм 100% сигурна. Меря с везна, но отклоненията са доста големи, което обезсмисля упражнението. Все пак ми се струва, че изсуканото количество рядко надвишава 100 мл., обикновено е към 70-90. Давам само едната гърда, втората много рядко. Ако суче повече, задължително повръща.
От храните, които споменавате като газообразуващи, хапвах само ядки (уж за кърма, която естествено намалява след няколко дни гладна стачка), но съм спряла и тях вече.
Ще съм благодарна за всякакъв съвет. Извинявам, че отнемам толкова време с дълги обяснения.
Бъдете здрав!