0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #900 -: Ноември 28, 2011, 16:48:30 pm »
Здравейте!
Д-р Бърди, на сина ми от седмица и нещо забелязах това на лицето му.

http://media.snimka.bg/9728/025711899-thumb.jpg?r=0[/img]]http://media.snimka.bg/9728/025711899.jpg?r=0

http://media.snimka.bg/9728/025711900-thumb.jpg?r=0[/img]]http://media.snimka.bg/9728/025711900.jpg?r=0

Не го сърби. Изглежда ми сухо и не е толкова зачервено, колкото изглежда на снимката. Не съм го мазала с нищо все още. Мислех, че ще отмине, но сякаш започна да става по-голямо. Лицето мия само с топла вода. Не съм се консултирала с личен лекар или с дерматолог.
Да мажа ли с нещо? През първия месец съм мазала бузките с Мустела - Стелатрия. Става ли отново да го мажа с него?

« Последна редакция: Ноември 28, 2011, 17:00:34 pm от iv_z »

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #902 -: Ноември 28, 2011, 18:48:01 pm »
Докторе, може ли да кажете мнението си за пъпчиците. По препоръка на педиатърката ги мажа с сребърна вода но няма голям ефект, а от доста време си стоят. ;-(

А това се появи преди около седмица.Първоначално имаше пъпчици, те се обелиха и стана така. :( :? Мазано е само с крем здраве от време на време

Надявам се да се виждат добре.
Ще съм благодарна и ако ми препоръчате някакъв крем за лице тъй като му е суха кожата на лицето (предполагам от сребърната вода.)

П.П. Защо не препоръчвате Био Гайа за малки деца(отскоро следя темата)
« Последна редакция: Ноември 28, 2011, 18:58:25 pm от ivanita »

*

Birdie

• 11040
« Отговор #903 -: Ноември 28, 2011, 19:16:20 pm »
За под памперса може да ползвате Судокрем.
1 и 2 та снимка са от един ден, или с разлика?

Не се дават тези "Гаи"... няма нужда от тях.

Варикоцеле? имате ли, или просто така е снимката?
« Последна редакция: Ноември 28, 2011, 22:48:56 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #904 -: Ноември 28, 2011, 19:20:50 pm »
От различни дни са снимките,но състоянието на пъпчиците е едно и също. Ако трябва ще направя нови.

*

Birdie

• 11040
« Отговор #905 -: Ноември 28, 2011, 19:47:41 pm »
Може да ползвате А-Дерма екзомега- хидратантен крем... .
Не претопляйте.
Ако се разлива АМ по лицето- измивайте с вода, а не трийте с кърпа.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #906 -: Ноември 28, 2011, 22:35:27 pm »
ivanita пробвала ли си да смениш марката памперси? На моя син му се появи такова обринато на гърба след нощта, а се беше и спотил, измих го, намазах сутринта и се оправи, но ще купя други да видим.
Д-р Бърди възможно ли е от Судокрем и подобни да се зачервява повече дупето? Сега мажа с един крем Нивея бебе, който май не е за дупе и е по-добре, но все се притеснявам да не направя беля.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #907 -: Ноември 28, 2011, 22:47:48 pm »
ДА, може. Може и от смяна марка на памперсите.
Себамед също има хубав крем за под памперсите.
За "Бочко" съм чувал също добри отзиви, за "Пенатен"-също
Sir Alec Guinness
« Отговор #908 -: Ноември 28, 2011, 23:14:36 pm »
Здравейте, мами:)
Много съм афектирана и искам да споделя поредната глупост на нашите светила. На Боби му изолираха Клебсиела Плеумония и след 7- дневно лечение с Панцеф уж по АБ, която представих, назначен ни от доц. Георгиева - гастроентеролог във Варна, правя контролна посявка на 14-ия ден и ПАК Клебсиела! Звъня на доцентката, а тя " Амии нова АБ ". Ок, но в лабораторията за късмет се сещат за нашия случай и питат:" Защо пак изолирахме Клебсиела, с какво лекувахте?", като чуха Панцеф се учудиха, че на АБ няма такъв антибиотик, аз също погледнах - няма чуствителност към него! Оказа се, че тъпках детето с ненужен антибиотик...Към мамите от Варна и областта: НЕ ходете при тази прехвалена доцентка, лекува неадекватно, неискам да коментирам и предните и диагнози, добре, че беше д-р Бърди, че да не давам някои лекарства. От лабораторията ми препоръчаха детска педиатърка, която направи обстоен преглед на детето, който досега не беше правен, даде ми доста съвети, доволна съм. Това, което ме притесни е, че му назначи Нелидикс, на 8 ч./7 дни, като ме предупреди да не се притеснявам, че не е подходящ за малки деца?!? Ще се радвам, ако и д-р Бърди сподели мнение, другите АБ от антибиограмата са инжекционни. Докторката се свърза с лабораторията и попита неможе ли да лекува само с пробиотик, но те отговориха, че са "много колонии в чист материал" каквото и да означава това:(
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #909 -: Ноември 28, 2011, 23:21:11 pm »
Докторката се свърза с лабораторията и попита неможе ли да лекува само с пробиотик, ....
От любопитство - от къде му взеха секрет и му я изолираха тази Клебсиела, че искат да дават пробиотици? Не знаех, че има такива за други, освен чревни ифекции.

*
« Отговор #910 -: Ноември 28, 2011, 23:21:55 pm »
На тая доцентка и аз не можах да и  се доверя, пък колко чакахме за прегледа... И накрая - рефлукс давайте мотилиум и ранитидин, аз си знаех че е рефлукс ама не исках лекарства.
Бочко не е лош, но количествата които на мен ми се наложи да мажа за да дава резултат не ме удовлетворяват, Пенатен реших да пробваме, но нямаше ще търся пак, а памперсите не сме ги сменили още, но вече си мисля че там е ключа за палатката  :wink:
« Отговор #911 -: Ноември 28, 2011, 23:23:35 pm »
От акото, като няколко пъти ме караха да нося материал и повтаряха изследването.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #912 -: Ноември 28, 2011, 23:31:01 pm »
Здравейте, мами:)
Много съм афектирана и искам да споделя поредната глупост на нашите светила. На Боби му изолираха Клебсиела Плеумония и след 7- дневно лечение с Панцеф уж по АБ, която представих, назначен ни от доц. Георгиева - гастроентеролог във Варна, правя контролна посявка на 14-ия ден и ПАК Клебсиела! Звъня на доцентката, а тя " Амии нова АБ ". Ок, но в лабораторията за късмет се сещат за нашия случай и питат:" Защо пак изолирахме Клебсиела, с какво лекувахте?", като чуха Панцеф се учудиха, че на АБ няма такъв антибиотик, аз също погледнах - няма чуствителност към него! Оказа се, че тъпках детето с ненужен антибиотик...Към мамите от Варна и областта: НЕ ходете при тази прехвалена доцентка, лекува неадекватно, неискам да коментирам и предните и диагнози, добре, че беше д-р Бърди, че да не давам някои лекарства. От лабораторията ми препоръчаха детска педиатърка, която направи обстоен преглед на детето, който досега не беше правен, даде ми доста съвети, доволна съм. Това, което ме притесни е, че му назначи Нелидикс, на 8 ч./7 дни, като ме предупреди да не се притеснявам, че не е подходящ за малки деца?!? Ще се радвам, ако и д-р Бърди сподели мнение, другите АБ от антибиограмата са инжекционни. Докторката се свърза с лабораторията и попита неможе ли да лекува само с пробиотик, но те отговориха, че са "много колонии в чист материал" каквото и да означава това:(

Защо дадохте посявки? Какви симптоми има детето?
Може ли да дадете АБиограмата?
« Последна редакция: Ноември 28, 2011, 23:35:06 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #913 -: Ноември 28, 2011, 23:47:56 pm »
От акото, като няколко пъти ме караха да нося материал и повтаряха изследването.
о, сега ми я ясно защо е питала за пробиотици

*

Birdie

• 11040
« Отговор #914 -: Ноември 28, 2011, 23:50:00 pm »
И как ще лекува един от най-резистентните щамове в микробиологията с "пробиотици"... нещо не ми е много ясно? 8O :wink: :(
Sir Alec Guinness
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #915 -: Ноември 28, 2011, 23:56:23 pm »
Като сте започнали да обсъждате кожни проблеми да се включа и аз.
На Алекс от два месеца му се появи на коремчето и една тънка ивица към гърдите една област с много суха кожа, изглежда така все едно ще започне да се лющи. На пипане е грапава все едно е непрекъснато настръхнала.
В началото педиатърката му се усъмни за лишеи и каза да започна да го мажа с олиото на Себа Мед, но нямаше подобрение. След това минахме на Линола Фет измазах цяла тубичка и имаше леко подобрение, но след като преустанових мазането нещата се върнаха в изходна позиция. На последната консултация му изписа Excipial 4% уреа. Не съм го купила още защото го нямаше в няколко аптеки.
Д-р Бърди, смятате ли, че това е подходящо лечение или трябва да купя нещо друго? До сега за каквото съм Ви послушала никога не съм сбъркала. :)
Ето снимка:

Докторе, пропуснали сте поста ми или просто нямате коментар?
*

Bobbie

• *
  • 5701
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. j
« Отговор #916 -: Ноември 29, 2011, 00:14:15 am »
И как ще лекува един от най-резистентните щамове в микробиологията с "пробиотици"... нещо не ми е много ясно? 8O :wink: :(
Според мен е искала да увеличи другите бактерии в червата.  Той е част от чревната флора ( в ниски количества)на около 40%от нас - нали затова е чест причинител на превмония като глътнат повръщаното ( от там и името му). Тя не може да го махне 100% от там, а  да го балнсира да си влезне в нормалното количество. Сигурно затова е попитала колко е и е разбрала, че няма да стане, понеже баланса е прекалено разбит, че само по естествен път да го намали.
Това са предположения, не я знам какво точно е искала да прави, ама така ми звучи на мен.
« Последна редакция: Ноември 29, 2011, 00:15:46 am от Bobbie »

*

Birdie

• 11040
« Отговор #917 -: Ноември 29, 2011, 00:15:26 am »
@Nataly
Това е вид контактен дерматит от мястото на триене на ръба на памперса. "Лишей"... .
Sir Alec Guinness
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #918 -: Ноември 29, 2011, 00:18:26 am »
@Nataly
Това е вид контактен дерматит от мястото на триене на ръба на памперса. "Лишей"... .

Първоначално и аз така си помислих, докторе.
Какво мога да направя? Да купувам ли последното мазило, което ни е предписала?
Благодаря Ви.
« Последна редакция: Ноември 29, 2011, 00:20:53 am от Nataly* »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #919 -: Ноември 29, 2011, 00:18:44 am »
Според мен е искала да увеличи другите бактерии в червата.  Той е част от чревната флора ( в ниски количества)на около 40%от нас - нали затова е чест причинител на превмония като глътнат повръщаното ( от там и името му). Тя не може да го махне 100% от там, а  да го балнсира да си влезне в нормалното количество. Сигурно затова е попитала колко е и е разбрала, че няма да стане, понеже баланса е прекалено разбит, че само по естествен път да го намали.
Това са предположение, не я знам какво точно е искала да прави, ама така ми звучи на мен.

Вие можете ли да дадете дори и една публикация, поддържаща тезите Ви за "нормализиране на чревната флора с пробиотици" като начин на борба с резистентен Клебсиелла щам? Съмнявам се много... .
Това са хипотетични "разсъждения". Ако бе така, щяха да лекуват резистентна Клебсиелла не с Имипенам и квинолони, а с пробиотици... .
Sir Alec Guinness