0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част IV
« Отговор #940 -: Ноември 29, 2011, 13:42:15 pm »

Варикоцеле? имате ли, или просто така е снимката?

?????? Ами не съм го водила на лекар.А май трябва :-(  Но на какъв?или при педиатъра. И как трябва да се процедира?
Ох честно казано уплашихте ме с това варикоцеле. Не че знам точно какво е ама....
От снимката поне, тестисите му ( единият) изглежда голям. Може разбира се снимката да заблуждава!
Просто имайте пред ивд... .
« Последна редакция: Ноември 29, 2011, 13:46:53 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #941 -: Ноември 29, 2011, 13:48:12 pm »
Така е. Ако е над 7 дена, е добре да се направят посявки, и да се лекува съобразно резултатите от тях.
Но, ако е от няколко месеца състоянието, е добре да ги направите незабавно... .
Отказват ми, докторе. Аз не мога да направя нищо без лекарско назначение. Те преди и правиха посявки след много настояване от моя страна и откриха.... номална флора. Затова сега не искат понеже се редуват с прозрачни секрети т.е. не е инфектирано непрекъснато и не инфекция била причината, а тя ставала в последствие. Вече не знам на какво да вярвам.
А какво ще прави този УНГ?

*трета сливица
*синузит
*алергичен ринит
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #942 -: Ноември 29, 2011, 13:51:46 pm »
Здравейте, д-р Бърди
според АБ:
"Изолира се Klebsiella pneumoniae, ESBL (+)
забележка: всички щамове, продуциращи ESBL са резистентни на антибиотици от групата на: Пеницилини, Цефалоспорини, Азтреонам.

Ampicilin/sulbactam - I
Amoxicilin clavulanic acid ( Augmentin ) - I
Piperacilin/Tazobactam - S
Cefoxitin - S
Gentamicin - R
Amikacin - S
Nalidixic Acid - S "

Боби ще го лекуват с последния АБ, но друг педиатър, аз при "светилото" повече не отидох.
Не виждам как на 3 м бебе ще дадете Нелидикс... .
Венозното лечение е по-подходящ вариант.
Sir Alec Guinness
« Отговор #943 -: Ноември 29, 2011, 13:54:14 pm »
И аз мисля че не им се занимава,за следващото дете може да съм си намерила педиатър съгласен с мен или ще съм се научила да отказвам въпреки твърденията, че така трябва и че не е проблем.
Не съм се сблъсквала още с проблема, наречен Педиатър, но наистина не си представям как някой прави на детето ми нещо, с което не съм съгласна и аз мълча, защото не съм се научила да отказвам.... 8O Не говоря за случаите, в които не съм компетентна да взема аз решение от медицинска гледна точка, не искам да бъда разбрана погрешно, но като чета оставам с впечатлението, че правят каквото си поискат, а майките стоят и гледат.....

Така и така стана на въпрос, искам да ви питам някой има ли отзиви за д-р Ковачев в кв.Павлово (София)?  Съвсем до блока ми е, чета добри отзиви в нета, но някоя от нашите мами има ли лично впечатление от него? Тия дни мисля да отида да се запознаем и да разуча как стои въпроса със записването при него.

*
« Отговор #944 -: Ноември 29, 2011, 13:58:15 pm »
http://www.dermis.net/dermisroot/en/15811/image.htm

Благодаря за линка. Прочетох и информация за въпросните гъбички.

Но все пак ще ми дадете ли съвет с какво да третирам? Имазол крем?

*
« Отговор #945 -: Ноември 29, 2011, 15:04:37 pm »
Така и така стана на въпрос, искам да ви питам някой има ли отзиви за д-р Ковачев в кв.Павлово (София)?  Съвсем до блока ми е, чета добри отзиви в нета, но някоя от нашите мами има ли лично впечатление от него? Тия дни мисля да отида да се запознаем и да разуча как стои въпроса със записването при него.

Само добри отзиви  :) Децата на 2 мои приятелки са записани при него и са много доволни. Знай, че не работи със ЗК.
*
« Отговор #946 -: Ноември 29, 2011, 15:10:45 pm »
Мишле82 не съм си мълчала, просто не успях да се наложа. В момента в който протестирах те си го бушкаха и протеста ми беше отхвърлен като неоснователен, а това че така се прави навсякъде и никой не е съгласен да ходиш 2 пъти в месеца за ваксина е всеизвестно.
След като ти не си се сблъскала още с Педиатър - чувала съм че се ходи на интервю с лекаря преди раждането, задаваш си въпросите които те вълнуват и ако отговорите те удовлетворяват го информираш че като родиш искаш да си запишеш детето на консултация при него. Това аз не го знаех, а и нямах идея какви да са ми въпросите, някой майки не искат да слагат ваксини и си търсят такива педиатри е аз не съм от тях просто искам с повишено внимание да ги слагаме, но не съм знаела че трябва да си го изискам преди да се запишем и че сега не вървя.
« Отговор #947 -: Ноември 29, 2011, 15:30:57 pm »
Здравейте, д-р Бърди
според АБ:
забележка: всички щамове, продуциращи ESBL са резистентни на антибиотици от групата на: Пеницилини, Цефалоспорини, Азтреонам.

Ampicilin/sulbactam - I
Cefoxitin - S
Gentamicin - R
Amikacin - S
Nalidixic Acid - S "

Боби ще го лекуват с последния АБ, но друг педиатър, аз при "светилото" повече не отидох.
Педиатърката каза, че ще са някакви приготвени прахчета, които да разтварям в мляко. Моля, обяснете ми какви са рисковете за бебето, защото довечера ще е готов АБ и сега се чудя как да постъпя?
« Отговор #948 -: Ноември 29, 2011, 15:40:31 pm »
Здравейте д-р Бърди,
Имам дъщеря на 1 год.,на 6 месеца ни приеха в болница с ротавирусна инфекция,дълго време след това имаше слуз в акото,но се възстанови напълно и цяло лято нямаше проблем,на 10 месеца ни приеха отново с инфекциозен енетрит(така показаха изследванията),възстанови се много бързо,този път нямаше слуз в аките.Това,което ме притеснява е че на 11 месеца и направихме последния пентаксим и синфлурикс,10 дни след ваксината започна да се изхожда мн често и с примеси на много слуз,пак ни приеха в болница,сподер педиатърът ваксината разболява червата от 6 до 9-тия ден,и наподобява симптомите на вирусна инфекция,може и да е така защото последния път нямше остановена диагноза и бяхме без повръщане.Педиатърката за наше успокоение ни изпрати на гастроенетролог,доцентката там ми каза,че от прекараните инфекции е нарушен чревния баланс и че трябва да я държа на диета поне още 2-3 месеца,за да се възстанови напълно.Моят въпрос към вас е норамлно ли е толкова често да прави чревни инфекции?Нормално ли е още да има от време на време слуз в аките,до кога ще я има тази слуз,тя вече е един месец на диета?За колко време се въстановява чревния баланс?Пием само биогая,яде попарка,обикновени бисквити,безлактозно мляко,супа само с крумид,морков като и редеувам месото(пилешко,заешко,пуешко)не и давам никакви плодове,много ме е страх от захранването да не би пак да направи някое разстрйство.... :(Моля ви дайте вашето мнение.Благодаря предварително
« Отговор #949 -: Ноември 29, 2011, 16:55:13 pm »
Само добри отзиви  :) Децата на 2 мои приятелки са записани при него и са много доволни. Знай, че не работи със ЗК.
Благодаря! Ако наистина е добър и адекватно лекува детето, парите дадени за консултация ще се компенсират мисля от излишно дадените за хиляди лекарства, за да нацелим кое е нашето.
м-и, и аз така зная, че предварително трябва да се видим и говорим и ако се харесаме да се запиша при него.Нямам идея какво ще го питам, за ваксините да, ще искам да зная дали е от типа, който ще настоява да се бият всички възможни, защото това не мисля да правя, ще ми се иска да стоя спокойно като съм при него, а не да съм нащрек постоянно да не хване да издърпа пишката на бебето, защото той така си е решил (ама за това не зная как такнично да разбера как е настроен), може би общо впечатление за човека искам да добия- дали обяснява, дали е внимателен, дали има прекалено много пациенти, за да ни обръща и на нас внимание, знам ли?

Има ли нещо важно, което трябва да питам в началото и за което да внимавам и наблюдавам?

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #950 -: Ноември 29, 2011, 17:48:40 pm »

*трета сливица
*синузит
*алергичен ринит
Благодаря. Дано да открие какво е.

Б.

*

Birdie

• 11040
« Отговор #951 -: Ноември 29, 2011, 17:52:03 pm »
Здравейте д-р Бърди,
Имам дъщеря на 1 год.,на 6 месеца ни приеха в болница с ротавирусна инфекция,дълго време след това имаше слуз в акото,но се възстанови напълно и цяло лято нямаше проблем,на 10 месеца ни приеха отново с инфекциозен енетрит(така показаха изследванията),възстанови се много бързо,този път нямаше слуз в аките.Това,което ме притеснява е че на 11 месеца и направихме последния пентаксим и синфлурикс,10 дни след ваксината започна да се изхожда мн често и с примеси на много слуз,пак ни приеха в болница,сподер педиатърът ваксината разболява червата от 6 до 9-тия ден,и наподобява симптомите на вирусна инфекция,може и да е така защото последния път нямше остановена диагноза и бяхме без повръщане.Педиатърката за наше успокоение ни изпрати на гастроенетролог,доцентката там ми каза,че от прекараните инфекции е нарушен чревния баланс и че трябва да я държа на диета поне още 2-3 месеца,за да се възстанови напълно.Моят въпрос към вас е норамлно ли е толкова често да прави чревни инфекции?Нормално ли е още да има от време на време слуз в аките,до кога ще я има тази слуз,тя вече е един месец на диета?За колко време се въстановява чревния баланс?Пием само биогая,яде попарка,обикновени бисквити,безлактозно мляко,супа само с крумид,морков като и редеувам месото(пилешко,заешко,пуешко)не и давам никакви плодове,много ме е страх от захранването да не би пак да направи някое разстрйство.... :(Моля ви дайте вашето мнение.Благодаря предварително
Нормално е.
Всякакви "диети" и Гаи само удължават хода на една обикновнеа диария, и Ви се струва че тя трае много дълго.
И когато дойте нормално следващата- Ви се струва пък че новата е "следствие" от старата. И пак "диети" Гаи и т.н.

Възстановете нормалното хранене на детето.
Спрете всякакви Гаи и ненужни лекарства.
Помислете за Хумана АР като безлактозно мляко за 2-3 седмици.

Чревният баланс се поддържа САМО И ЕДИНСТВЕНО от нормалното хранене на детето и липсата на злоупотреби с "диети" и "Гаи". Всяка продължителна диета опустошава чревната флора, предизвиква хронична диария със слуз и удължава възстановяването.
« Последна редакция: Ноември 29, 2011, 17:54:35 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #952 -: Ноември 29, 2011, 17:56:16 pm »
Здравейте, д-р Бърди
според АБ:

Ampicilin/sulbactam - I
Cefoxitin - S
Gentamicin - R
Amikacin - S
Nalidixic Acid - S "

Педиатърката каза, че ще са някакви приготвени прахчета, които да разтварям в мляко. Моля, обяснете ми какви са рисковете за бебето, защото довечера ще е готов АБ и сега се чудя как да постъпя?
Изберете венозното лечение- рискът е малък в сравнение с Нелидикс.
Помислете и обмислете много внимателно, кое налага лекуването на тази находка, дали това не е грешка на лабораторията, дали е обосновано лекуването с АБ на този етап... .
Обсъдете посявка в друга ( и трета даже) лаборатория преди да дадете на 3м дете АБ курс за това.
Тоест, внимателно претеглете нещата... .
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #953 -: Ноември 29, 2011, 18:03:02 pm »
Здравейте, мами:)
Много съм афектирана и искам да споделя поредната глупост на нашите светила. На Боби му изолираха Клебсиела Плеумония и след 7- дневно лечение с Панцеф уж по АБ, която представих, назначен ни от доц. Георгиева - гастроентеролог във Варна, правя контролна посявка на 14-ия ден и ПАК Клебсиела! Звъня на доцентката, а тя " Амии нова АБ ". Ок, но в лабораторията за късмет се сещат за нашия случай и питат:" Защо пак изолирахме Клебсиела, с какво лекувахте?", като чуха Панцеф се учудиха, че на АБ няма такъв антибиотик, аз също погледнах - няма чуствителност към него! Оказа се, че тъпках детето с ненужен антибиотик...Към мамите от Варна и областта: НЕ ходете при тази прехвалена доцентка, лекува неадекватно, неискам да коментирам и предните и диагнози, добре, че беше д-р Бърди, че да не давам някои лекарства. От лабораторията ми препоръчаха детска педиатърка, която направи обстоен преглед на детето, който досега не беше правен, даде ми доста съвети, доволна съм. Това, което ме притесни е, че му назначи Нелидикс, на 8 ч./7 дни, като ме предупреди да не се притеснявам, че не е подходящ за малки деца?!? Ще се радвам, ако и д-р Бърди сподели мнение, другите АБ от антибиограмата са инжекционни. Докторката се свърза с лабораторията и попита неможе ли да лекува само с пробиотик, но те отговориха, че са "много колонии в чист материал" каквото и да означава това:(

По принцип не си позволявам да се изказвам за лекари, но тъй като и моето дете беше за съжаление подложено на лечение от тази докторка, ще споделя впечатленията си. Др. Георгиева изписва поголовно Биогая и разни прахчета за чревната флора. Дъщеря ми беше с много ниско тегло на 2месеца и невъзможност да се храни самостоятелно и 'чудната' Биогая и беше изписана като пенацея. С това 'лечение' ни изпрати да си ходим. Докато лежахме после по болници месеци наред, срещах майки и деца с различни проблеми -  на всички бяха изписани същите капки и прахчета от същата докторка, които нямат нищо общо със състоянията на децата.

НЯМА данни че каквото и да е било за "чревната флора" има какъвто и да е било позитивен и доказан ефект в каквато и да е било клинична тема в Педиатрията.
Има известни данни че, "Ентерол" скъсява времетраенето на една диария, но това не е общо прието.

Никой и никъде не пише с такава лекота и "обилие" Гаи и Ентерол на деца под 2 г възраст.
Изобщо, всички Бг "тези" около (+) ефекти на Гаите и Ентерол са наивни, не работещи, и примитивни като подходи. Освен че големи фирми ползват страни с треторазрядна Педиатрия като опитни полета, за да събират материал за "ентерол"-а и "гаи"-те.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #954 -: Ноември 29, 2011, 18:08:00 pm »
vanyush, какво те посъветва ортопеда, какви масажи да правите?

На Хриси 3-тото пръстче на лявото краче е леко завито под другите, предполагам е генетично, защото баща и има същото само, че на  другия крак. Педиатърката в клиниката, която родих ни посъветва да го повдигам с парченце плат, опитвах да го правя но пръстчето повдигнато ставаше бяло на цвят и се притесних да не би да се наруши кръвообращението. Консултирах се с ортопеда, д-р Хазбун, (този, чиято статия беше качена в темата) той каза да не го правим нищо пръстчето.

Аз сега разбирам за "къдраво пръстче", много ще ме е яд ако сме пропуснали тези месеци.

Ще се радвам ако д-р Birdie  се включи с мнение.  

Използвам възможността да му благодаря, че е с нас и ни дава незаменими съвети.  :lovedock: Докторе, вие сте като апостол за нас.  :)
Вчера сложихме последната ваксина infanrix разделена от Synflorix, поради липса на първата ( така като д-р Birdie ни съветва тук във форума). За моя радост Хриси не вдигна температура, както при първите два приема. Предния път обсъдих това с педиатърката, тя каза, че се поставяли заедно и че така им е наредено, иначе им правили глоби.  :? :x :x

Така ме е яд, можех да си спестя дискомфорта на бебето, приемане на Панадол, две безсънни нощи и притеснения.  :( Яд ме е на Българското здравеопазване.  :x
.
Към мамите, на които им предстои, изисквайте разделено поставяне на ваксините!
Ако се касае за едно пръстче, това се нарича "яздене" и е обусловено от намалено разстояние между яздещото и съседното. Не препоръчват да правите нещо. Нито да слагате плат под пръстчето... не знам откъде ги четат тези неща... .  8O 8O 8O

Обикновено това се счита за "минорна" аномалия, и за това се пише заедно с клинодактилиите.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #955 -: Ноември 29, 2011, 18:29:55 pm »
Има ли нещо важно, което трябва да питам в началото и за което да внимавам и наблюдавам?
По принцип аз съм против заголването на момченцата в такава ранна възраст, когато още нищо не го налага. И тук не съм познала, иначе нашия док е много мил и "любвеобилен" не се лъжи по външния вид, щом си се усетила от рано отиди и си задай въпросите директно и ако ти дават право да избираш пак си кажи ясно какво искаш. После е по-трудно - отне ми 3м докато го разубедя да му рушка в памперса.
*
« Отговор #956 -: Ноември 29, 2011, 19:37:07 pm »
Мишле82 не съм си мълчала, просто не успях да се наложа. В момента в който протестирах те си го бушкаха и протеста ми беше отхвърлен като неоснователен, а това че така се прави навсякъде и никой не е съгласен да ходиш 2 пъти в месеца за ваксина е всеизвестно.
М-и, нека не сме крайни все пак и да не плашим Мишлето предварително. Моята педиатърка например, въпреки някои други кусури, си слага ваксините през 2 седмици (а не по 2 наведнъж); през лятото по собствена преценка (големи жеги), а сега - по мое настояване (Кай има известна реакция). Няма начин да набодат бебето без твое съгласие, неазивисимо дали е първо, второ или пето подред дете; тропваш с крак и токлова. Ако не им харесва - има и други "педиатри" у нас, както и канали, през които да се оплакваш до откат, ако се налага да става по лошия начин. По ЗК сме, междудругото.
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #957 -: Ноември 29, 2011, 20:10:55 pm »
Момичета, като сменяте памперса, всеки път ли мажете с бочко, здраве?
Почиствате ли пишлето отвътре с нещо?Използвате ли пудрата за нещо друго, освен за пъпчето?

[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
« Отговор #958 -: Ноември 29, 2011, 20:36:04 pm »
Точно сега и с мъжа ми си обсъждам какво си говорим, и той смята, че трябва директно да се разберем с док от самото начало изрично какво искаме и какво не искаме да се прави на бебето. Ще споделя впечатлението си като се видя с него  :D

silvanchence, в училището ни казваха, че кремчето след всяко миене и сменяне на памперса се слага, а пудрата (ако питаш за антибиотичната пудра) само на пъпчето след баня и след като си го почистила със спирт. Пишлето отвътре не се пипа.

*

Birdie

• 11040
« Отговор #959 -: Ноември 29, 2011, 20:40:01 pm »
Не е прието да се слагат пудри върху пъпчето, освен при 1,2 показания ( редки).
Със спирт се обработва докато падне и 2-3 дена после. Дългото обработване със спирт е причина за лошо зарастване и лош естетически пъп ( деформиран, неправилно кръгъл, хернии и т.н.)
Но най-важното за добро пъпче е начина на вързване на пъпната връв. Коагулацията е с най-добри естетически резултати.
Sir Alec Guinness