0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин Витро АГ - Варна 9
« Отговор #860 -: Февруари 01, 2012, 16:28:06 pm »
Благодаря Ви, момичета и момчето :) Дано, дано се народят бебета много тази година...уж годината на Дракона била много подходяща :) ... пък аз нали съм си драконче...мечтая за още едно драконче поне :)
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.

« Отговор #861 -: Февруари 01, 2012, 22:41:55 pm »
Но на прегледа септември имах задържан фуликул и док каза, че заради това трябва да пия един месец противозачатъчни и почнахме инжекциите октомври - явно не винаги се налага да се пият пък и то винаги първите месеци има странични ефекти така че ако не се налага май по-добре :).

Сега пък странични ефекти  :?  какво означава това ,при все че мен ме накараха даже и два месеца да пия противозачатъчни  :ask:
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
« Отговор #862 -: Февруари 02, 2012, 07:26:53 am »
Не на всички дават противозачатъчни, не вярвам чак пък да е забравил, но ако се притесняваш звънни и питай. Странични ефекти май пак не при всички има. При мен ги има, де. Опъпчих се, постоянно съм гладна и освен това ми зацапваше почти 10 дни (иначе ми е 4-5 дни мах.)Днес ми е последното хапче и много се радвам, че най-после свършиха.
За лекарствата- и тук по аптеките има охладители. Моите гонали вчера си ги взех и се успокоих вече. Те нямаха нужда от охладители, защото в кутията е отделно прахчето и отделно разтвора, също и достатъчен бр. мини спринцовки за единични дози така, че няма нужда да се съхраняват в хладилник докато не се смесят(разтвора+прахчето), което ми се стори супер удобно, а и спестихме към 900 лева.
« Отговор #863 -: Февруари 02, 2012, 09:36:49 am »
Не на всички дават противозачатъчни, не вярвам чак пък да е забравил, но ако се притесняваш звънни и питай. Странични ефекти май пак не при всички има. При мен ги има, де. Опъпчих се, постоянно съм гладна и освен това ми зацапваше почти 10 дни (иначе ми е 4-5 дни мах.)Днес ми е последното хапче и много се радвам, че най-после свършиха.
За лекарствата- и тук по аптеките има охладители. Моите гонали вчера си ги взех и се успокоих вече. Те нямаха нужда от охладители, защото в кутията е отделно прахчето и отделно разтвора, също и достатъчен бр. мини спринцовки за единични дози така, че няма нужда да се съхраняват в хладилник докато не се смесят(разтвора+прахчето), което ми се стори супер удобно, а и спестихме към 900 лева.
На мен също не са ми давали противоза4атъ4ни.както ве4е писах декември правих лапаро и ми отрязаха тръбите заради хидросалпинг.запо4нах стимулация по къс протокол и на 12-я ден имах ....само 4 фоликула.бях много притеснена,защото са малко(въпреки,4е единият беше 20,другите по 15 и 17)Доктора ми каза-ами жсе пак си на 38г не мойем да о4акваме пове4е...в деня на пункцията бях със свита души4ка-мислех,4е няма да стигна до трансфер...Зарадвах се,когато ембриолога ни се обади на следващия ден и ни каза,4е имаме оплодени 2 яйцеклетки..и така на третия ден от пункцията беше трансфера.притесни ме това,4е лежах само 10 мин на магарето,после ми казаха да се изпишкам(корема ми щеше да се пръснеот водата която бях изпила 4ас преди трансфера),да полежа в стаята 15 мин и мога да си тръгвам.аз оба4е полежах около 40 мин...(4етох тук във форума,4е е добре да се полежи пове4ко).днес ми е 6 ден от ЕТ и нямам търпение да доиде време за теста.В програмата ми пише 4е ще е на 12 ден от ЕТ.Мога ли да го направя на 10-я?Ще покаже ли правилно?
*
« Отговор #864 -: Февруари 02, 2012, 10:07:14 am »
Stephanie73,за къде си се разбързала с тестовете :lol:Това време на незнание и надежда е най хубавото от цялата процедура,естествено става още по хубаво когато след това теста е положителен :P,но след като пише на 12 ден ,направи си теста на 12 ден!
Не се притеснявай за лежането след трансфер,тук където аз правя мойте опити е практика да се лежи само по 10 мин,после си те изпращат по живо по здраво като преди това задължително те карат да посетиш тоалетната :oops:
И при двата опита когато лежах по толкова време имах бременност,така че явно дали ще се лежи по 10 мин или по 1 час не е гаранция за успех.
Стискам палци след 6 дена да видиш двете чертички !
Успех на останалите момичета в процедури!
Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си.
*

fifonqk

• 175
  • вярвах и чудото стана
« Отговор #865 -: Февруари 02, 2012, 10:22:44 am »
Стефани,не си пьлни главата излишно с глупости,незнам защо всички си мислят че след трансфер трябва да се лежи,доктора казва,че това не е нужно,то като ти вьрнат ембриончетата и вече са си в теб,какво се бьзика Кисьов с мен"то да не е чувал с картофи ,че да падне",така,че прав си е човека. При мен се получи по следния начин: страшно много чаках докато ме извикат за трансфера,в един момент вече си мислех,че ще се напишкам,ама не в гащите(щото под нощницата нямах такива)ами директно на леглото,но нали мехура трябвало да е пьлен и не ми дадоха. И така на самия трансфер само повтарях на доктора колко много ми се пишка,и веднага след като ми вьрна яйчицата ми каза да ставам и да отивам в тоалетната,не сьм лежала и 5 мин.даже. И след това за капак като се олякох и трьгнахме да си ходим,тока точно тогава спря,и дори си слязох пеша от 7-я етаж,на 30-та минута след трансфера,и ето,лентичката отдолу е доказателство,че няма смисьл излишно да се шашкаме за незначимите неща,за пореден пьт ви приканвам момичета,за повече спокойствие и по малко негативни мисли:)))
*
« Отговор #866 -: Февруари 02, 2012, 12:10:16 pm »
Привет мацки и Рачо!
Това, че не пиша не означава, че не ви "следя" с интерес. Това ми е любимата темичка от зачатие и редовно я посещавам.
Виждам, че има доста момичета в процедура (това никак не е радостно) и такива, на които съвсем скоро им предстои. На всички пожелавам много, много късмет и скоро да гушнат своите така чакани рожбички!
От опит ви казвам - не се притеснявайте излишно и вярвайте в екипа, той е един от най-добрите в БГ!
« Отговор #867 -: Февруари 02, 2012, 13:07:46 pm »
Стефани,не си пьлни главата излишно с глупости,незнам защо всички си мислят че след трансфер трябва да се лежи,доктора казва,че това не е нужно,то като ти вьрнат ембриончетата и вече са си в теб,какво се бьзика Кисьов с мен"то да не е чувал с картофи ,че да падне",така,че прав си е човека. При мен се получи по следния начин: страшно много чаках докато ме извикат за трансфера,в един момент вече си мислех,че ще се напишкам,ама не в гащите(щото под нощницата нямах такива)ами директно на леглото,но нали мехура трябвало да е пьлен и не ми дадоха. И така на самия трансфер само повтарях на доктора колко много ми се пишка,и веднага след като ми вьрна яйчицата ми каза да ставам и да отивам в тоалетната,не сьм лежала и 5 мин.даже. И след това за капак като се олякох и трьгнахме да си ходим,тока точно тогава спря,и дори си слязох пеша от 7-я етаж,на 30-та минута след трансфера,и ето,лентичката отдолу е доказателство,че няма смисьл излишно да се шашкаме за незначимите неща,за пореден пьт ви приканвам момичета,за повече спокойствие и по малко негативни мисли:)))Благодаря за съветите,ще мисля само позитивно!обвзема ме малко паника от време на време :P ина4е съм мъжко моми4е :P може би защото не споделям с никого...никой не знае какво правим,дори родителите ми в България.Реших да го направя,а после ако има хубави новини да ги оглася шумно :P Благодаря Ви 4е ви има.сега се 4увствам ок:)даже отивам да се разходя до плажа :thankyousign:
« Отговор #868 -: Февруари 02, 2012, 16:17:12 pm »
Но на прегледа септември имах задържан фуликул и док каза, че заради това трябва да пия един месец противозачатъчни и почнахме инжекциите октомври - явно не винаги се налага да се пият пък и то винаги първите месеци има странични ефекти така че ако не се налага май по-добре :).

Сега пък странични ефекти  :?  какво означава това ,при все че мен ме накараха даже и два месеца да пия противозачатъчни  :ask:

sugari75, под страничен ефект исках да кажа, че организма първите 2-3 месеца свиква с лекарствата.При момичетата които почват да ги пият като предпазна мярка тези усещания като гадене, подуване, зацапване изчезват, но при нас док ги дава, когато иска да е сигурен, че няма да има изненади и да контролира нещата по-добре. На мен ми зацапваще през цялото време докато ги пиех, а и аз бях по дълъг протокол незнам дали това има значение, но правих прост каквото ми кажат :)
Относно трансфера и аз много чаках около 3-4 часа докато ме викнат и дали има 5 мин. да съм лежала и казах на Ани, че ще се напишкам там ако не стана  :oops:, и се изстрелях право в тоалетната.Веднага се облякох и след десетина минути си тръгнах.
Резултата е на топло в коремчето сега и чака поредния преглед утре с нетърпение:)
*
« Отговор #869 -: Февруари 02, 2012, 20:03:56 pm »
Привет момичета и Рачо!
От цялото си сърце пожелавам успешни процедури на всички!
Аз засега спирам дотук с мечтите - имах една единствена яйцеклетка, която не се оплоди. Сега ще поближа малко рани от поредния неуспех и живот и здраве наесен отново с песен.
Стискам силно палчета за успех на всички в процедури.
Препятствията са онези неща, които виждаш, щом отклониш поглед от целта си.
*
« Отговор #870 -: Февруари 02, 2012, 20:53:09 pm »
Gery. :bighug:

Stephanie73 не се притеснявай в тази тема ще има само положителни резултати
ЗА ДА НАПРАВИШ ПРЕРИЯ Е НУЖНО – ПЧЕЛА
И ДЕТЕЛИНА И ЕДНА МЕЧТА ГОЛЯМА.
АКО МЕЧТАТА Е ДОСТАТЪЧНО ГОЛЯМА, МОЖЕ
И БЕЗ ПЧЕЛА И ДЕТЕЛИНА!”
                                                         Емили Дикинсън
« Отговор #871 -: Февруари 02, 2012, 21:20:24 pm »

Дай Боже да е така Гери :P Дано да стигнем до така желания завършек на вси4ки тези мъки...Стомаха ми е толкова подут днес,4е имам 4увството 4е сам в 3-ти месец..хахахах..А все още е 6-ти ден от ЕТ...Успех на вси4ки.Прегръдки от топъл Кипър :P
« Отговор #872 -: Февруари 02, 2012, 21:23:31 pm »

Дай Боже да е така Гери :P Дано да стигнем до така желания завършек на вси4ки тези мъки...Стомаха ми е толкова подут днес,4е имам 4увството 4е сам в 3-ти месец..хахахах..А все още е 6-ти ден от ЕТ...Успех на вси4ки.Прегръдки от топъл Кипър :P
   Съжалявам,обърках имената...благодаря ти Шоко :P Ли4и,4е съм нова :P
*
« Отговор #873 -: Февруари 03, 2012, 11:03:41 am »
Гери,много съжалявам, момиче!! :bighug: За жалост-и това го има. дДаже прекалено много се случва. :x Няма думи за успокоение,познато ни е на всички. Просто трябва да знаеш,че всеки неуспешен опит също е една стъпка към така желания край!! ylinfant
Успех на всички стартирали!!! :youwoman:
/www.mamaibebe.com][/url]
*

megi79

• 231
  • Маргаритка
« Отговор #874 -: Февруари 03, 2012, 14:14:26 pm »
Geri мила съжалявам. И аз отбелязвам поредния не успех. Отново не извадихме яйцеклетка :(
Но на 01.03 пак ще съм там, до като не извадим няма да се откажа. Къде може да е причината да няма яйцеклетки. Уж всичко фоликула е хубав,а празен??? Обадиха ми се и от фонда, на 27.01 ще ходя да си взема заповедта
Ще се боря до край, за да те имам!
*
« Отговор #875 -: Февруари 03, 2012, 16:00:31 pm »
megi79 казах ти го вече но нищо ще повторя следващия път баба марта ще ви донесе хубаво яйчице, ще видиш изобщо няма да ти потрябва тази заповед
ЗА ДА НАПРАВИШ ПРЕРИЯ Е НУЖНО – ПЧЕЛА
И ДЕТЕЛИНА И ЕДНА МЕЧТА ГОЛЯМА.
АКО МЕЧТАТА Е ДОСТАТЪЧНО ГОЛЯМА, МОЖЕ
И БЕЗ ПЧЕЛА И ДЕТЕЛИНА!”
                                                         Емили Дикинсън
« Отговор #876 -: Февруари 03, 2012, 16:02:38 pm »
Скъпа Гери, много съжалявам  :(
*
« Отговор #877 -: Февруари 04, 2012, 13:33:26 pm »
Благодаря на всички Ви за подкрепата!
Надеждата още не ме е напуснала - сега ще използвам времето за физическо и психическо възстановяване и наесен с нови сили ще продължа борбата  :) Все някой от опитите ще е така чакания успешен - знам това!
megi79  :cuddle:
Успех на всички други, продължаващи борбата! Време е вече да има мнооого радост от положителни тестчета! Пожелавам ви го мили момичета и момчета!
 :bighug: :bighug: :bighug:
Препятствията са онези неща, които виждаш, щом отклониш поглед от целта си.
« Отговор #878 -: Февруари 04, 2012, 15:01:58 pm »
Явно дългото чакане за трансфер при мен не беше изключение. Не би ли следвало малко по-добре да си планират нещата вместо да се чувстваш 4 часа като идиот.
« Отговор #879 -: Февруари 04, 2012, 15:35:22 pm »
Явно дългото чакане за трансфер при мен не беше изключение. Не би ли следвало малко по-добре да си планират нещата вместо да се чувстваш 4 часа като идиот.

Стига дееееее, чак пък да чувстваш като идиот  8O
Винаги ми е било кеф да чакам на диванчето! Имам толкова запознанства от там  :wink:

Момичета, не се настройвайте така! Ходете с усмивка и не се ядосвайте!
Не винаги може да се предвиди всичко, та и часовете да се спазват! Вярно, че има понякога чакане повече, но я си представете, че има някой спешен случай - секцио или друга по-сложна операция! И на лекарите не им е лесно - и те са хора  :wink:

Успех!