0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #300 -: Октомври 21, 2011, 12:47:01 pm »
Аз си купих количката в 4ти месец още, просто беше подарък от най-добрата ми приятелка. И я ползвах на 8мия ден от раждането - излязохме на разходка, нищо, че беше зима :D
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #301 -: Октомври 21, 2011, 22:34:28 pm »
Момичета, кажете какво да правя, вече трети ден съм с хрема и запушен нос.
*
« Отговор #302 -: Октомври 21, 2011, 22:39:13 pm »

Ползвай солен разтвор "Стеримар".
Капките Виброцил се предписват на бебета и кърмачки, попитай дали може да се ползват от бременни, предполагам, че може.
« Последна редакция: Октомври 21, 2011, 23:04:19 pm от Мецани »
« Отговор #303 -: Октомври 21, 2011, 23:19:26 pm »
Какъв е този солен разтвор, в аптеката какво да кажа, как се ползва?

Не ми се иска да притеснявам д-р Сигридов, вече ръце ще вдигне от мен  :) .

Не мога ли да пия тайлол, фервекс, в края на осми месец съм, нещо мога ли да взема.

Ползвай солен разтвор "Стеримар".
Капките Виброцил се предписват на бебета и кърмачки, попитай дали може да се ползват от бременни, предполагам, че може.
*
« Отговор #304 -: Октомври 21, 2011, 23:27:23 pm »
Стеримар се впръсква в носа както капките за нос:
http://apteka.framar.bg/18004361/%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%80-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B9-150-%D0%B4%D0%BE%D0%B7%D0%B8-50-%D0%BC%D0%BB-

Ако имаш само хрема защо ще пиеш Фервекс, ползвай капки за нос - Виброцил, но все пак прочети листовката.
*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
« Отговор #305 -: Октомври 21, 2011, 23:39:12 pm »
Знам, че ти трябва нещо бързо, но аз съм ползвала това - http://www.iherb.com/NutriBiotic-Nasal-Spray-with-GSE-1-fl-oz-29-5-ml/4219?at=0. Добро е, определено, някакво масло от грейпфрут има в него.
Иначе и Олинт съм си пръскала, даже не се замислих дали става за бременни, дразнеше ми на носа и се напръсках.  :oops:

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
« Отговор #306 -: Октомври 22, 2011, 09:58:59 am »
Аз си слагам Олинт от самото начало на бременността. Само запушен нос получих като екстра към нея. Питала съм лекаря си и ми позволи да го ползвам. Иначе в листовката на всички какпки за нос пише, че не е препоръчително да се използват, поради липса на данни за странични ефекти върху плода.
« Отговор #307 -: Октомври 22, 2011, 10:43:39 am »
Аз ползвам Но-Сол - за бебета - никъде в листовката не пише, че са противопоказни за каквото и да било, не са  и скъпи - 2,60. На мен през нощта ми се запушва носа, почти не мога да спя, но с тях се оправям.

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #308 -: Октомври 22, 2011, 10:55:50 am »
може да ползваш хомеопатия ако искаш.Коризалия на всеки час за хремата,еуфорбиум спрей,алиум цепа -такива работи.
<br />
« Отговор #309 -: Октомври 22, 2011, 11:49:01 am »
Момичета, потвърдиха ми вчера на прегледа пола на бебетата. Момичнцето е 108гр, а момченцето 112гр. Д-р Сигридов каза, че всичко е нормално, ако изключим анемията ми. След спирането на Ферофолгамма, отново хемоглобина ми стана 111 и от днес почнах втория 25-дневен курс на вкусните хапченца. С храна не успявам да набавя необходимото желязо за бебетата...
Момиченцето много ни позираше на прегледа, а момченцето се беше свило кротичко ...

Хубавата новина за мъжа ми е, че имаме зелена светлина за секс  :lol: Но не само за него е хубава новината :lol:
Следващият преглед е на 8.11.
« Отговор #310 -: Октомври 22, 2011, 12:47:11 pm »
Аничка,страхотна комбинация  :D И ние сме така -много се радвам че имате зелена светлина за  :bed: секса.Д-р Сигридов казва че е препоръчителен,но някъде в 18 г.с. почуствах дискомфорт и спряхме с мъжа ми .Сега макар че ни се иска нещо не ни стиска и парираме нещата по друг начин.А и корема ми е доста голям и много ми пречи  :wink: - мъжа ми ми обува чорапите ,той ме обува като излизаме.
Относно желязото и моят хемоглобин падна след първия прием беше 117 ,като го спрях падна до 102 и сега съм на втория 25 дневен курс,и след него по 1 на ден до края на бременността .А как ритат само особенно момата,момченцето е доста кротичко -мъжа ми се радва много на бабунките които прави корема ми  :D
В понеделник бяхме на ЖК и сме пораснали доста -момиченцето 940 гр. ,а момченцето 910 гр.Следващата събота сме на преглед при д-р Сигридов .
Относно пазаруването ,от следващата седмица смятам да започна да купувам по-важните неща ,като количката мислим да оставим за след раждането - то така или иначе не съм решила - таткото е за тази на Хаук ,а аз клоня повече към Макларън или OBABY -сгъват се тип чадър ,по-леки са ,и ми се струва по-маневрени.
Моля мамите,които вече са  родили да споделят по-какви критерии се водихте преди да закупите количката за близнаци.Ще ми е от полза да чуя мнения по въпроса.
*
« Отговор #311 -: Октомври 22, 2011, 13:11:00 pm »
malkave6tiza Ето един линк към статия с полезни съвети,може да ти е от полза.

http://www.novobebe.com/media/_~1.pdf

Аз изчетох доста по въпроса, но все още съм в задънена улица :lol: За близнаци просто е сложен избора. А тип чадър .... не знам

« Отговор #312 -: Октомври 22, 2011, 13:57:46 pm »
rum_sisi, фервекс можеш да пиеш. Аз пих миналата седмица с разрешение на лекарката си, че нещо се бях разкиснала. Но ако е само за хрема, опитай с капките, които момичетата ти препоръчаха.
Аз да ви питам, според вас упойка при зъболекар сега ли е по-малко вредно за бебето да сложа или след раждането по време на кърмене. Не зная до кога ще ми издържи един зъб, със сигурност година още няма да го чакам да се руши, чудя се сега ли да го правя или след раждането. Логиката ми клони към това, че сега е малко по-безопастно. Вие какво мислите?

*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #313 -: Октомври 22, 2011, 14:05:14 pm »
Аз си мисля, че е по-добре да оставиш за след раждането. Може за 1-2 дена да събереш кърма в контейнерчета и да му даваш от нея докато отмине действето на упойката. Не знам де, така си мисля, може и да греша...
« Отговор #314 -: Октомври 22, 2011, 14:07:40 pm »
И това си мислех.  :ask:

*
« Отговор #315 -: Октомври 22, 2011, 14:50:28 pm »
Мишле, можеш да си оправиш зъба, даже сега е по-добре, тъй като след раждането няма да имаш никакво време. Упойките, които се ползват при зъболекарите не влизат в кръвообръщението и по никакъв начин няма да навредят на бебето. Майка ми е анестезиолог и съм се допитвала до нея. Има и упойки без адреналин, които се поставят на деца. Би могла да поискаш от тях ако много се притесняваш. Тяхното действие обаче отминава много бързо. Рентгенова нимка също може да се прави след навършена 15 седмица. Само панорамната снимка е забранена.

През моята бременност правих и рентгенова снимка, и упойки ми слагаха, и нерв ми извадиха. Ц-реактивният протеин ми беше почти винаги завишен заради венците и зъбите и се наложи лечение.

Нелекуваните инфекции могат да доведат до спукване на оклоплодния мехур, затова си обръщайте внимание навреме. Разбира се всичко съгласувайте с лекарите, наблюдаващи бременността ви.
« Отговор #316 -: Октомври 22, 2011, 15:11:13 pm »
Благодаря ти, Мецани!  :D Точно времето след раждането ме притеснява и мен. Другата седмица съм на преглед, ще се консултирам пак и си записвам час. :cuddle:

« Отговор #317 -: Октомври 22, 2011, 16:54:49 pm »
Аничка, хайде официално честито шарени гащи :D
И за секса също :lol:
Ние така и не се престрашихме, пък сега с тази плацента съвсем...Но не е болка за умиране, залога е много голям :wink:
Мишле, за зъба и аз подкрепям Мецани - оправи каквото имаш сега, всички мои познати така направиха. В третия месец нямах нищо за правене, сега в седмия ще отида пак и ако излезе някой зъбак, да го оправям навреме :lol:

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
« Отговор #318 -: Октомври 22, 2011, 18:23:57 pm »
Здравейте момичета.
Имам няколко въпроса и притеснения и затовя реших да ги задам тук.
Някойя от вас да и е казал доктора, че плода не си отговаря на седмиците.
Случая е следния, въпреки че бебето се развива нормалко - изостава с една седмица.
Освен това се появи и едно зацапване - тъмно оранжево.
ходих на лекар и той не видя отлепване, но спонема че има някакво ехо, което така и не разбрах какво означава.
Освен това на едната снимка каза, че има някаква точка която го притеснява, но като поразмести УЗ на следващата снимка плодния сак си беше кръгъл и нямаше нищо.
Не знам вече какво да си мисля - ето и данните от прегледите:
14.10 - 4.9 мм 4г.с. и един ден
зацапване на 19.10 -  няма отлепяне още не се вижда нищо - сак 8.5 мм 4г.с. и 6дни
преглед на 21.10 - 10.3 мм 5г.с. и 1 ден.
иначе според апаратите трябва да съм в 6г.с
*
« Отговор #319 -: Октомври 22, 2011, 18:36:12 pm »
iana_86 аз мисля, че няма защо да се притесняваш, доколкото разбирам плодния сак нараства, а и ако овулацията ти е била по-късно нормално да има разлика. А понякога зацапването е симптом за имплантация. Стискам палци на следващия преглед да чуеш пулс и да се успокоиш. :crossfingers: :goodluck: