seni - За какво изследване или процедура имаш час на 10-ти ден от цикъла, уточни, за да си кажем мнението?!
Вижте на какво мнение се натъкнах, много ми стана болно. Може и да е права докторката, но казано по този начин за обикновените хора звучи като - не на ин витрото...Поне така ми звучи на мен. Освен това повече от 20г работя с деца с увреждания. Никога не съм имала деца от ин витро бременности, а са минали стотици, ако не през ръцете ми ,то около мен. Всевъзможни са били причините за уврежданията, но не и тази ,която изтъква докторката. В личната ми статистика първенство държат - ваксини,родови травми на главния мозък и генетични.
д-р Емилия Христова, шеф на Националната асоциация по неонатология за увеличаване на децата с увреждания - "Една от основните причини за ужасяващата статистика е увеличаването на броя на бебета, заченати ин витро. Както е добре известно при ин витро оплождането най – често майката забременява с близнаци, което води до неминуеми усложнения"
Това е цялата статия http://skandalno.net/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D1%82%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%BE/%D0%B2%D1%81%D1%8F%D0%BA%D0%BE-%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5-%D1%83-%D0%BD%D0%B0%D1%81-%D1%81-%D1%83%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B5-26785
Не ми се влиза в безконечен спор, но според мен е прекалено елементарен такъв тип коментар, при това от т.нар.доктор.Има толкова деца изоставени с много недъзи по Учрежденията, но мога да се хвана на бас, че почти нулев е процентът на тези, които са забременели инвитро и са ги изоставили там, защото са се родили с проблеми.Безумно е да се говорят такива глупости.Риск за раждане на дете с увреждания има както при една спонтанна бременност, така и при инвитро, но за да се твърдят такива неща, би трябвало да се даде една статистика, от която да е видно, че при еди колко си инвитро раждания, еди колко си са родени деца с проблеми.Без подобна калкулация, това са просто мнения, които аз лично не бих могла да приема миродавни.Винаги съм се дразнела на приказки, които не са подплатени с факти.Това, че има хора, които са върли противници на зачеването по неестествен път е ясно.За мен обаче, когато твърдиш нещо и при това си лекар, би трябвало да докажеш думите си с конкретика, а не просто да говориш неща, които принципно са възможни независимо как се е "случила" дадена бременност.
Сега да се оплача.Нали не записват часове за старт на стимулация, преди да ти е дошло.Звъня днес, дойде ми и искам час за втори ден, демек утре.Графиците били вече при секретарките е отговора.Там звъня, вдигна ми Дани, ама ме забрави десетина минути и сега все заето дава ...Има ли някой различен телефон от 965 57 44 ?
Успях!!!Имам час за 10.40ч.Стискайте палци всичко да е наред и да започна най-накрая!
Звъннаха ми преди малко и ми промениха часът за 13.10 ч., дано е за добро!