0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 11
« Отговор #420 -: Ноември 07, 2011, 21:07:32 pm »
На спешния телефон на клиниката би трябвало да са ти го дали след трансфера, ако ли не на първа страница го има.Съжалявам много.

*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #421 -: Ноември 07, 2011, 22:59:45 pm »
Момичета, сега се прибирам от преглед, много се чакаше днес. При мен контролната биопсия е още по-лоша. Лечението не е помогнало, даже напротив-клетките са станали още по-малко. Сега ще мислят ново лечение за мен, док каза, че не е имал такъв случай. Така че стискайте палци скоро да намерим начин да ги преборим клетките :)

« Последна редакция: Ноември 07, 2011, 23:02:50 pm от iva17 »
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
« Отговор #422 -: Ноември 07, 2011, 23:46:36 pm »
То и моя случай е някакъв такъв.
Правих биопсия - не много добра, излезе някакво възпаление. Последва РВМС и пак биопсия, от която резултата е много добър. След няколко месеца правя биопсия след РВМС -  като при теб. Каква е причината - незнам...А и какво ще правим също незнам. Док каза, че ще се съветва с имунолозите.

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
« Отговор #423 -: Ноември 08, 2011, 08:54:12 am »
Iva17 ,Manga-zunga ,съжалявам да чуя тези лоши новинки.Дано при последващо лечение всичко да се нареди.Стискам палци .
И на мен в края на месеца ми предстои лечение и биопсия.В момента съм на Дуфастон и ще чакам МЦ.Започвам леекичко да се тревожа от резултата.А заповедта тече ли тече...
« Отговор #424 -: Ноември 08, 2011, 11:30:19 am »
Момичета, колко струва инвитро на естествен цикъл при д-р Стаменов (+лекарствата и всичко необходимо)? Дано правилно си задавам въпроса. Вчера предложи да направим такъв опит и да изчакаме със стимулациите. Благодаря
*
« Отговор #425 -: Ноември 08, 2011, 11:33:49 am »
Около 1000 лв излиза  ин витро на ЕЦ, за лекарствата зависи какви и колко ти изпише.В тази цена влизат прегледите, пункцията и трансфера.Хормоните са си отделно.

« Отговор #426 -: Ноември 08, 2011, 11:43:40 am »
Благодаря
« Отговор #427 -: Ноември 08, 2011, 13:08:18 pm »
Като се заговори за записване на часове,
дали ще имам проблеми, когато се обадя на 1 ден от МЦ за час за 2-ри ден, т.е от днес за утре, за започване на стимулация. Нещо почнах да се притеснявам, а и това транспортиране от Бургас до София  8O
« Отговор #428 -: Ноември 08, 2011, 13:26:48 pm »
Имел  :bighug: :bighug: :bighug:,Честита годишнина!Каквото и да решиш по твоя проблем-имаш силно стиснати палчета от мен.Отпусни се малко ,отпразнувай хубавия повод-все пак сте заедно в тая борба.Желая ви много любов,търпение и достигане на така желаната от вас мечта  :balk_21:
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
« Отговор #429 -: Ноември 08, 2011, 14:01:27 pm »
Момичета, някоя да знае дали вече записват часове за ЕЦ, че вчера ми отказаха.
*
« Отговор #430 -: Ноември 08, 2011, 14:06:24 pm »
Моята хистероскопия пак се отлага-графика отново е пълен!И докога така се питам аз?
Дано следващия месец успея да се вредя,иначе ще чакам догодина.
« Отговор #431 -: Ноември 08, 2011, 14:37:04 pm »
Имел  :bighug: :bighug: :bighug:,Честита годишнина!Каквото и да решиш по твоя проблем-имаш силно стиснати палчета от мен.Отпусни се малко ,отпразнувай хубавия повод-все пак сте заедно в тая борба.Желая ви много любов,търпение и достигане на така желаната от вас мечта  :balk_21:

Благодаря ти:)
*
« Отговор #432 -: Ноември 08, 2011, 14:42:13 pm »
Пими, за съжаление с хистероскопиите е много трудно и понякога се чака с месеци за час.

« Отговор #433 -: Ноември 08, 2011, 16:06:00 pm »
Момичета,случвало ли се е на някоя от вас нерегулярно кьрвене -по никое време,извьн цикьл?Появи ми се такова и мисля,че е следствие от задьржан фоликул-заради него ми закьсня М.,след това си доиде,но на 13 ден от новия цикьл-тукмо трябваше да почвам дуфастон-почна да ми зацапва.Имам час за преглед на 12 ноември и се чудя да си трая ли до тогава,или да се обадя на спешния за инструкции?Дуфастона така и не го почнах???
« Отговор #434 -: Ноември 08, 2011, 16:12:39 pm »
Моят съвет е да е обадиш на спешния или ако ти отговори - на личния телефон на лекаря, който обичайно те преглежда и ти е предписал дуфастона.
*
« Отговор #435 -: Ноември 08, 2011, 17:57:13 pm »
Момичета,случвало ли се е на някоя от вас нерегулярно кьрвене -по никое време,извьн цикьл?Появи ми се такова и мисля,че е следствие от задьржан фоликул-заради него ми закьсня М.,след това си доиде,но на 13 ден от новия цикьл-тукмо трябваше да почвам дуфастон-почна да ми зацапва.Имам час за преглед на 12 ноември и се чудя да си трая ли до тогава,или да се обадя на спешния за инструкции?Дуфастона така и не го почнах???

Аз редовно съм с такива кървенета.Пия си Дуфастона и те спират.При мен хем има полипи хем и задържани фокулили,но Дуфастона помага.Пила съм го няколко месеца последователно,но сега доктор Стаменов ми го спря.
Ако искаш да си по-спокойна звъни на лекуващия лекар,той ще каже най-добре какво да правиш.
« Отговор #436 -: Ноември 08, 2011, 18:09:59 pm »
Момичета, някоя да знае дали вече записват часове за ЕЦ, че вчера ми отказаха.
Аз записах час за ЕЦ. Малко замотах, за да не ми откажат :)

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
« Отговор #437 -: Ноември 08, 2011, 19:37:35 pm »
Благодаря ви,момичета.Звьнях на спешния,почвам дуфастона и се надявам поне нови полипи да нямам,две хистероскопии са ми правени заради тях!
« Отговор #438 -: Ноември 08, 2011, 20:00:32 pm »
На спешния телефон на клиниката би трябвало да са ти го дали след трансфера, ако ли не на първа страница го има.Съжалявам много.

Благодаря ти !!!
*
« Отговор #439 -: Ноември 08, 2011, 23:20:09 pm »
Dani42, разбира се за кървене извън цикъла консултирай се с лекуващия лекар, както си направила. Причината за зацапването може да е и овулация около средата на цикъла. В повечето случаи при мен беше слабо, само един път - по-силно без болка. Ако имаш болка или не спира кървенето, имай предвид и други причини и съветите на лекаря. Пукването на фоликула е нормално при овулация всеки месец и е съпроводено със слабо кървене без болка, което жените често даже не забелязват. Така че причината може да е и хубава - имала си овулация. Лекарства от групата на Дуфастона (прогестеронов аналог) или Диане (противозачатъчно: прогестерон+5%естроген) ми помогнаха и след лечението кървенето стана толкова слабо, че спрях да го забелязвам.