0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 11
« Отговор #460 -: Ноември 09, 2011, 17:12:36 pm »
Ами явно, защото са претоварени и поемат само стимулираните момичета,за това.На мен ми записаха час за ЕЦ с уговорката ,че може да ми го отменят и миналата седмица го отмениха.
*
« Отговор #461 -: Ноември 09, 2011, 19:25:45 pm »
Здравейте,момичета,моля помогнете!Аз съм пациентка от2-3 месеца на клиника"Малинов".Преди месец правих цветна снимка при д-р.Шефкетова.Тя ми изписа следните лекарства,тъй като имунологичните ми са леко завишени:                    Агапурин-1 на ден                                                                      Оксибор-1 на ден                                                                     Идеос-1 на ден                                                                       Омега 3 форте-1 на ден                                                               Въпросът ми е,до кога трябва да се пият тези лекарства?Тя нищо не каза.Трябваше да правя хистеро този месец и евентуално щях да я попитам,но цикълът ми дойде 4 дни по-рано,не можах да сменя часа(нямаше свободни часове),и останах за следващия месец.Сега не знам какво да правя,до кога да ги пия  :ask:Ако някоя от вас е наясно,моля да ми отговори.Благодаря!

Отиди при имунолозите, те да ти обяснят резултатите от  имунологичния панел. Имунолозите ще ти дадат резултатите от изследването където е описана терапията и до кога да ги пиеш хапчетата
*

anajens

• 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
« Отговор #462 -: Ноември 09, 2011, 19:54:04 pm »
Здравейте момичета, днес бях на преглед за проследяване на ЕЦ, но се оказа, че има задържан фоликул от миналият цикъл на трети ден от цикъла, трябваше да се реши дали да правим някаква лека стимулация, но докторката каза, че трябва да видим какво ще се случи с фоликула който е 13 мм.Много се тревожа, в петък ще пускам хормони и пак на преглед!На някой случвало ли му се такова нещо, нищо не ми обясниха ужасно много бързаха!Незнам какво ще се случи сигурно зависи от това, дали ще расте този фоликул и от стойностите на хормоните, на защо се е случило това не разбрах?И ако расте какво ще стане????Моля ви пишете ако някой знае нещо?
« Отговор #463 -: Ноември 09, 2011, 20:00:48 pm »
Здравейте,момичета,моля помогнете!Аз съм пациентка от2-3 месеца на клиника"Малинов".Преди месец правих цветна снимка при д-р.Шефкетова.Тя ми изписа следните лекарства,тъй като имунологичните ми са леко завишени:                    Агапурин-1 на ден                                                                      Оксибор-1 на ден                                                                     Идеос-1 на ден                                                                       Омега 3 форте-1 на ден                                                               Въпросът ми е,до кога трябва да се пият тези лекарства?Тя нищо не каза.Трябваше да правя хистеро този месец и евентуално щях да я попитам,но цикълът ми дойде 4 дни по-рано,не можах да сменя часа(нямаше свободни часове),и останах за следващия месец.Сега не знам какво да правя,до кога да ги пия  :ask:Ако някоя от вас е наясно,моля да ми отговори.Благодаря!

И на мен ми изписаха тези хапчета,освен Агапурин.Имунолозите ми казаха да ги пия 3 месеца.Идеос,Окега 3 форте да ги спра на 3-я месец ,20 дни почивка и отново да ги почна.Така до самата стимулация,като се прави преди нея контрола на НК клетките.
Най-добре е да се консултираш с имунолозите .
« Последна редакция: Ноември 09, 2011, 21:03:25 pm от daninka80 »
« Отговор #464 -: Ноември 09, 2011, 20:55:32 pm »
Момичета имам нужда от помощ, някоя от вас била ли си е сама Прегнила, че е мускулно и се притеснявам да не сгафя?Цялата игла ли трябва да се забоде?
При какви стойности на ЛХ настъпва ОВУ-то ?
« Отговор #465 -: Ноември 09, 2011, 21:07:56 pm »
Евче, била съм си доста мускулни инжекции сама,не точно Прегнил, за да съм съвсем точна. От опита си ще ти споделя, че ако иглата се забие до дъно - няма такава болка и бучка...и синка евентуално. Според мен забивай , не бой се. Намираш си кокала на таза, първия под кръста, слагаш началото на показалеца на кокала и мериш 4 пръста, т.е. до кутрето - там забивай смело. Аз допирам върха на иглата, и съвсем леко натискам да пробие кожата, от там на сетне е масло  :D  Нищо не се усеща по този начин. Ако е със засилка, аз се стягам и ме боли, сама се справям блестящо. :wink:
Ако искаш още напътствия - пиши ми или ми се обади, не съм си легнала.
« Последна редакция: Ноември 09, 2011, 21:09:55 pm от New Love »
Преди да си създадено, аз те исках!
Преди да си родено - те обикнах!
В съня си видях лицето ти и знаех , че съм влюбена!
Преди да си заченато, аз знаех , че ще умра за теб!
Това е чудото на неосъществената майчина любов!
Моята любов!

Дневникът на New Love
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45823.msg827306#msg827306
*
« Отговор #466 -: Ноември 09, 2011, 21:19:34 pm »
Еви, на мен мъжа ми ми я заби, докъто аз се вайках :lol:

преди това бях си копирала това за упътване:

*   Мислено се прекарва вертикална линия от върха на лопатката (os scapula) към ябълчната кост (т.е към средата на седалищната област) и една хоризонтална линия от средата на илиачната кост (spina iliaca anterior) до върхa на опашната кост (os coccygis)
*   При пресичане на двете линии се образуват четири квадранта. Горният външен квадрант е най-подходящ за извършване на мускулна инжекция
*   Спинцовката се хваща с дясната ръка подобно на копие
*   Кожата се разтяга между палеца и останалите пръсти на лявата ръка
*    С бързо и сигурно движение иглата се забива отвесно на кожата, докато попадне във вътрешността на дълбочина 5-6 см (1 см от иглата трябва да остане отвън, за да можа при счупване на иглата да се изкара с ръце)
*    Ръцете се разменят
*    С първия и втория пръст на лявата ръката се придържа главичката на иглата
*    Втория и третия пръст на дясната ръка обхващат цилиндъра на горния му край
*    Чрез лек, равномерен натиск с палеца върху буталото лекарството се изтласква бавно в мускула

с две думи вертикалната линия от лопатките към дупето с неговата пресечена точка хоризонтално от опашната кост е мястото :lol:  бие се отвесно

това за луди като мен :lol:, иначе в някоя поликлиника

оо, Вили, изпревари ме :lol: дето се вика - събрахме се :lol:
« Последна редакция: Ноември 09, 2011, 21:23:35 pm от Тара »
« Отговор #467 -: Ноември 09, 2011, 21:27:47 pm »
Благодаря ви Вили и Краси!
Инжекцията ми я хакна мъжът ми!Дано да сме се справили! :wink:А всъщност каква и е идеята на тази инжекция като не пази от спукване?
*
« Отговор #468 -: Ноември 09, 2011, 21:40:14 pm »
С поставянето на прегнил започва "обратното броене" до 34-36 часа настъпва овулация, т.е. таймира се аспирацията на яйцеклетките
« Отговор #469 -: Ноември 09, 2011, 21:59:50 pm »
С поставянето на прегнил започва "обратното броене" до 34-36 часа настъпва овулация, т.е. таймира се аспирацията на яйцеклетките
А защо да таймираме, като така или иначе се знае кога ще се вадят фол., а в същото време не могат да бъдат предпазени от пукане ... нещо не ми е твърде ясно честно казано :oops:
*
« Отговор #470 -: Ноември 09, 2011, 22:05:10 pm »
Ами, нали като достигнат фоликулите определена големина, определени стойности на хормоните и по преценка на лекаря се бие прегнил  и така яйцата доузряват и настъпва овулация след 34-36-38 часа. Целта е да се направи пункция преди пукането на фоликулите.
« Отговор #471 -: Ноември 09, 2011, 22:55:04 pm »
Евче, спокойно!
Прегнила помага на яйцеклетките да доузреят. Иначе овулацията настъпва чак след 40 часа. При мен на практика при инсеминациите беше даже по-късно. Пункция се прави от 34 до 38 превантивно, за да се избегне овулацията. Стой спокойна няма опасност да се спукат предварително.
Стискам палци всичко да мине добре при теб и най-вече да имаш желаният резултат.  :bighug:
Иначе за слагане на мускулни инжекции с пълна сила важи правилото колкото по-дълбоко, толкова по-добре!
Аз този път бях с Овитрел - той е подкожен.
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #472 -: Ноември 09, 2011, 23:22:01 pm »
Ева, стискам палци и за успешен финал, малко остана :) Няма начин да не сте се справили с инжекцията, моят мъж на мен го е страх да ми бие каквото и да е :)
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*
« Отговор #473 -: Ноември 10, 2011, 11:22:03 am »
Момичета, да ви кажа пуснах sms на д-р Персенска и почти шеднага получих обаждане, чак ми стана неудобно. биопсията ми е добра и почваме с нови сили стимулация на следващия цикъл.  :balk_602:
« Отговор #474 -: Ноември 10, 2011, 11:28:36 am »
sib , чудесна новина!
Много късмет ти желая :goodluck:
Няма значение колко бавно вървиш, стига да не се отказваш от пътя си!

*
« Отговор #475 -: Ноември 10, 2011, 11:31:31 am »
Браво Sib - отпадна притеснението! Това се вика късмет!!!
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

*

Dragica

• 499
  • Няма невъзможни неща
« Отговор #476 -: Ноември 10, 2011, 11:58:56 am »
Сиб, успех и от мен
*
« Отговор #477 -: Ноември 10, 2011, 13:28:29 pm »
Благодаря ви. Успех на всички! и нека много бебчета се народят!
« Отговор #478 -: Ноември 10, 2011, 13:55:12 pm »
момичета някой пил ли е дуфастон?след колко дена ви идва цикъла след като го спрете ас го спях на 03.11 и вече 7 ден и нищо!!!
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #479 -: Ноември 10, 2011, 14:42:01 pm »
Браво, Sib :) Все такъв успех до края и скоро да гушкаш бебчето си :)
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)