0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 11
« Отговор #700 -: Декември 02, 2011, 09:23:34 am »
stenliangelova Честито ,лека бременност ,много положителни мисли и накрая здраво и красиво бебе  :bori_007: :bori_004:
« Отговор #701 -: Декември 02, 2011, 09:41:53 am »
Дами,вчера д-р Персенска ми назначи генетични изследвания за мен и мъжлето.Трябва да направя 46хх/46ху.Къде мога да ги пусна и на каква цена са?За кога ще ми ги искат резултатите?Преди стимулацията или...?Сега след като почива клиниката там не мога.Ще помоля да се включат и момичета от Бургас.Правят ли се такива изследвания тук или в околоностите?
Предварително ви благодаря!
*
« Отговор #702 -: Декември 02, 2011, 10:02:04 am »
- генетични правят в катедрите по генетика, към университетските клиники в страната
- лаборатории Геника
- в клиника Малинов - 300лв. за двамата
- 6-ти етаж на МД София - в момента безплатно
- 14-ти етаж МД София НГЛ

във форум генетични има писано

« Отговор #703 -: Декември 02, 2011, 10:12:56 am »
Здравейте момичета аз отдавна не съм писала тук тъй като благодарение на д-р Стаменов нашата мечта се сбъдна и имаме прекрасно момченце. Сега пиша защото искам да ви попитам знае ли някоя от вас дали доктора си е тук тъй като искаме да отидем в клиниката да му благодарим и да го запознаем със сина ни. Какво ще ме посъветвате???
« Отговор #704 -: Декември 02, 2011, 10:49:56 am »
Здравейте момичета аз отдавна не съм писала тук тъй като благодарение на д-р Стаменов нашата мечта се сбъдна и имаме прекрасно момченце. Сега пиша защото искам да ви попитам знае ли някоя от вас дали доктора си е тук тъй като искаме да отидем в клиниката да му благодарим и да го запознаем със сина ни. Какво ще ме посъветвате???
Честита сбъдната мечта! Докторът си е на работа. Ще работят до 15 декември.
« Отговор #705 -: Декември 02, 2011, 12:16:46 pm »
stenliangelova, честито! :D
*
« Отговор #706 -: Декември 02, 2011, 16:07:16 pm »
steliangelova,честито,леко и спокойно бременеене!

Може ли някой да ме разясни за хистерото какъв е реда.Викат ме в 8.00часа сутринта гладна и жадна.Не ми казах нищо обаче в колко часа ще е самата манипулация.Само ми казаха,че до вечерта ще ме пуснат да си ходя.А нещо трябва ли да нося-чехли,нощница?Ужас,в главата ми е каша,много се притеснявам и много ме е страх,ще полудея още няколко дена!
« Отговор #707 -: Декември 02, 2011, 16:36:58 pm »
Пими, викат те гладна, жадна. Обаждаш се горе на четвъртия етаж, че си на линия. Слизаш с досието си и кръвните изследвания долу на касата плащаш, после минаваш преглед вътрешни болести на най-последния етаж. Там мерят кръвно, разпитват те за наследствености, хронични заболявания, ехография на корем мисля че ми правиха.
После слизаш на най-долния етаж, където е входа на Малинов. След няколко минути те вика някоя от операционните сестри от втория етаж и те води там. Вече как ще си планувана не знам. Преобличаш се с болнична нощница,те я дават. Попълваш някакви формуляри. На девойката след мен и ЕКГ й правиха, а мен директно ме взеха.
Аз носих джапанки за баня, хавлия, бельо, превръзка /могат и от там да ти дадат/.
Ако имаш дълга коса е добре да си вземеш меко ластиче да я вържеш, аз и двата пъти забравих и ме беше яд.
След като приключат и излезеш от упойката, около 30 минути е това, можеш да си поспиш. Дават ти кола, вафличка. Идват опериращите лекари, казват какво що е било. И ти казват, като се почувстваш добре, че може да си отиваш.
Първият път доста почаках, защото бях планувана след лапаро и си отидох следобяд, а втория път към 11.30 бях вече ок и си тръгнах.
Добре е, ако има кой да те вземе или да си с такси, защото макар и в съзнание, лично аз бях малко отпаднала. Но то всеки си е различен.
« Последна редакция: Декември 02, 2011, 16:39:19 pm от *vera »
*
« Отговор #708 -: Декември 02, 2011, 16:37:56 pm »
Нищо не носиш ,те там си ти дават нощница и чехли /също като при пункция е подготовката, т.е никаква ,ако си правила пункция всъщност/,само гладна ,жадна и спокойна .Няма страшно ,нищо не се усеща .Късмет .
*
« Отговор #709 -: Декември 02, 2011, 16:42:47 pm »
Благодаря ти!Значи самата операзия не трае дълго,по написано от теб-около 30 минути е цялата работа?
Дано всичко да мине наред!Аз по принцип съм си паника за всяко нещо,но то си е нормално да го е страх човек.Преди 2 години ми правиха кюретаж-само дето не се сурнах на земята докато вървях към манипулационната.
« Отговор #710 -: Декември 02, 2011, 16:45:22 pm »
Ами и в двата случая е било с подготовката в операционната /анестезиоложки екип/ около 40 мин, максимум. После не мога да преценя колко съм спала, след извеждането, но не е много.
Първият път преди да ме въведат в операционна ми поставиха инжекция с някакво леко обезболяващо, дето те омайва.
Водят те в количка към операционната, не се тревожи.
Неприятно е, но това е една от най-леките операции, граничеща с манипулация.
Физически нищо не усещаш по време на хистерото, спиш си. После се събуждаш и има някакви усещания като на цикъл, но чак болки и т.н. при мен не е било. И до там си с усещанията.

Ти вреди ли се за този месец?
« Последна редакция: Декември 02, 2011, 16:48:02 pm от *vera »
*
« Отговор #711 -: Декември 02, 2011, 17:27:50 pm »
Да,вредих се,да не повярва човек.Днес ми се обадиха за потвърждение,в понеделник ще пусна изследванията.
5 пъти са ми слагали пълна упойка,по други поводи и всеки път съм се притеснявала.Знам,че нищо няма да усетя,но все пак.
Благодаря ви за успокоителните думи :bighug:ще се постарая да съм спокойна!
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #712 -: Декември 02, 2011, 18:37:57 pm »
stenliangelova, честито! :) Лека бременност и най-сладкия бебок на финала :)
« Последна редакция: Декември 02, 2011, 18:40:01 pm от iva17 »
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
« Отговор #713 -: Декември 02, 2011, 21:54:40 pm »
Здравейте, момичета!

Някой записвал ли си е час за инвитро на ЕЦ през последните 2-3 дни? Дали още има проблем с часовете?

аз записах днес без проблем
« Отговор #714 -: Декември 02, 2011, 22:35:23 pm »
Здравейте, момичета!

Някой записвал ли си е час за инвитро на ЕЦ през последните 2-3 дни? Дали още има проблем с часовете?

аз записах днес без проблем

Благодаря за отговора, Имел!
*

milokami

• 198
  • Това ще е нашата година!
« Отговор #715 -: Декември 03, 2011, 19:49:27 pm »
stenliangelova , ЧЕСТИТО! Пожелавам спокойни, прекрасни 9 месеца и накрая едни много красиви бебчета!

pimi, остави се спокойно в ръцете на докторите, не се притеснявай, всичко ще мине добре. Желая ти успех!
" Когато си на дъното на пъкъла,
когато си най-тъжен, най-злочест,
от парещите въглени на мъката
си направи сам стълба и излез..."
*
« Отговор #716 -: Декември 03, 2011, 19:53:59 pm »
- генетични правят в катедрите по генетика, към университетските клиники в страната
- лаборатории Геника
- в клиника Малинов - 300лв. за двамата
- 6-ти етаж на МД София - в момента безплатно
- 14-ти етаж МД София НГЛ

във форум генетични има писано

Във форума не можах да намеря до кога  в МД София генетичните са безплатни и трябва ли направление или предварително записване ако някой е ходил скоро и е пускал ще му бъда много благодарна ако ми даде подробности.
Няма начин да няма начин!
*
« Отговор #717 -: Декември 03, 2011, 20:08:49 pm »
Моят съвет е отиди директно някоя сутрин на 10-ия етаж в МД, мисля, че се казваше нещо от сорта на Нацонална генетична лаборатория, има звънец, звъниш, излиза някой -обикновено генетик, обясняваш и те казват каква е ситуацията, записват те и ви викат за даване на кръв в определен ден и час. Аз съм правила безплатно м.г.
По слънчевата страна на улицата
« Отговор #718 -: Декември 03, 2011, 20:30:52 pm »
Октомври все още бяха безплатни.Става с предварително записване.Доколкото си спомням,беше на 6 етаж,а на 10-ти се даваше кръв за нещо допълнително.Това е телефона,който ми бяха дали да се обадя дали са готови генетичните-02/9272735-Катедра по генетика.
*
« Отговор #719 -: Декември 03, 2011, 20:42:13 pm »
Много ви благодаря за отговорите!
Няма начин да няма начин!