Блу, много весела статията.
Лично на мен ми стана забавно като я четох и по личен повод..., защото и до ден днешен не мога да кажа кога точно забременях с Дани. В месеца на положителния тест - беше последното нещо, което очаквах да се е случило, защото се тюхках, как точно когато съм била в овулация - нищо не правихме с мъжа ми. В крайна сметка - за себе си реших, че Дани е резултат на някоя щастливо подранила яйцеклетка, въпреки че подранила овулация - никога не съм засичала през годините. Ето сега обаче - имало и друго обяснение, знам ли пък дали, или...
Иначе - средство за отказване от всякакви лоши привички и капризи /популярно в България/ с три букви - БОЙ.
Сори, просто ме избива на черен хумор напоследък, особено по темата деца/спане/приспиване. В пристъпи на безсилие обаче и това съм си мислила понякога, примерно: "Аххх ти да си на 3-4 години, да те ошамаря и да те пратя да спиш и ще ги забравиш тези номера", помагало ми е да изпусна парата и се разсмивам накрая.
Представям си се просто както му се "въртя на пета" и сега, как пък точно ще го опердаша и ще го пратя да си ляга като по-голям - никак.
Отделно, че не мисля че шамарите са решение в такава ситуация точно, виж в някои други - бих го пляснала по дупе, или ръчичка с чиста съвест /когато прави нещо, което го застрашава/. Ама като ми изпуши и вземат да ми минават разни такива "кръвожадни помисли" от тях ми става смешно и просто спирам да се дразня за глупости. Както сте споделили всички - и това ще мине някога. Когато му дойде времето - тогава.
rozovelka , моля ти сЪ и хомеопатичните глупости пие Дани. Файда никаква от тях естествено, по-скоро аз да се "успокоявам" и да си вярвам, че "взимам някакви мерки" по въпроса. педиатърът твърдеше, че действали с натрупване и да съм ги давала поне 2 седмици редовно и тогава щял да се забележи ефект. Еми 4-а седмица ги пие - целият форум оревах "колко много спи Дани"
, та мисля занапред да си спестя този разход.
Боби, щом си "набутала" тати да си къса нервите със зъбомиенето - той да му мисли как да го направи лесно и удобно.
Ми така де, може ли пък ние все за всичко да мислим и да търсим решения, тези деца не сме си ги донесли от майкини си, общи са ни все пак. Моят съпруг отнесе веднъж скандал по повод на изказването си как ми бил ПОМАГАЛ с Дани и такъв ми се беше наперил, все едно медал трябва да му дам.
По-добре да беше настъпил пепелянка в случая, защото така цветущо му обясних, че той не ми ПОМАГА, а е ДЛЪЖЕН, че вече 4-и месец думата "помощ" му излезе от речника, като говорим за дребното същество.