0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
... ако замразя 2-3-5 месеца, и после разбера че има проблем с имплантацията например ще ми е загубено време (а аз нямам никакво). Така разсъждавах, а и всъщност замразяването и размразяването е допълнителен стресов фактор, който мога да избегна с връщане веднага...
Точно и мен това ме притеснява, но все пак да стигнеме до пункция пък ще видим, че на 9 ден все още нямах доминантен, утре съм на преглед и ще видим как са нещата, нещо от миналия месец ми се обърка цикъла, беше 46 дена, явно и сега ще имам късна овулация, ако въобще имам де...
Предлага се замлъзямането и за да се съберат повече ембриони за трансфер. При трансфер само на 1 ембрион, шанса е много малък,при жени в напреднала възраст,още повече,да не кажа нулев.
*
Предлага се замлъзямането и за да се съберат повече ембриони за трансфер. При трансфер само на 1 ембрион, шанса е много малък,при жени в напреднала възраст,още повече,да не кажа нулев.
Не отричам полезността на този метод в никакъв случай, но все пак 3-4 ембриона (при жени в напреднала възраст може би двойно повече цикъла) ще отидат похабени, ако има следващ проблем, който до момента на трансфера е бил неизвестен.
А и защо шансовете да се закрепи един и да се закрепят три са различни? Според мен ако няма условия за закрепването на един, няма да има и за трите и обратно... Когато пък имаш генерален проблем и 10 броя няма да помогнат.
Както вече казах, аз не разбирам много от нещата, които докторите правят. И не ми е работа, аз все пак съм просто пациент.
*

anajens

• 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
Лили при различните жени има различни проблеми, но повечето броя на ембриончета, поне на мен ми казаха така е шанс да са попадне на ембрион с потенциал за развитие до стадий бластоцит, а ако е само един не е гаранция, че ще може да се изчака до 5 ден, освен това обикновенно ако не се е получило при първият опит се правят различни видове изследвания за да се види дали проблема е инплантационен или в качеството на яйцеклетките или сперматозоидите, поне моите доктори така действат!
Разбира се има жени забременели и само с едно единствено ембрионче и то ЕЦ, но всичко е много индивидуално, би трябвало доктора да се съобрази с това, при някой е необходимо просто да се съберат повече ембриони при други не, важното е да се намери веринят път!Както казваш, ние сме пациенти, неможем да знаем всичко нищо, че понякога се опитваме да се месим в работата на докторите!Аз например твърдо съм решила да държа ако стигна пак до стимулация да съм по дълъг протокол!Но пак ще видим зависи и доктора какво ще каже!
*
Но пак ще видим зависи и доктора какво ще каже!
Aбсолютно е така. И докторът, и организма... И съм 'за' да се събират, но след като се изяснени поне почти всички проблеми. Че то всички никога не могат да се предвидят, но все пак...
Аз си бях решила поне 5-6 пъти да направя инвитро с трансфери на естествен цикъл, в началото да огледаме проблемните места и към края вече да имаме решения и някакъв успех евентуално.
Мисля ,че трябва да има 1-2 трансфера преди това,да. А до колкото съм чувала повече от 1 ембрион се слага ,защото взаимно се подпомагали или нещо такова.
Минавам да се отчета  :lol:
Много съм щастлива защото вчера мина моя така дълго очакван трансфер. Върнахме четири много красиви ембриончета - едно прясно на 3-ти ден след пункция и 3 сладурчета /снежинки/, които много старателно събирах близките месеци, отново замразени на трети ден след пункция.
Не знам защо, но от вчера усмивката не слиза от лицето ми  :balk_48:. Чувствам се прекрасно, дано имам късмет на 14.07 да мога да се похваля с нещо хубаво  :crossfingers:
*
Papa2011, успех! По-голямата част от пътя е извървяна, а и положителното ти мислене е част от успеха!  yahoo_17
И никакви ранни тестове!
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

anajens

• 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
Успех Папа, много се радвам, само положителни мисли и не забравяй нито за секунда ти вече си бременна! :crossfingers: stork-boy
*
Успех Папа  :goodluck:. Не се познаваме, но имам едно хубаво предчувствие за теб и вярвам, че ще се сбъдне. :bighug:
Успех папа,пожелавам ти едно тлъсто чхг :D yahoo_17
Папа, успех и от мен!!
 :goodluck: :goodluck: :goodluck:

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
*
Минавам да се отчета  :lol:
Много съм щастлива защото вчера мина моя така дълго очакван трансфер. Върнахме четири много красиви ембриончета - едно прясно на 3-ти ден след пункция и 3 сладурчета /снежинки/, които много старателно събирах близките месеци, отново замразени на трети ден след пункция.
Не знам защо, но от вчера усмивката не слиза от лицето ми  :balk_48:. Чувствам се прекрасно, дано имам късмет на 14.07 да мога да се похваля с нещо хубаво  :crossfingers:

Успех!Стискам палците и няма да ги пускам до 14.07!
Здравейте момичета, предстои ми ин витро на естествен цикъл.Понеже ще ми е за първипът/ЕЦ/след 3 стимулирани опита, Ви моля да ми обясните как протича процедурата, колко време трябва да съм в София /аз съм от Бургас/, за да мога да си планирам отпуск или болничен.Д-р Персенска ме вика на 9 или 10 ден и след това незнам какво се парави. Благодаря Ви и желая успех и търпение на всички.
mimi4i инвитрото на естествен цикъл е много щадяща и доста по-лека процедура от стимулираното такока.
Както си писала, първо те викат на преглед на 9-10 ден от МЦ. Ще видят колко фуликула имаш и какви са им размерите. Ако е още рано за пунктиране ще те извикат на втори преглед след 2 дни. Ако фуликулите са нараснали достатъчно ще те изпратят на изследвания - LH и Е2, ще изчакаш около 2 часа за резултата. Ще те повикат на регистратурата и ще те изпратят в манипулационната. Там ще ти кажат дали си за пункция и кога ще се прави. Назначават ти Прегнил или Овитрел и дата за пункция. В деня на пункцията трябва да сте заедно с партньора. В следващите дни ще ти се обаждат от клиниката и ще те информират дали се е оплодила яйцеклетката/те, как се развиват и т.н. Ако правите трансфер това в общия случай е на 3-ти ден слет пункция. Ако замразявате, няма да има нужда да ходиш до клиниката.
Така, че при инвитро на ЕЦ се ходи най-много 3-4 пъти на прегледи и процедури. Желая ти успех!  :goodluck:
papa2011 много благодаря за подробното обяснение. 
*

Filadelfia

• **
  • 122
  • ...бих продавал познайте какво?Надежда за всички!
Здравейте, момичета! Моите надежди умряха тази сутрин, 12 ден след трансфера със стойности от кръвния тест по-малки от 0.100. Толкова силно вярвах, че чудото се е случило:( Идея си нямам как е възможно да имам забременяване по естествен път, макар че завърши с мисед аборт, а сега трети опит ин витро-отрицателен резултат. Много ми е тъжно :( За пореден път разочарование за мен и хората, които обичам.
Съжалявам за тъжния пост, но много ме боли.....

*
Filadelfia, много жалко за негативния резултат. Изживей тъгата си няколко дни, поплачи си на воля и след това вдигай високо глава и отново напред. Всички много ни боли, когато не успяваме, но намираме сили, въпреки болката, за това след това успеха е още по-сладък. Не се упреквай за неуспеха, ти правиш всичко необходимо, а защо не става, никой не може да каже. Срещни се отново с докторите, поговорете и потърсете дали все пак няма все още неоткрита причина.
Не се отказвай от борбата, все някога ще се получи и при теб.

Миличка Filadelfia, съжалявам за отрицателния резултат. Вярвам, че много те боли, но бъди силна, не се отказвай.  :bighug: