0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - част 5
« Отговор #500 -: Април 09, 2012, 19:25:26 pm »
Туци, тези неща при последната процедура ли ги прави или преди това?
« Отговор #501 -: Април 09, 2012, 19:55:43 pm »
titkata, д-р Иванова не е нова лекарка, това е анестезиоложката. И мен ме беше пращала за тестове, ходих в Александровска болница. И този тест си ми остана много полезен, сега за секциото анестезиологът много му се зарадва.

« Отговор #502 -: Април 09, 2012, 20:25:59 pm »
Правиха ми ги при последната процедура по препоръка на интернистката, която не запомних как се казва. Иначе анестезиоложката е д-р Комитова. Тя написа лекарствата, за които да ме тестват.
« Отговор #503 -: Април 10, 2012, 09:02:33 am »
И аз правих консултация с алерголог по препоръка на интернистката д-р Иванова, но аз по принцип си имам алергия и си мислех, че за това ме пращат.Но може и да е станало практика или защото няма алерголог в клиниката. Аз предпочетох Александровска болница защото бях чувала че имат отделение Алергология и правят пълни тестове за алергии та да видя за какво иде реч, защото от години се каня да се изследвам ... В Александровска е както го е описала ТУЦИ, излиза 56лв и то на ръка се плаща. Направиха ми тестове за пълна упойка и ми предписаха антихистамично да взимам 3 дни преди пункцията и в упойката да се сложи урбазон. Хубавото е, че както казва Мишле82 си имаш докумет който може да ти послужи и за бъдещи интервенции.
« Последна редакция: Април 10, 2012, 09:06:19 am от normish »
*
« Отговор #504 -: Април 10, 2012, 09:38:57 am »
Аз предпочетох Александровска болница защото бях чувала че имат отделение Алергология и правят пълни тестове за алергии та да видя за какво иде реч, защото от години се каня да се изследвам ...
Явно затова и мен ме пращат там, заради отделението. Когато четох в сайта останах с впечатление че с талон от личния лекар не се вземат пари, вие как ходихте, с талон или без? Аз получих нещо месец след аборта и за мен е неизяснено положението, д-р Иванова ми каза, че може да решат да ме приемат  в отделението. И тя каза че мога да отида където пожелая, или в Александровска, или във ВМА. Затова ви разпитвам, защото ще го съчетавам с ходенето до София и искам да съм подготвена с направления и парички.

Мишле82 при мен преди беше д-р Комитова, а наистина не съм виждала д-р Иванова и в старата клиника и в новата, но е добре, че се разширява екипа.
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
« Отговор #505 -: Април 10, 2012, 12:10:32 pm »
titkata С направление няма да се плати за преглед, за реактивите не съм сигурна. А за по- подробни изследвания наистина се настанява в отделението,пак с направление и се правели тестове няколко дни. Като има опция да си спиш у дома и да ходиш само за тестовете, което е за предпочитане....повярвай ми osi_19 Иначе най-честата диагноза е Идиопатична алергия - неустановена, това ми подсказа докторката, но никога не е късно да  се направят изследвания може да се хване на какво реагира организма. А аз минах на варянт дитектно плащане, особено като разбрах, че в рамките на 1ч ще се снабдя с нужния документ, не разполагах с време за джипита - направления. Успех. :balk_602:
« Последна редакция: Април 10, 2012, 12:16:29 pm от normish »
« Отговор #506 -: Април 10, 2012, 12:50:47 pm »
ДА, normish, и на мен ми изписаха антихистаминов препарат. И понеже е отбелязано на самите резултати от изследването, заради това предписание и преди секциото искаха да го пия- за да се застраховат, понеже го пише там. Само че нямаше време кога.
Нямам алергии нито към лекарства, нито към упойки. Пратиха ме на тестовете защото споменах, че имам алергия от котката си.  :lol: И анестезиологът преди секционо ме пита какво е наложило да се правят тези тестове. Ами, казвам му, заради алергията ми от котки. Хм, добре... в операционната рядко съм виждал котки! Хахаххахаа :lol:
И после ми се случи той на смяна! И аз го питам- Докторе, изведохте ли котките? И се смяхме, позна ме веднага  :lol:
Това последното малко в кръга на шегата го разказвам :)

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #507 -: Април 10, 2012, 14:39:12 pm »
зависи на какъв лекар попаднете...

аз когато уговарях раждането с д-р Дяволов, изрично поисках да ме насочи за консултация с анестезиолога, обясних, че имам алергии, че искам да ми се направи тест, за да съм сигурна... отговорът беше - не ти трябва такова нещо! и така и не ми направиха.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #508 -: Април 10, 2012, 16:57:40 pm »
normish ще го имам предвид, Благодаря ви момичета, ако още нещо се сетите - пишете  :bighug:
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
« Отговор #509 -: Април 10, 2012, 21:01:21 pm »
а някой чул ли е нещо за др.Димитрова,много симпатична и внимателна беше.Вчера все едно отивам на непознато място много нови лекари и персонал
« Отговор #510 -: Април 10, 2012, 21:09:03 pm »
Здравейте момичета.
След близо година и половина опити и аз най-накрая си записах час при доктор Владимир. Като чета коментарите на всички вас, разбирам че съм направила правилния избор. За съжаление всичко това е ново за мен и имам нужда от вашата помощ. През този период са преминала през три стимулации с клостилбегит, като резултатът бе една биохимична бременност и една извнъматочна миналата година август месец. В резулатат на извънматочната, в момента съм само с една тръба. Причината да съм била стимулирана е защото нямам и овулация:) Всъщност този месец е именно третия, но нещо май губя надежда защото пак фоликулчетата са отдясно (там нямам тръба).
Имам няколко въпроса и бих искала да ми помогнете.
- на 08-ми май е първият ми преглед при доктор Владимиров. Когато се отива за първи път, той назначава ли в същия ден някакви изследвания?
- по принцип отивам с нагласата за инсеминация. В кой момент, доктора преценява дали съответния цикъл е подходящ за инсеминация или инвитро? Въпросът ми е свързан с това, че ако започне стимулация с цел инсеминация, а пък левия яйчник не образува фоликули, то тогава веднага ли ще се пристъпи към инвитро? Искам да съм подготвена, защото ми се ще да придобия някаква представа за сумата.
- Колко излиза една процедура инвитро? През какво трябва да се премине като процедура? Тази област, все още е много непозната за мен и честно казано дори малко ме е страх.
Извинявайте за дългия пост.
Благодаря на всички ви, че ви има. Пожелавам ви много бебчета през тази година :)

« Отговор #511 -: Април 10, 2012, 21:23:23 pm »
zuzenceto, дали ще ти назначи изследвания и какви зависи от това какви изследвания си направила до момента и какво ще прецени самият той като те види. Със сигурност ще иска да провери какъв ти е яйчниковият резерв, така че ще те викне между 3-5 ден за преброяване на антрални фоликули и изследване на ЛХ, ФСХ, Естрадиол и Инихибин Б и АМХ. Предполагам, че ще пусне спермограма с критериите на Крюгер и някои други тестове при партньора ти, както може би и при теб. Никой тук не може да ти каже дали ще реши същия цикъл да направите инсеминация или не.
Никой не може да ти каже и колко би струвала ин витро процедурата в твоя случай, защото всичко зависи от преценката на д-р Владимиров за избор на протокол и за дозите на хормоналните препарати по време на стимулацията. Иначе цените на самите процедури без хормоналната стимулация можеш да видиш тук: http://www.ivf.bg/index.php/bg/ceni
Пожелавам ти късмет  :goodluck:

« Отговор #512 -: Април 10, 2012, 21:45:48 pm »
Туци, благодаря ти за бързия отговор. Т.е. искаш да кажеш, че цените, които са обявени на сайта са изцяло за процедурата (с изключение на стимулацията)? Ако е така е сравнително поносимо :)
А това, че на съответния цикъл док. преценява дали да е инсеминация или инвитро, така ли? Ако е така наистина е малко стряскащо!?
Извини ме за може би странните и глупави въпроси. За този период си мислех, че вече доста неща знам за овулации, стимулации и т.н., но май не е така :)

« Отговор #513 -: Април 10, 2012, 22:01:13 pm »
Не, разбира се, че не ти назначава ин витро при първичния преглед. Не си ме разбрала правилно  :) Преди ин витро или ИКСИ процедура се правят редица изследвания и има специална подговка.
« Отговор #514 -: Април 10, 2012, 22:29:20 pm »
zuzenceto, д-р Владимиров няма да ти назначи инсеминация без направен тест за проходимост на тръбите с цел да избегнете още една извънматочна бременност. При мен постави инвитро диагноза след назначена от него лапароскопия и оценка на реалното състояние на тръбите ми след нея.  Иначе и ние бяхме първоначално ориентирани за инсе.

« Отговор #515 -: Април 10, 2012, 22:57:01 pm »
Da i az predpolagm che nqma da e na parvi pregled, vapreki che ponqkoga mi se shte da e taka :)
Mishle82 dali doktora shte prieme cvetna snimka, koqto mi e pravena noemvri mesec ili shte iska nova? Hubavoto e che pone trabata, koqto imam e prohodima:)
P.P. Izvinete me za latinicata:)

*
« Отговор #516 -: Април 11, 2012, 08:55:52 am »
zuzenceto, спокойно, всичко ще се нареди. Не знам какво ще реши докторът, но така или иначе ще ви направи всички необходими изследвания преди това. После на базата на тези изследвания ще ти каже за каква процедура си според него. След време при нужда може да я промени. Ние така направихме 3 инсеминации, но после мъжките ни показатели се влошиха и преминахме на ИКСИ.
Пък ти си късметлийка, щом те е страх само малко.  :wink: Аз вече имам някакъв опит с процедурите и все пак ужасно ме е страх.  :lol:
А и исках да ти кажа за цените, че според мен трябва към цената на самата процедура да добавиш цените на пункцията и трансфера, ако става въпрос за ин витро/ИКСИ.
При всички случаи ти желая много късмет. Успех!  :hug2: :goodluck:
*
« Отговор #517 -: Април 11, 2012, 09:08:35 am »
zuzencetо другите момичета са те ориентирали, но аз искам да ти кажа да се заредиш с търпение, защото ще минат месец, два (1-2 цикъла) докато доктора те прегледа през 3-те фази на 1 цикъл, докато направите изследванията, които му са необходими за да прецени  каква процедура ще правите, за да се изясни състоянието с едната тръба. Носи си всички изследвания, той ще ги прегледа. Другото което е важно - самата процедура е около 3000(зависи инвитро или икси), но лекарствата за блокаж, за стимулация понякога излизат по-скъпи, зависи как ще реагираш ти. Подготви се с поне 6-7-8 хил.лева, защото те си вървят, за пътни, за престой в хотел, за изследвания, за лекарства и процедура.
Успех и вярвам, че ще си в добри ръце.
« Отговор #518 -: Април 11, 2012, 09:28:34 am »
Tedi B., нещо грешиш. В цената от 3120лв мисля че беше за ИКСИ влизат пункцията,трансфера и междинните УЗ прегледи. Едиствено извън ценоразписа се плащат лекарствата за стимулация, междинните хормонални изследвания  и първоначалните изследвания на двамата.
Но Титката е права, около 7-8 хил.лв, за да сте спокойни. На мен ми излезе 6хил. и нещо, не помня точно, при положение, че бях стимулирана със сравнително ниски дози.
Имай предвид, че по време на самата стимулация, затова се правят хормонални и УЗ изследвания, за да се види как реагираш на препарата и на дозите. Ако се наложи се коригират. Така че никой не може да ти каже от начало колко ще ти излезе всичко.
Срокът за окончателно разплащане при мен беше до една седмица след трансфера.
Успех и не се притеснявай! В най-добрите ръце си ;)

*
« Отговор #519 -: Април 11, 2012, 10:02:51 am »
Tedi B., нещо грешиш. В цената от 3120лв мисля че беше за ИКСИ влизат пункцията,трансфера и междинните УЗ прегледи. Едиствено извън ценоразписа се плащат лекарствата за стимулация, междинните хормонални изследвания  и първоначалните изследвания на двамата.

Преди беше така - цената си беше една, сега цените са по-различни.

Вътрематочна инсеминация                                 390,00 лв.
Фоликулна пункция под ехографски контрол       450,00 лв.
IVF процедура стимулиран цикъл                       1 740,00 лв.
IVF процедура спонтанен цикъл                         410,00 лв.
ICSI процедура стимулиран цикъл                     2 280,00 лв.
ICSI процедура спонтанен цикъл                       610,00 лв.
Култививиране до бластоцист                           430,00 лв.
Ембриотрансфер                                              390,00 лв.

Така цената на ИКСИ пак си е 3120 лв., само че трябва да събереш частите. :-)
« Последна редакция: Април 11, 2012, 10:40:05 am от Tedi B. »