0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Въпроси и отговори по храненето - 6
« Отговор #800 -: Март 19, 2012, 10:51:50 am »
Аз вече съм въвела всичко. Държа децата да са опитали максимален брой храна и нови неща, за да са запознати с храната.
Пържено давам само под форма на кюфтенца и то много рядко.

Боби и на мен ми казаха, че тази схема за захранване е най-добре за близнаци, но аз се отказах. храних си ги сама, на столче, като въвеждах нова храна на 4 дни.

Дадох по-едро смляна, когато те поискаха и бяха готови за корички, бисквитки и така.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #801 -: Март 19, 2012, 12:55:36 pm »
И като дам нова храна, няма ли по-лесно да се отключи някаква алергия?  
Не. Едното няма връзка с другото. Никъде не пише, че като ти е понижен имунитета правиш алергия. То дори обратното би трябвало да е, ако имаше връзка ( а то няма) :-).

nikolina-pikolina, вие сте вече голямички, редно е да е въведено всичко. Аз само ядки не давам на Ивана, но това е заради алергичен татко. Онзи ден си взех за мен и не се сетих, че тя е с мен и като се развика, че искала и тя, та и дадох едно много мъничко парченце бадем. Нищо не и стана ама пусти страх. Таткото беше толкова зле , с изтръпнал език и то на 35 години се отключи, та докато не може сама да си каже,ако и става нещо, никакви ядки.
« Последна редакция: Март 19, 2012, 13:06:11 pm от Bobbie »

*
« Отговор #802 -: Март 19, 2012, 12:57:01 pm »
На мен логиката ми е, че може да се появи алергичен ринит, за който да не разбереш иначе не мисля, че пречи храната.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #803 -: Март 19, 2012, 13:04:53 pm »
На мен логиката ми е, че може да се появи алергичен ринит, за който да не разбереш иначе не мисля, че пречи храната.
Е, това има логика напълно. За това не се бях сетила въобше, но честно казано това е едно много смислено обосновано мнение!!!

*
« Отговор #804 -: Март 19, 2012, 14:07:33 pm »
боби, ади е на почти навършени 10 месеца. храни се по този начин от 6тия.  това, че ги плюе нещата не значи, че не й харесват, трябва им време да се научат какво да правят с храната. с банана внимавай, щото прави кофти петна. това е една от малкото храни, които аз държа и й давам да си отхапе, но то е пак от мързел. в началото отхапваше по половин банана, сега много добре си премерва хапките. нещата, които не й давам са по типа на полуфабрикатите - готови сосове за паста и тн, в които не знаеш какво има, иначе спагетите са й много забавни да си играе с тях, а пък фузилите са много удобни, аз взимам пълнозърнести и всички са доволни. вие като си имате кака ще е още по-лесно, защото те се учат от по-голямото дете, пък и за теб ще е по-лесно - едно готвене за всички. на ади й давам вода от моето шише или от doidy cup, но още не е много сериозна за пиенетео на вода. извинявам се за невежеството, но какво е алергичен ринид?
« Отговор #805 -: Март 19, 2012, 17:12:07 pm »
Боби, аз само пържени и панирано не съм давала или по-скоро не готвя. Давала съм по една -две хапки,като сме на рожден ден.

Отядките, ядем орехи, пасирам ги и ги слагам в кремче, в торта.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #806 -: Март 19, 2012, 17:47:56 pm »
тук казват, че бадемите са много малко алергизиращи и те също могат да се дават, само с фъстъците да се внимава. аз още не съм й давала бадемово масло, но то е щото аз не съм по маслото по принцип
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #807 -: Март 19, 2012, 18:00:19 pm »
боби, ади е на почти навършени 10 месеца. храни се по този начин от 6тия.  това, че ги плюе нещата не значи, че не й харесват, трябва им време да се научат какво да правят с храната. с банана внимавай, щото прави кофти петна. това е една от малкото храни, които аз държа и й давам да си отхапе, но то е пак от мързел. в началото отхапваше по половин банана, сега много добре си премерва хапките. нещата, които не й давам са по типа на полуфабрикатите - готови сосове за паста и тн, в които не знаеш какво има, иначе спагетите са й много забавни да си играе с тях, а пък фузилите са много удобни, аз взимам пълнозърнести и всички са доволни. вие като си имате кака ще е още по-лесно, защото те се учат от по-голямото дете, пък и за теб ще е по-лесно - едно готвене за всички. на ади й давам вода от моето шише или от doidy cup, но още не е много сериозна за пиенетео на вода. извинявам се за невежеството, но какво е алергичен ринид?
Не, ама все пак не мога да я храня,  тя да плюе и да е останала гладна, нали? Иначе трябва да се върна назад и когаот не яде и плюе да и дам само АМ на това хранене, вместо да яде и друга храна.
Ринит значи възпаление на носната лигавица. Алергичен ринит и да ти потече носа заради алергия.

Аз точно бадем и дадх малко на Ивана. Затова не се шашнах толкова, ама пак нали да ядки и не искам да давам докато не може да ми каже дали има нещо.

Николина и ние не готвим пържено, но е яла пържени картофки навън, защото си иска. Панирани неща имат в градината , пиле и риба понякога( печени, не пържени) но съм им казала да махат панировката и така я хранят.

*
« Отговор #808 -: Март 19, 2012, 19:04:57 pm »
А как може да се разбере дали е обикновена хрема или ринит причинен от алергия? Т.е. искате да кажете, че сега като си е хремав ако му дам нова храна може да се предизвика алергичен ринит към нея, така ли?

*
« Отговор #809 -: Март 19, 2012, 19:19:46 pm »
А как може да се разбере дали е обикновена хрема или ринит причинен от алергия? Т.е. искате да кажете, че сега като си е хремав ако му дам нова храна може да се предизвика алергичен ринит към нея, така ли?
Може да направи реакция към нова храна и ти няма да разбереш. После смесваш това нещо с нещо друго ново, детето реагира и ти си мислиш, че е сегашното ново нещо и така се завърташ в омагьосан кръг. Някой майки казват преди като го яде нищо му нямаше, а то е имало и е останало незабелязано и се започва едно даване и недаване докато разбереш кое да не даваш.
На моя син преди месец му просълзи носа и е с корички от тогава. Мисля си че е от пуйка, но не съм сигурна. Исках док да пусне секрет той ми се орепчи, че било трябвало да е с упорита и хрема без да сме успели да я излекуваме и така да изследваме. Не пуснах секрет сама, защото ме достраша да не му го занесат от лабораторията и пак нищо да не разбера, но не мисля че е нормално да има корички цял месец каквато и да е причината.
Нали не е нормално на бебетата да им хъркат нослетата, защото той твърди, че всички са така?
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #810 -: Март 19, 2012, 19:30:31 pm »
Може да направи реакция към нова храна и ти няма да разбереш. После смесваш това нещо с нещо друго ново, детето реагира и ти си мислиш, че е сегашното ново нещо и така се завърташ в омагьосан кръг. Някой майки казват преди като го яде нищо му нямаше, а то е имало и е останало незабелязано и се започва едно даване и недаване докато разбереш кое да не даваш.
На моя син преди месец му просълзи носа и е с корички от тогава. Мисля си че е от пуйка, но не съм сигурна. Исках док да пусне секрет той ми се орепчи, че било трябвало да е с упорита и хрема без да сме успели да я излекуваме и така да изследваме. Не пуснах секрет сама, защото ме достраша да не му го занесат от лабораторията и пак нищо да не разбера, но не мисля че е нормално да има корички цял месец каквато и да е причината.
Нали не е нормално на бебетата да им хъркат нослетата, защото той твърди, че всички са така?
Ивана беше така, а моята педиатърка каза същото.
Андреа също започна да има корички. Но не е да и тече носа, просто сухо такова. Мен това не ме впечатлява. На теб не ти ли се е случвало? На мен редовно ми се случва. Като гледам по двете си деца и при двете на една и съща възраст започна това. Едната е на градина, другата тогава още не ходеше на градина. При нас не мисля, че е от храна.

*
« Отговор #811 -: Март 19, 2012, 19:38:41 pm »
Аз съм с хроничен фарингит и от тогава нищо не ми е наред. Мислех си да не е пипнал някоя бактерия. Знам че не е алергия това, просто тоя ме вбесява всеки път и вече проверявам всичко. Каза ми и че бебетата нямат синуси  :D
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #812 -: Март 19, 2012, 19:44:50 pm »
Аз съм с хроничен фарингит и от тогава нищо не ми е наред. Мислех си да не е пипнал някоя бактерия. Знам че не е алергия това, просто тоя ме вбесява всеки път и вече проверявам всичко. Каза ми и че бебетата нямат синуси  :D
Имат някои, но тези, за които вероятно мислиш, ги нямат. Но си имат синусите в носа.  Ето виж тук, има и картинка http://www.lpch.org/DiseaseHealthInfo/HealthLibrary/ent/sinusiti.html

*
« Отговор #813 -: Март 19, 2012, 20:42:25 pm »
боби, то тъкмо това е хубавото на захранването, водено от бебето, че не го мислиш - в смисъл, ако е гладна ще яде, или ще си поиска кърмене (ам). знам, че много хора мислят заместванията на храненията като някакво постижение и после, както ти казваш, имат преживяването, че се връщат назад, но за мен това не важи, тя се храни от гърдата когато поиска така или иначе, така че не го мисля това. моят опит е, че все нещо ще си хареса от нещата на масата (най-често е хляб, но каквото и да е е храна). важното е да имаш на разположение например няколко стръка броколи, за да може да й предлагаш, тя ще хвърли три на земята, четвъртото и петото ще ги изяде, така сякаш от един месец й се ядат броколи, ама все няма в магазина.

освен това имай предвид, че преди да започнат да ядат "сериозно" минават един период, когато изглежда, че "само си играят" с храната. но много ясно се забелязва кога се светват за какво иде реч.

(извинете за риниДа, ама вече бях натиснала бутона за публикуване и нямаше как да го поправя)

чудя се дали има такава пряка връзка или по-скоро може ли да се изолира храната като причинител на възпалението. има толкова много неща, които могат да го предизвикат или влошат, ако щете състоянието на въздуха в квартала в определени дни. поне това ми е спестено да мисля, защото тя си избира какво да яде и ако нещо не й понася няма да го яде.
« Отговор #814 -: Март 19, 2012, 21:20:05 pm »

чудя се дали има такава пряка връзка или по-скоро може ли да се изолира храната като причинител на възпалението. има толкова много неща, които могат да го предизвикат или влошат, ако щете състоянието на въздуха в квартала в определени дни. поне това ми е спестено да мисля, защото тя си избира какво да яде и ако нещо не й понася няма да го яде.

Ще го изяде,Ели,със все нитратите ще го изяде.А причината да не съм фен на този метод на захранване е точно този.Може би ако бях производител...ама не съм фермер за съжаление,а това дето ни го продават в супермаркета...особено зелените зеленчуциии...не ми се говори.А знаеш ли,че няма производител,който да не третира с  изкуствен тор кореноплодните?Единствено ако си го произвел сам(в хола да речем)можеш да си сигурен.Понякога аз се изприщвам от тях,ама това е друга тема.

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #815 -: Март 19, 2012, 22:29:17 pm »
боби, то тъкмо това е хубавото на захранването, водено от бебето, че не го мислиш - в смисъл, ако е гладна ще яде, или ще си поиска кърмене (ам).
Ооо, щом става дума за хранене на поискване, отпиши ме,това не е за мен. Аз  обичам да си имаме режим. В момента Андреа ми е на режим, който не без усилие съм го докарала да ми е на мен удобен и да заспива почти заедно с Ивана ( ляга половин час по-късно). Ако я оставя да не яде по-дълго, защото тя не винаги огладнява точно на време, може да реши да се храни през нощта или по някакви кой знае какви времена, което хич не ме урежда. Онзи ден я оставих по-ксъно да яде и после си смени и кога спи и съответно вечерта будува после до 22:00 и дудня :-)

*
« Отговор #816 -: Март 19, 2012, 22:45:05 pm »
не знам как е в щатите, аз опитвам да й давам органични или био неща, особено кореноплодни и салати. но дали ще й го даваш нарязано на парченца или на пюре, тя пак ги яде.

виж сега, ако толкова държиш на режима си, можеш просто да й даваш ам след като сте приключили с вечерята, тя бързо ще се научи да изпива толкова колкото й трябва, ако не я притискаш да яде повече, отколкото иска.

между другото вчера четох, че гроздедо е особено "заразено" от пръскане с пестициди и особено това ,което е произведено в чили. не знам дали това помага
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #817 -: Март 19, 2012, 22:59:31 pm »
виж сега, ако толкова държиш на режима си, можеш просто да й даваш ам след като сте приключили с вечерята, тя бързо ще се научи да изпива толкова колкото й трябва, ако не я притискаш да яде повече, отколкото иска.
Аз давам АМ на всяко хранене, не замествам хранения въобще. Обаче таман ни намаля рефлукса от както започна да се храни с по-гъста храна и не ми се иска да се върна назад да давам пак предимно АМ, че да не започне пак да повръща по много. Обаче което ще пробвам е да давам някои неща малко по малко, да видим как ще ги приеме. Така може би ще е най-добре за нас.

*
« Отговор #818 -: Март 19, 2012, 23:02:55 pm »
боби, успех!
*
« Отговор #819 -: Март 19, 2012, 23:12:37 pm »

Е, вие ме вкарахте вече във филм!!! osi_15  osi_15 osi_15
Ся от де да знам дали не е от храна.Ко ще правя? Хремата я имаме от петък май.Не му тече носа, но го чувствам, че има дълбоко в нослето. Изсмуквам малко( с бейби вак) Ако пусна носен секрет и не се изолира нищо, това пак не означава че е алергичен ринит.
уфф  :? :?