за мен решението на тази ситуация беше, че си живеехме закачени доста дълго време. тя си спеше върху ми, така че като проплаче да ми е лесно да й дам гърдата. в момента нямаш никакви други грижи освен нея (в смисъл не би трябвало да имаш и хората около теб би трябвало да ти помагат като те освободят от всякакви други неща).
нека не забравяме, че според антрополози и биолози, човешките бебета се раждат толкова не-доразвити, че би трябвало да стоят в утробата поне още три месеца, но не може, заради големината на главата. ето защо първите три месеца от живота на бебето, често се наричат "четвъртия триместър от бременността".
да ви напиша и в тази тема, може да е от полза на майките с бебета над 6 месеца. писах ви за онази жена, дето се опитваше да обясни, че не я храня достатъчно дъщеря ми. е така както бях побесняла и знаех, че не е права, така през уикенда реших, че може би трябва да яде повече твърда храна. а тя обича и си хапва, и "заради калция и витамин д-то в млечните продукти" винаги пред нея имаше сиренца, които тя обича. резултатът е запечено бебе, до степен да се опитва да се изходи, но да не може в продължение на дни. вчера беше ужасно, мислех, че присъствам на версия на раждане - сериозно, не ми се смейте - детето плаче, напъва се, не може да се пусне от мен. след това задрямва изтощена. оказа се, че и заради това повръща от напъването. е като се разчетох за "запек" и твърди изпражнения при кърмени деца, познайте - млечните продукти (както и белия хляб и другите неща дето си ги знаем, но особено млечните продукти) ги запичат. оправихме се след като й мазах дупето с олио отвън.
та, според мен поуката е, кротко с дохранването с твърди храни и не слушайте "крави" дето нищо не разбират, ами си кърмете дълго и напоително (обяснението е, че кърмата е така добре нагодена за коремите им, че кравешките млечни продукти им създават проблеми, както и всички останали неща, дето знаем, че запичали). ужасно съм бясна и то на себе си, щото се вързах, при положение, че знам, че не беше права, ама като ти кажат, че си "недохранваш" детето, сещате се какво е.
криси, колкото по-нарядко кърмиш (цедиш) толкова по-вероятно е да има много малко кърма. ако си се изцедила по време когато обичайно няма потребление е нормално. но 6-7 часа не е ли дълъг период на не-използване? от друга страна не се притеснявай, зная за жени, които кърмят само нощем, защото ходят на работа или дори само събота и неделя. така че ако кърмиш през другото време не би трябвало да имаш проблеми. също така аз от едно време нататък вместо по 200 мл изцеждах с помпата по 20, пък детето си хапваше само кърма и си наддаваше, помпата не е надежден мерител за това колко кърма имаш.