0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #820 -: Юли 29, 2012, 23:20:40 pm »
Беба също спи при мрн през нощта,така ми е най удобно.Поспивам,Ели по около час и половина между кърменията.Жаки е най неспокойна между 8 и 10 вечерта,през нощта спи поне засега.Аз явно посвикнах на безсънието и не съм като ударен самолет:)Пусто като не мога да мигна през деня,лягам мъча се ама не мога.Сега кърмя само от едната гърда и така ми е по добре,преди тъкмо засукваше хубаво и трябваше да я местя.Вече спокойно мога да кажа,че този път се справих добре с започването на кърменето,само няколко дни имах тежест и препълване на гърдите,много бързо се регулира всичко.Така и не съм ползвала помпата за кърма,дано и занапред съм така и да мога да кърмя максимално дълго.Няма по удобен начин за хранене на бебе,аз си кърмя навън хич не ми пука,сядам си на някоя пейка и започваме:)Повечето хора се усмихват доброжелателно на гледката.Не мога да си представя да варя шишета,да бъркам Ам,да охлаждам и т.н. по 8 пъти на денонощие...И като си помисля,че някои жени отказват да кърмят,защото било по лесно по другия начин?! Айде малката ме вика иска си манждата:)Лека нощ ,момичета и благодаря за всичко!
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
« Отговор #821 -: Август 03, 2012, 22:28:28 pm »
Момичета,не знам какво да правя от два дни малката не дава да я махна от гърдата ,снощи направо ме побърка от 22часа до 03 през нощта искаше постоянно да я кърмя,то кърмя не е точната дума ,защото тя не суче просто ме ползва за залагалка.Ако се опитам да я махна започва да пищи.Зърната ми са страшно разранени от постоянното дърпане.Изобщо не иска биба и каучукува пробвахме и силиконова плюе я.Спи и се обаче иска да има нещо в устата и така с часове.След като изкарахме кощмарна нощ,цял ден спа като пън и сега пак започва.Отчаяна съм и на мен ми се плаче от болката в гърдите и от безсъние и от всичко.Как да я науча да заспива с биба?Някаква специална ли да опитам,не знам...
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
« Отговор #822 -: Август 03, 2012, 23:05:38 pm »
Теди мои приятели смениха доста биби докато бебо си хареса, а аз просто слагах биба в устата и залюлявам и пея докато затвори уста и засмуче, защото започва рев като я дам. Зърната ги мажи и като кърмиш поред само от една не би трябвало да има проблем.
*
« Отговор #823 -: Август 04, 2012, 03:31:44 am »
Момичета,не знам какво да правя от два дни малката не дава да я махна от гърдата.Как да я науча да заспива с биба?

Възможно е бебето ти да прави скок в растежа, затова да суче постоянно, и да не е нужен биберон.
Дай си няколко дни и виж дали ще се кротне.
Скоковете бяха горе-долу около възраст една седмица, две седмици, шест седмици, три месеца, шест месеца и една година.
« Отговор #824 -: Август 04, 2012, 09:15:25 am »
Теди, напълно нормално е. Севи като се роди, месец и половина не слезе от гърдите ми. Разранените зърна ги оправих с лансинох. Хубаво е и да оставяш гърдите на въздух и да оставяш слюнката на бебо да изсъхне, да не ги миеш след кърмене.
Всичко ще се оправи, нужни са време и търпение.
Пиши как сте.

п.п. Бебка е все още малка и това, че те ползва за "залъгалка" е важно за регулиране на лактацията. Но ако продължават да се разраняват зърната, пиши да помислим какво може да се направи още.
[/url]
*
« Отговор #825 -: Август 05, 2012, 19:12:20 pm »
теди, напълно подкрепям написаното от краси и цигу, неприятно е това със зърната, вероятно означава, че бебето не захапва добре, може би и ти си уморена да я слагаш и махаш от гърдите, но не се мий, оставяй слюнката и кърма по зърната, мажи се, ако това ти помага. нормално е да ти стои по гърдите, не искам да те плаша, но ади още го прави когато излизат зъби, или й е зле или ....

важно е сега да се оправят зърната ти и да поспиваш, пиши как сте пак.
*
« Отговор #826 -: Август 05, 2012, 22:38:58 pm »
Теди моята принцеса никакъв биберон не иска. Купих какви ли не, всички ги бута с езика :)  В родилното и хареса един за 2-3 дена и това беше. И аз като м-и я залъгвам да го смуче тоя биберон с клатушкане, песни, придържане да не падне...А иначе и моята ме ползва за биберон последно време...ама какво да се прави, свикваш :) Дръж се, скоро ще свикнеш към болката в зърната, и безсънието и всичко. В началото е трудно, после всичко ще си дойде на мястото :) Успех

« Отговор #827 -: Август 06, 2012, 12:32:56 pm »
Момичета,пипнах някакъв ужасен вирус,снощи изкарах кошмарна нощ с температура над 38 градуса и треска.Пих само два Парацетамола и Осцилококциум.Кърмя беба,но много ме е страх да не я заразя и да вдигне и тя температура.Засега е добре дано ми размине и не се налага да вземам антибиотик.За всеки случай купих Панадол,но пише,че е за бебета над 4 кг,ако все пак я заразя нямам идея какво ще правя,постояно я проверявам,много се тревожа.
*
« Отговор #828 -: Август 06, 2012, 14:25:13 pm »
Теди не спирай да я кърмиш, докато я кърмиш и предаваш антитела срещу вируса и няма да се разболее.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #829 -: Август 06, 2012, 15:28:07 pm »
Теди не спирай да я кърмиш, докато я кърмиш и предаваш антитела срещу вируса и няма да се разболее.
Не е така. Първо, тя самата още няма антитела към този вирус, понеже отнема към 2 семици да ги създаде и второ, при човека антителата, които иват от кърмата не влизат в кръвта на бебето, а пазят само локално от стомашно чревни инфекции. Всички друго, което имат от майката е от преди ражането.
« Последна редакция: Август 06, 2012, 15:32:31 pm от Bobbie »

*
« Отговор #830 -: Август 06, 2012, 16:06:59 pm »
Аз се разболях много лошо два пъти първите шест седмици след раждането, но детето си беше добре.
Можеш да се надяваш да не се разболее, но няма какво да направиш. Кърми, мий ръце често и облекчавай симптомите си както можеш.
*
« Отговор #831 -: Август 06, 2012, 18:26:19 pm »
Не е така. Първо, тя самата още няма антитела към този вирус, понеже отнема към 2 семици да ги създаде и второ, при човека антителата, които иват от кърмата не влизат в кръвта на бебето, а пазят само локално от стомашно чревни инфекции. Всички друго, което имат от майката е от преди ражането.
http://www.scribd.com/doc/50348786/%D0%9F%D0%A0%D0%95%D0%9F%D0%9E%D0%A0%D0%AA%D0%9A%D0%98-%D0%97%D0%90-%D0%97%D0%94%D0%A0%D0%90%D0%92%D0%9E%D0%A1%D0%9B%D0%9E%D0%92%D0%9D%D0%9E-%D0%97%D0%90%D0%A5%D0%A0%D0%90%D0%9D%D0%92%D0%90%D0%9D%D0%95-%D0%9D%D0%90-%D0%9A%D0%AA%D0%A0%D0%9C%D0%90%D0%A7%D0%95%D0%

Боби не ми се спори, това съм чела. Този линк м-и го постна преди време, одобрено е от нашето министерство. Стр..7, пише че "обичайните вирусни и бактериални заболявания обаче, не са причина за спиране на кърменето...кърмата ще съдържа антитела, които ще защитят бебето от заразяване с болестта"
Теди постъпи както ти искаш, питай педитъра ти какво ще ти каже. Аз пред 2 седмици бях много зле с 39 градуса, кърмих, бебето не се зарази слава Богу.

*
« Отговор #832 -: Август 06, 2012, 18:42:49 pm »
Теди, можеш да пиеш пълната доза парацетамол - по два през 4 часа, мисля беше, това е абсолютно ок за бебето. продължавай да си кърмиш, ако бебето се зарази то няма да е от кърмата ти, а както при всички вируси по капков път, тоест от това, че сте заедно. няма как да се изолираш от нея, така че си я кърми. за разлика от боби, всички източници по кърменето казват, че кърменето не е нужно да се спира при повечето болести (имаме спор за хив и хепатит, но това е друга тема), а освен това за бебето при всички положения е добре да продължи да се кърми, дори и да се разболее. причините са няколко: тя ще получава повече храна когато се кърми, дори и само защото ще ползва гърдата за успокоение, получава защита от теб, да може да е само локална, но 90 % от имунната защита на човек е вътрешна - тоест убиваме заразите тъкмо в стомаха и червата ни, така че да не могат да преминат в кръвта (или поне аз така съм чела). сега малко по-лашки - досега винаги аз съм се разболявала от нея, никога тя от мен, когато и двете сме били болни аз съм го изкарвала доста по-тежко. така че грижи се за себе си, кърми си детето и не се притеснявай, че ще я заразиш, ти си най-доброто й лекарство  :)
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #833 -: Август 06, 2012, 19:30:05 pm »
Боби не ми се спори, това съм чела. Този линк м-и го постна преди време, одобрено е от нашето министерство. Стр..7, пише че "обичайните вирусни и бактериални заболявания обаче, не са причина за спиране на кърменето...кърмата ще съдържа антитела, които ще защитят бебето от заразяване с болестта"
Аз отдавна съм се отказала а споря в този форум, просто казвам факти, които очевидно са ми по-ясни от колкото на тези дето се одобрили тази недомсилица. Ако можеше на следащият ден след заразата да имаме антитела, би било супер,понеже всички вируси щяха да траят около 1-2 дена :-), ама не може. Не е необходимо да ми вярваш на мен, питай лекаря си като ти сложат ваксина дали веднага имаш антитела или трябва да чакаш около 2 седмици за имунитет.

Елена
-  къде видя да съм казала да спира да кърми?  Кърменето си е най-добро за бебето. Аз също си кърмих Ивана, когато бях болна.  Просто да не се заблуждава, че бебето ще получи антитела към вируса, който е хванала преди ден. Това е невъзможно. За това, че не минават въобще системно в кръвта, въобще нямам намерение да го коментирам, понеже няма смисъл , вече сме си давали линкове с оригинаната информация за тези неща. Но се надявам понеда оцените, че след като човек няма имунитет на седващият ден след ваксините, значи няма все още антитела, а не да се заблуждават хората. Кърмата има достатъчно други свойства, които подпомагат имунитета на бебето, че да и приписваме несъществуващи такива.
« Последна редакция: Август 06, 2012, 19:34:49 pm от Bobbie »

*
« Отговор #834 -: Август 06, 2012, 19:56:49 pm »
боби, вероятно хората дето ги пишат тези неща имат предвид, че бебето получава антитела и в бъдеще е предпазено от този вирус, не мога да си представя, че чак толкова не знаят. но наистина поста ти звучеше като да не е много в подкрепа на кърменето, може би затова така реагираха хората. както обикновено се оказва, че сме съгласни една с друга и с източниците си
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #835 -: Август 06, 2012, 20:13:48 pm »
не мога да си представя, че чак толкова не знаят.
Хе хе и аз, ама тези твърдения са навсякъде и от образовани хора. Не е че не знаят, всеки от тях знае, че образуването на антитела отнема известно време, това им е работата а го знаят.  Аз си го обяснявам с това, че хората често не свързват информацията, която имат от две различни области, особено за такива „общоизвестни“ факти. Нали знаеш, като се повтори сто пъти и става истина и си го знаят като факт и не се замислят вече :-). Аз също преди го вярвах, докато не се замислих, че не е възможно. дори лекарката ми ми го каза, но като я попитах за антителата и се замисли и се сети, че верно нямало антитела още :-)

*
« Отговор #836 -: Август 06, 2012, 20:47:28 pm »
Не е необходимо да ми вярваш на мен, питай лекаря си като ти сложат ваксина дали веднага имаш антитела или трябва да чакаш около 2 седмици за имунитет
Аз не казвам, че не ти вярвам, сигурно това което казваш е вярно, аз просто исках да постна от къде съм го прочела и да видиш, че не съм си го измислила.

Възможно ли е да имам мляко, но да не мога да го изцедя? Или просто нямам никакво..Реших да започна да се цедя и да замръзявам и за мой ужас последните 5-6 дни изцеждам по 30-40 мл общо от двете гърди. Реших и да премеря малката преди и след ядене и ми показа 10 грама разлика за 30 мин сучене  8O 8O Та или нямам мляко или не ми работят уредите :? А не разбирам как седи 30 мин на гърда за 10мл мляко?
« Последна редакция: Август 06, 2012, 20:49:10 pm от Krisi88 »

« Отговор #837 -: Август 06, 2012, 21:04:16 pm »
Момичета,аз не съм си и помисляла да спирам да кърмя,според лекарката,на която имам доверие и най"замърсената"кърма е по добра от кравето мляко(тя така нарича АМ)По скоро искам съвет,ако не дай Боже малката вдигне висока Т,мога ли да дам Панадол,ако да по колко,кое да тълкувам за висока Т при нея?Лекарката ми е хомеопат и не дава да продумам за лекарства,но все таки аз искам да съм подготвена за най лошото.Иначе аз се чуствам по добре Т спадна и не съм толкова отпаднала,беба засега си е много добре суче и е спокойна.Има колики,но са слабички,давам Инфакол лт него пръцка и се успокоява.Дали това са истинските колики или е само подготовка,дали е възможно да минем така леко?Кога им е пика,тя сега е на 19 дни?
*
« Отговор #838 -: Август 06, 2012, 21:13:14 pm »
По скоро искам съвет,ако не дай Боже малката вдигне висока Т,мога ли да дам Панадол,ако да по колко,кое да тълкувам за висока Т при нея?Лекарката ми е хомеопат и не дава да продумам за лекарства,но все таки аз искам да съм подготвена за най лошото.

Намери нормален, истински лекар за детето си.
Не оставяй бебето без лекарска грижа, нито се уповавай на съвети във форума за лечение при висока температура. Да си подготвена означава да знаеш къде да заведеш детето възможно най-бързо за преглед, изследвания и лечение.
Това с най-добри чувства и добронамерено.
« Последна редакция: Август 06, 2012, 21:15:19 pm от цигу »
« Отговор #839 -: Август 06, 2012, 21:15:07 pm »
Абсолютно подкрепям цигу!
Има състояния, в които тревички не помагат и такива, които и дума не дават да се изрече за лекарства, могат да застрашат здравено и живота на детето ти, Теди!