цигу, със сигурност се успокоява при кърмене, има ли нещо друго, което да се променило напоследък освен зъбите, ти кога тръгна да работиш извън къщи? доколкото зная е често срещано децата да отказват храна и мляко през деня и да си наваксват през нощта, в този смисъл, споко. а дали си опитвала да му даваш кърма в чаша? може така да приеме?
васи, напълно съм съгласна, че всяка майка прави избор, просто смятам, че е добре той да е информиран. много често сме говорили защо е по-добре да се кърми на поискване, писах и по-горе -
съставът на млякото варира според времето на денонощието и нуждите на детето (не само първите седмици, но и следващите години).
доказано е, че децата кърмени на поискване наддават по-добре, тези, които биват оставани да сучат докато те си преценят, а не под часовник получават повече мляко богато на мазниин,
вечер, когато децата обикновено сучат повече млякото е много по-богато на мазнини, макар и да е по-малко като количество. ето защо е добре да не се спират нощните хранения от майката, а ако и докато детето реши да ги спре.
детето се научава, че може да комуникира нуждите си и има майка, която го слуша и опитва да го разбира, научава се също да разпознава кога е гладно и колко иска да яде, а не да яде когато и колкото му дадат.
от друга страна това е естественият начин да се поддържа и регулира лактацията на майката, по-малък е рискът от запушени канали и мастити
постнах линк към изследване на 10 000 деца, сравняващо храненето с ам и кърма на поискване и на режим и показващо, че храненето на поискване има редица преимущества.
можеш да погледнеш в kellymom,com за повече информация, за да не кажете, че повтарям едно и също.
що се отнася до това, че децата правят големи паузи, да така, ади като се роди правеше паузи от 4 часа, които хвърляха мед персонал в ужас, но ако прочетеш внимателно ще видиш, че препоръката дори за новородени е 8 хранения на 24 часа, а не хранене на 3 часа. пак да повторим кърмата се разгражда за 1.5 - 2 часа.
ако някой след като знае тази информация реши, че за нея и за нейното бебе е по-добре да са на режим, това си е техен избор, но нека има налична информация, защото мнозинството педиатри и родители знаят, че бебе се храни на 3 часа и толкова. ясно е, че има майки, които не могат да не са на режим, има такива като мен, за които това е немислимо и аз съм много облекчена от информацията, която подкрепя усещането ми, че бебето само може да прецени кога е гладно и кога му се спи.