0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда - тема12
« Отговор #640 -: Март 09, 2012, 16:05:17 pm »
Здравейте милички! Предстои ми да правя цветна снимка и ако някоя от вас скоро е правила да ми каже кога да си запиша час за нея. МЦ би трябвало да ми дойде тези дни.
За 10-ти ден от МЦ.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
« Отговор #641 -: Март 09, 2012, 16:38:00 pm »
Здравейте милички! Предстои ми да правя цветна снимка и ако някоя от вас скоро е правила да ми каже кога да си запиша час за нея. МЦ би трябвало да ми дойде тези дни.
За 10-ти ден от МЦ.

avallonблагодаря ти за бързия отговор. Значи, когато ми дойде веднага ще се обадя да си запиша час.

*
« Отговор #642 -: Март 09, 2012, 16:59:22 pm »
epetrova, до 10-и ден включително от МЦ, кървенето трябва да е спряло.
Разгледай, ако искаш темите за ЦС, например: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=23707.0
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
« Отговор #643 -: Март 10, 2012, 10:20:43 am »
Момичета, утре съм на коментар при доктора, след неуспешния ЗЕТ през м. февруари. Стискайте палци да е измислил правилната стратегия и вече да успеем.
« Отговор #644 -: Март 10, 2012, 10:33:55 am »
Здравейте, някой знае ли дали има промени в цените на процедурите от тази година?
В новият сайт няма ценоразпис, а все пак трябва да сме подготвени...
Боги, стискам палци, дано да открият причината за неуспеха и следващият опит да е успешният за теб  :)
*
« Отговор #645 -: Март 10, 2012, 10:35:49 am »
Успех Боги, вярвам че доктора ще намери успешният вариант за теб! Сподели след това какво сте решили :)
*
« Отговор #646 -: Март 10, 2012, 12:08:47 pm »
Като се върна утре, ще пиша какво е казал д-р Стаменов.

Здравейте, някой знае ли дали има промени в цените на процедурите от тази година?
В новият сайт няма ценоразпис, а все пак трябва да сме подготвени...

Дидони, наистина на новия сайт нямат ценоразпис, но пък форумът тук ни дава възможност да обменяме информация. Аз се ориентирам в цените, като питам момичетата тук. Досега цените на процедурите винаги са били такива, каквито са ми казали тук.
*
« Отговор #647 -: Март 10, 2012, 12:20:01 pm »
Успех Боги, вярвам че доктора ще намери успешният вариант за теб! Сподели след това какво сте решили :)

Дано да го намери, тъй като мъжът ми почва да се изнервя и предната седмица ми заяви, че му препоръчали някаква клиника в Австрия и иска да ходим там да правим процедура. На мен това със смяната на лекарите хич не ми допада. Опитах се да му обясня, че тук ме следят всеки месец и са ми наясно и с овулация, хормони, както и че след три опита вече са запознати с нашия случай в необходимите детайли. Мъжът ми обаче си настоява, че успеваемостта там била много по-висока. И се шегува, че тъй като говоря немски, нямало да имам проблем с езиковата бариера. Пък аз му казах, че то да говориш за ембриони, хормони и трансфери, не е като да говориш на немски за правни норми и разследване на престъпления. Засега мисля, че разбра, че не съм въодушевена от това предложение. Но знам, че и ако четвъртият ни опит не успее, ще трябва да се съглася и да отидем да пробваме и в тази австрийска клиника. За съжаление, мъжете разглеждат нещата доста по-прагматично и не могат като че ли да схванат, че при инвитрото неизвестните са твърде много, за да може да се контролира изцяло процеса. Сори, малко дълго се получи, ама ако с вас не споделя, ми се струва че друг не би ме разбрал. Тези емоции може да ги разбере само жена, която преминава лично през това.  :D
« Отговор #648 -: Март 10, 2012, 12:24:58 pm »
Момичета, аз вчера ходих в клиниката и казаха ,че д-р Стаменов днес нямало целия ден да бъде в клиниката, но не ми казаха кога ще бъде дали дообяд или следобяд. Някой знае ли, днес следобяд ми е трансфера и затова ми е важно да знам.
*
« Отговор #649 -: Март 10, 2012, 12:32:39 pm »
Силви, съжалявам но не знам. Но пък трансферът е най-леката част, така че ти стискам палци и дано всичко е наред. При мен предният път се наложи да чакаме доктора близо 2 часа и честно да си призная нямах нищо против някой от другите лекари да ми направи трансфера. Да стоя още два часа и половина с пълен мехур си беше цяло изпитание. Успех, Силви и спокойствие!
*
« Отговор #650 -: Март 10, 2012, 12:53:24 pm »

За съжаление, мъжете разглеждат нещата доста по-прагматично и не могат като че ли да схванат, че при инвитрото неизвестните са твърде много, за да може да се контролира изцяло процеса.

прагматизма на мъжете е простен :)

женският  пациентски прагматизъм, ме докарва често до чуденка къде съм :) на Луната или на Земята?!

Боги, всичко ще се нареди :)

п.с. готвя и пиша и поправям
« Последна редакция: Март 10, 2012, 12:59:09 pm от Тара »
*
« Отговор #651 -: Март 10, 2012, 13:01:15 pm »
То не че аз не приемам нещата доста спокойно. :D
Скоро ще ми излезе и последната заповед по ФАР, като гледам как вървят номерата.
Но варианта със ЗЕТ много повече ми понесе чисто психически, пък и физически беше доста по-щадящ за мен.
Утре ще видим какво е измислил Док, а сега се обличам и отивам за бюти следобед - педикюр, маникюр и кола :D Животът продължава! :D
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #652 -: Март 10, 2012, 13:06:44 pm »
Силви, сутринта беше там. Аз бях на преглед, но не знам за следобяд.

Момичета, на мен най-вероятно в понеделник ще ми пункцията. Ще ходя пак до клиниката, тъй като док каза, че трябва да види първо хормоните. Така че след малко ще знам със сигурност :)

Боги, сигурна съм, че ще успеем. Просто при някои от нас явно се изисква повече време, но аз не съм преставала да вярвам, че рано или късно ще стане. Иначе и при мен всякакви роднини и познати ми дават ценни съвети как трябва да сменя клиниката, щом имам 5 неуспешни опита там. Имам всякакви предложения за Франция, Германия, Австрия, Турция. Тъй като майка ми и леля ми са лекари, а и аз работя с хора в този сектор, няма да ти казвам пък колко лоши неща са ми наприказвали техни и мои познати за д-р Стаменов и колко други лекари са ми препоръчвали. Но аз си мисля, че човек най-добре си преценява и не трябва да се влияе от чужди мнения, а аз имам пълно доверие на д-р Стаменов и съм абсолютно сигурна, че влага цялото си желание и старание да ми помогне.
« Последна редакция: Март 10, 2012, 13:10:00 pm от iva17 »
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*
« Отговор #653 -: Март 10, 2012, 13:15:09 pm »
Напротив, Боги, спокойна си, защото си трезвомислещ човек :)

И аз имам варианти, като мъжа ти, но пък си мисля същите неща като теб - за "историята", която вече имаме като пациенти при лекуващия лекар си е крачка от успеха.

А и от време на време чета дискусиите, за чужбинските клиники, за да си балансирам мисленето.
« Отговор #654 -: Март 10, 2012, 13:54:51 pm »
Момичета, може ли някой да ме ориентира за цените на ин витро и икси и нещо приблизително за лекарствата за стимулация. Ще съм ви много благодарна  за инфото!
*
« Отговор #655 -: Март 10, 2012, 14:47:22 pm »
Боги, аз имам една процедура в Германия и една в Люксембург. Разбира се, има много клиники. Но поне за там, където аз съм била, съм останала с впечатление, че във водещите клиники в Бг нещата се изпипват много повече (без да съм правила процедура в Бг).
И да, успеваемостта може да е висока в австрийската клиника, ама да не подценяваме какъв е проблемът. Едно е жена с тубарен фактор, друго е нещо или няколко по-сериозни неща. Моят случай не беше сложен.
Немците масово ходят в Полша и Чехия, защото там законите не са толкова строги по отношение на АРТ. И успеваемостта е по-висока. Във всички клиники по границата, а и не само, знаят немски.

Желая ти успех каквото и да решите! А с езика ще се оправите. Ако имаш питанки, пиши ми на лс!
« Последна редакция: Март 10, 2012, 15:24:13 pm от blue_sky »

*
« Отговор #656 -: Март 10, 2012, 18:09:12 pm »
Момичета, благодаря ви! Вашите думи са ми полезни. Наистина!
Дидони, няма как да ти кажем каква ще е точната сума при теб. Зависи много от лекарствата. Предното ми стимулирано ИКСИ беше някъде около 5000 лв., но имаше едно момиче, което плащаше с мен, и при него беше нещо в порядъка на 2800 лв. Просто много си зависи от лекарствата, които ще използват.
« Отговор #657 -: Март 10, 2012, 18:24:22 pm »
Здравей те момиче аз искам да попитам правих биопсия на 17.02. и все още никой не ми се обадил за резултта?Много се извинявам  и желая на всички   :bfp:
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда - тем
« Отговор #658 -: Март 10, 2012, 18:25:29 pm »
Момичета, само да ви кажа, че в понеделник ще ми е пункцията. Не ми е мнго висок Е2 (524 е), но да се надяваме, че поне 2 качествени яйцеклетки ще има. Аз сега бях и на лека стимулация де, до сега не съм била на такава и не знам до колко се качва Е2 при нея. Имам един фоликул 24 мм, един 17 и два по 15 мм, другите са малки. Ще видим в понеделник какъв ще е резултатът. Стискайте палци :)

Кремка, пусни смс на лекаря, който ти я е правил. Аз винаги така съм процедирала. Успех и да ти е добър резултът :)
« Последна редакция: Март 10, 2012, 20:18:35 pm от iva17 »
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
« Отговор #659 -: Март 11, 2012, 10:45:20 am »
Момичета, утре съм на коментар при доктора, след неуспешния ЗЕТ през м. февруари. Стискайте палци да е измислил правилната стратегия и вече да успеем.
Боги, надявам се този път да имате успех. И аз във вторник ще ходя на коментар при него след поредния неуспех. Честно казано ми е любопитно какво ще предприемем този път. С нетърпение ще чакам да споделиш за това как е минала срещата и каква ще е стратегията  osi_9. От все сърце ви желая успех, както и на всички борбени момичета  :rainbow: