0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда - тема12
« Отговор #320 -: Февруари 19, 2012, 08:56:22 am »
Прави бяхте! Д-р Персенска не ми се разсърди, а даже се зарадва за бременността! Много е добра! Чухме сърчицето! Желая ви скоро всички да чуете този прекрасен звук!Никога не се отказвайте - Чудеса стават! Успех на всички от сърце! :goodluck: :bighug: :bighug: :bighug:
« Последна редакция: Февруари 19, 2012, 08:58:04 am от rosefromstars »
« Отговор #321 -: Февруари 19, 2012, 09:34:24 am »
Лусита, съвсем нормално е дори Васка акушерката каза че е хубаво само пий обезболяващо. Успех и + резултат на всички очакващи.
« Отговор #322 -: Февруари 19, 2012, 12:03:37 pm »
Мерси...и аз желая успех на всички ни! :)
*

milokami

• 198
  • Това ще е нашата година!
« Отговор #323 -: Февруари 20, 2012, 12:30:31 pm »
Момичета, моята пункция беше вчера д-р Шефкетова ми извади 17 яйцеклетки и днес ми се обадиха ембриолозите, че 12 са се оплодили.
" Когато си на дъното на пъкъла,
когато си най-тъжен, най-злочест,
от парещите въглени на мъката
си направи сам стълба и излез..."
*
« Отговор #324 -: Февруари 20, 2012, 13:41:02 pm »
Здравей те борбени момичета!Вчера бях на биопсия толкова бях притеснена че забравих до кога трябва да пия утрогестана и естрофена.Ще помоля  някоя ако знае да ми помогне.

Здравей, аз също правих биопсия, но д-р Персенска нищо не ми е изписвала, нито Утрогестан, нито естрофен. Обясни ли ви защо се пият тези лекарства? Утре съм на преглед за коментар на биопсията.
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #325 -: Февруари 20, 2012, 16:36:32 pm »
milokami, браво :) Ще чакаме още добри новини :)

pvg , не винаги се дава естрофем и утрогестан при биопсия. Това е индивидуално. Аз нямах овулация и лигавицата ми беше малка, така че при теб сигурно не се е налагало. Но бъди спокойна, лекарите ни си знаят.
« Последна редакция: Февруари 20, 2012, 16:59:32 pm от iva17 »
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*
« Отговор #326 -: Февруари 20, 2012, 18:45:09 pm »
Здравейте, момичета! Днес, разговарях с д-р Шефкетова, а след това и с лекуващия ме лекар и разбрах, че биопсията ми е наред. През следващия месец ми предстои ЕТ на замразени ембриони. Бихте ли ми писали какви изследвания са необходими, от кой ден се прави проследяване и през колко дни? Никой нищо не ми обясни! Тъй като не съм от гр. София, ще бъда много благодарна, ако ми предоставите информация за по - евтини квартири в близост до клиниката.
*
« Отговор #327 -: Февруари 20, 2012, 19:32:16 pm »
Здравейте, момичета! Днес, разговарях с д-р Шефкетова, а след това и с лекуващия ме лекар и разбрах, че биопсията ми е наред. През следващия месец ми предстои ЕТ на замразени ембриони. Бихте ли ми писали какви изследвания са необходими, от кой ден се прави проследяване и през колко дни? Никой нищо не ми обясни! Тъй като не съм от гр. София, ще бъда много благодарна, ако ми предоставите информация за по - евтини квартири в близост до клиниката.
Диси, моят съвет е да се обадиш на секретарките. Те ще попитат твоя лекар и ще ти дадат отговор после. При всеки един е строго индивидуално.
А иначе задължителни са вирусологията за теб и партньора ти и ПКК за теб, ако ще правите и пункция този цикъл. Хормоните вече при прегледите ще решат кои и колко пъти ще изследвате, но обикновено поне 1-2 пъти се изследват естрадиол и ЛХ. Колко дни ще продължи си е пак строго индивидуално.
*
« Отговор #328 -: Февруари 20, 2012, 19:37:09 pm »
Благодаря за отговора, Bogi! Ще послушам съвета ти и утре ще им се обадя!
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #329 -: Февруари 20, 2012, 19:57:40 pm »
Disi22, аз този месец правих ЕТ само на замразени ембриони, без пресен. Януарската ми биопсия беше добра, док ми каза, че ще правим ЗЕТ, аз си записах час за 7-8 ден на цикъла и от 2-ри ден почнах да пия естрофем. Аз винаги съм била така (това ми трети ЗЕТ), но всеки случай е индивидуален, при теб може и нещо друго да ти изпишат, най-добре е да питаш. Изследвания преди ЗЕТ не са ми искали, но и аз честно казано не съм се сетила да питам.   
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*
« Отговор #330 -: Февруари 20, 2012, 20:37:04 pm »
Disi22, аз този месец правих ЕТ само на замразени ембриони, без пресен. Януарската ми биопсия беше добра, док ми каза, че ще правим ЗЕТ, аз си записах час за 7-8 ден на цикъла и от 2-ри ден почнах да пия естрофем. Аз винаги съм била така (това ми трети ЗЕТ), но всеки случай е индивидуален, при теб може и нещо друго да ти изпишат, най-добре е да питаш. Изследвания преди ЗЕТ не са ми искали, но и аз честно казано не съм се сетила да питам.   
Изследванията са, ако ще правят пункция.
« Отговор #331 -: Февруари 20, 2012, 23:17:11 pm »
Здравейте, момичета. Можете ли да ми помогнете? През декемжки ми биха блокираща инжекция Decapeptyl Depot и в началото на януари започнах стимулация с Puregon по дълъг протокол. Но заради много ниско TSH - след първата инжекция ми прекъснаха стимулацията и сега вече 50 дни нямам цикъл. Какво да правя? Това нормално ли е? И колко дни е нормално да ми закъснява?
Благодаря ви предварително!
« Отговор #332 -: Февруари 21, 2012, 00:07:16 am »
Извинете ме за невежеството,но какво е ЗЕТ??????????
*
« Отговор #333 -: Февруари 21, 2012, 00:29:26 am »
Здравейте, момичета. Можете ли да ми помогнете? През декемжки ми биха блокираща инжекция Decapeptyl Depot и в началото на януари започнах стимулация с Puregon по дълъг протокол. Но заради много ниско TSH - след първата инжекция ми прекъснаха стимулацията и сега вече 50 дни нямам цикъл. Какво да правя? Това нормално ли е? И колко дни е нормално да ми закъснява?
Не се притеснявай, след декапептил депо винаги има такива закъснения. Миналата година бях в подобна ситуация и лелката се появи след 78 дни.
*
« Отговор #334 -: Февруари 21, 2012, 00:34:11 am »
Извинете ме за невежеството,но какво е ЗЕТ??????????

Трансфер на „снежковци”  :lol:, т.е. на ембриони, които преди това са били криоконсервирани или замразени, както по-често ще го срещнеш.
« Отговор #335 -: Февруари 21, 2012, 09:49:04 am »
Здравейте, момичета. Можете ли да ми помогнете? През декември ми биха блокираща инжекция Decapeptyl Depot и в началото на януари започнах стимулация с Puregon по дълъг протокол. Но заради много ниско TSH - след първата инжекция ми прекъснаха стимулацията и сега вече 50 дни нямам цикъл. Какво да правя? Това нормално ли е? И колко дни е нормално да ми закъснява?
Не се притеснявай, след декапептил депо винаги има такива закъснения. Миналата година бях в подобна ситуация и лелката се появи след 78 дни.

Благодаря ти, Боги! А дали трябва да взимам някакви лекарства за предизвикване на цикъла? На спешния телефон ми казаха да си запиша час за преглед, но сякаш не ми се бие целия този път от Варна до София ако няма да ми кажат нищо повече.
*
« Отговор #336 -: Февруари 21, 2012, 10:49:21 am »
След като са ти казали да си запишеш час, запиши си. Аз така бих постъпила, но ти си знаеш най-добре.
« Отговор #337 -: Февруари 21, 2012, 12:01:25 pm »
Момичета, в събота от колко часа работи лабораторията? Нали за 2-3 часа са готови резултатите, става въпрос за ПКК, че от лятото не съм ходила в тази лаборатория и не се сещам подробности.
*
« Отговор #338 -: Февруари 21, 2012, 12:15:49 pm »
ПКК е готова за десетина минути.
« Отговор #339 -: Февруари 21, 2012, 13:14:36 pm »
Момичета, моята пункция беше вчера д-р Шефкетова ми извади 17 яйцеклетки и днес ми се обадиха ембриолозите, че 12 са се оплодили.
Браво 8O, цели 12!! Пожелавам ти успех и скоро да се похвалиш с :bfp: :bighug: