0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда - тема12
« Отговор #700 -: Март 13, 2012, 16:32:32 pm »
Браво,Иве,сега дано и утре те зарадват ембриолозите!

Имам питане - искат ли Ви микробилогия на влагалищен секрет и еякулат преди стартирането на процедурата?

На мен не са ми искали,бях на ЕЦ.
*
« Отговор #701 -: Март 13, 2012, 17:05:21 pm »
На нас също не са ни искали преди процедура
*
« Отговор #702 -: Март 13, 2012, 18:39:54 pm »
Мисля,че пълния пакет имунологични ставаше за около 2 седмици. Защо не попиташ - телефона на имунолозите го има в началото на темата /на 1-ва страница/

Благодаря, докато се престраша да се обадя по телефона те ми изпратиха резултатите. :)
                                                                                                            Само едно нещо прави мечтата невъзможна:страхът от    неуспех.,Алхимикът,Паулу Коелю
*
« Отговор #703 -: Март 13, 2012, 20:49:45 pm »
В клиниката, в която до скоро се лекувах и която работи в пряко сътрудничество с Малинов, това е задължително изследване и с давностен срок 30 дни преди старта на процедурата. Докато проблемите в еякулата могат да се отстранят при обработката му преди ИКСИ/Инвитро процедурата, то влагалищната чистота няма как да се коригира, ако е имало проблем. А тя е от изключително значение за успеха на процедурата, защото наличието на някои микроорганизми препятства възникването и развитието на бременността. Лечението и продължително и се налагат контролни изследвания. В Интернет има много информация по въпроса. Моят ЕТ през м. януари беше отказан именно по такива причини. 
*
« Отговор #704 -: Март 13, 2012, 21:11:09 pm »
Мисля си, че фоликулите ми вече са се спукали. Но утре съм първа писта. Ако и те са още на линия, си спомням че май ме бяха планирали за 8.40ч.
Айде, дано ме изненадат приятно.:lol:
Сега отивам да си приготвя дрехите, че утре след обед имам служебни срещи, както се казва "на високо равнище".  :D 
« Отговор #705 -: Март 13, 2012, 21:29:56 pm »
Мисля си, че фоликулите ми вече са се спукали. Но утре съм първа писта. Ако и те са още на линия, си спомням че май ме бяха планирали за 8.40ч.
Айде, дано ме изненадат приятно.:lol:
Сега отивам да си приготвя дрехите, че утре след обед имам служебни срещи, както се казва "на високо равнище".  :D 
Боги,много ме разсмя със спуканите фоликули,направо вече сме се превърнали повече от лекари,от сърце ти желая успех утре,с нетърпение ще чакаме да пишеш,данно утре си имаш вече ембриончета,ще се моля за теб,само Вярата ще ни помогне  :dance2:
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #706 -: Март 13, 2012, 21:34:12 pm »
Disi 22, и на мен за 3 години не са ми искали никога микробиология. Миналата година направих по собствено желание, всичко беше ок. Всичко, което си написала звучи напълно логично, но не зная защо не държат на тези изследвания в клиниката. Може би искат микробиология, ако имат съмнения при някои момичета в следствие на  на прегледа или ако пациентката има оплаквания.

Боги, стискам палци за утре и ще видиш, че фоликулите търпеливо си чакат за 8.40 :)
« Последна редакция: Март 13, 2012, 21:37:48 pm от iva17 »
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*
« Отговор #707 -: Март 13, 2012, 21:50:23 pm »
Здравейте момичета! Аз бях пациентка на д-р Стаменов преди 4 години , но оттогава не съм ходила там и искам да ви попитам знаете ли дали док прави още лапароскопиите и ако се обадя сега закога ще ми дадат час, горе-долу? Благодаря ви и успех на всички.
*
« Отговор #708 -: Март 13, 2012, 22:23:27 pm »
Здравейте момичета! Аз бях пациентка на д-р Стаменов преди 4 години , но оттогава не съм ходила там и искам да ви попитам знаете ли дали док прави още лапароскопиите и ако се обадя сега закога ще ми дадат час, горе-долу? Благодаря ви и успех на всички.
Сани, не знам как стои въпроса. Но след като си пациентка, не мисля че при тях има "бивши" и ще те запишат. Обади се.
« Отговор #709 -: Март 13, 2012, 22:31:57 pm »
Момичета,сега ново дваисе!Тая моя лигавижа не расте,повече от 7 мм.не става-с мн.хубава структура,ама тьнка!Можело да се наложи изследване за крьвоснабдяването на матката,което ми звучи като доплерова диагностика,но не питах док.това прави ли се в клиниката,или тр.да се ходи на дреуго място?Някоя от вас минавала ли е през това?
*
« Отговор #710 -: Март 14, 2012, 08:22:05 am »
Може би искат микробиология, ако имат съмнения при някои момичета в следствие на  на прегледа или ако пациентката има оплаквания.

Напротив. Изследването е абсолютно задължително. Аз никога не съм имала каквито и да е било оплаквания и при всеки преглед получавам адмирации за състоянието на лигавицата на матката и влагалището. Когато бях на преглед при д-р Савова в Щерев, тя възкликна, че отдавна не била виждала толкова добра лигавица и извика някакви лекари - стажанти, за да им обяснява колко добре било всичко. Тъй като ходя за вземане на проби при гинеколог в моя град, всеки път ми обясняват, че видимо нещата са напълно наред и не очакват изненади. Но факт, всеки път има такива. Много от заболяванията причинени от тези микроорганизми са безсимптомни и често водят до тежки усложнения. Тъй като половата система на жената е отворена, а отворите на пикочния канал и ануса са в непосредствена близост до влагалището, често се получава замърсяване с Е-коли и Коки. Всъщност никой не е застрахован от подобни инфекции, но когато се хванат на време и се лекуват, нещата се оправят. Според микробиоложката на лабораторията, в която си правя изследванията, хормоналните лекарства, които примаме, влошават нормалните характеристики на лигавицата на влагалището и матката и по този начин създават предпоставки за патологичното развитие на някои микроорганизми, които нормално си живеят в нея, но поддържат биологично равновесие. Освен това манипулациите при прегледите и процедурите също предразполагат към външно замърсяване. Прекалената хигиена, каквато аз се оказа, че поддържам, също нарушавала киселинността и оттам благоприятства развитието на микроорганизмите. Важното е двамата партньори да се лекуват едновременно и с подходящите средства.
Надявам се да съм била полезна с информацията!
Сега, обаче, разбирам защо преди пункцията не ми поискаха микробилогичните изследвания, въпреки, че им ги представих.   :?
*
« Отговор #711 -: Март 14, 2012, 10:46:38 am »
Да се похваля - имаме си яйцеклетка. Утре чакам да звъннат ембриолозите дали се е оплодила. Д-р Стаменов каза, че предпочита да не правим трансфер само на един ембрион, както и си предполагах. Така че, другият път пак.
« Отговор #712 -: Март 14, 2012, 10:54:06 am »
Браво Ноги,дано да се оплоди и да развие добре.Жалко,че не иска доктора да пробвате и с това единствено ембрионче,може пък то да ти е късмета.Нека да се развие добре,пък ще му мислите след 3 дни.:)
*

sara68

• 269
  • Няма начин да няма начин :))))
« Отговор #713 -: Март 14, 2012, 11:06:57 am »
Боги дано се развива добре,пък ако трябва ще изчакаш още един цикъл за да се съберат повече,ако не друго поне с търпение сме се запасили  :)
*

sara68

• 269
  • Няма начин да няма начин :))))
« Отговор #714 -: Март 14, 2012, 11:20:34 am »
Подкряпям написаното от Диси 22- аз също смятам,че микробиологията може да не еопределяща,но не е без значение за успеха на един опит(от днес спрях дуфастона и естрофема и би трябвало да ми дойде до края на седмицата) и смятам на следващия преглед с доки да го коментирам,защото аз принципно много лесно хващам всякакви гъбични инфекции и....
След втория ми опит при който имах положителен резултат,но не за дълго ,след като спрях лекарствата и преди да ми дойде цикъла получих ужасен сърбеж и след цикъла като си направих изследване  - масова гъбична инфекция.
На първия преглед слет този опит ги питах ,ако съм си имала инфекция по време и след трансфера дали това може да е една от причините за спирането на развитие на ембриона,но ..не получих категоричен отговор.В мен обаче си остана това съмнение и сега смятам да не пристъпвам към следващ опит без да съм сигурна,че микробиологията ми е ок.
Някой друг с мнения и опит по този въпрос?
*
« Отговор #715 -: Март 14, 2012, 11:34:21 am »
Днес мина и моята пункция имаме 10 яйцеклетки утре очаквам обаждане колко са оплодени...Успех на всички
*
« Отговор #716 -: Март 14, 2012, 12:24:25 pm »
Днес мина и моята пункция имаме 10 яйцеклетки утре очаквам обаждане колко са оплодени...Успех на всички
Браво, Бари! С теб сигурно сме се засекли сутринта!
*
« Отговор #717 -: Март 14, 2012, 12:39:43 pm »
Здравейте,момичета!
Моля ви, да ми да дете информация за цените на генетичните(за двамата партньори) и имунологичните изследвания,защото не мога да се свържа по телефона,а в сайта на Надежда няма цени.Проверих сайта на Малинов и там има ,но незнам дали са актуални.
Благодаря ви предварително!
*
« Отговор #718 -: Март 14, 2012, 12:46:24 pm »
Браво момичета! Добре сте се справили! Дано всичките Я се оплодят и се развият в хубави ембриончета! :lol:
*
« Отговор #719 -: Март 14, 2012, 12:57:01 pm »
Здравейте!Може ли да ми кажете колко би струвало инвитро-ИКСИ самофинансирано по дългия протокол?За в Малинов става въпрос.Разбирасе като се има в предвид разликата в количеството лекарства,които може да отидат за стимулация.
Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ...