Срам не срам ще си призная. Пилето на година и 8 месеца знаеше почти всички букви, редеше дървени пъзели и вече брои до 10
Само да отбележа, че в никакъв случай не съм амбициозна майка и не държа тези неща да се учат когато не им е времето, защото имам лош опит със себе си
Обаче на детето му е интересно и без никакви усилия ги запомни тези неща. Опитах да не му ги припомням известно време и наскоро пак го препитах- ми помни си ги, какво да направя.
Иначе проходи на 10 месеца, но двигателно не е толкова добре като сравнявам с другите деца. Пролази на година и половина, изправи се сам горе долу пак тогава. Все още си е мудничък и доста предпазлив. Като гледам другите деца на неговата възраст, а и доста по-малки вече хвърчат направо.
И мен ме обвиняваха, че съм го слагала в проходилка и съм ползвала колани за прохождане, треперела съм му много и за това бил такъв, но вече не се впрягам на такива изказвания. В началото признавам, че ми беше криво и се чувствах някак виновна. Казвах си- вярно било че не е хубаво да раждаш късно, защото по друг начин си отглеждаш детето. Младите са по-лекомислени и си оставят децата "да си чукат главите" дето се казва, а така им правят уж услуга.
....Големи теории заразвивах нещо