0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Въпроси и отговори по храненето - 7
« Отговор #340 -: Юни 15, 2012, 19:37:23 pm »
Марко отново пропи кърма от бутилка, споделям с облекчение. Отказът трая десет дни и се отнасяше до всякакви чаши и бутилки. Не зная каква беше причината, нито кое му върна мерака да пие отново.

На 7 месеца е и не замествам хранения. Дори давам първо кърма, после пюре или каша, три пъти дневно.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #341 -: Юни 15, 2012, 20:24:22 pm »
И аз не замествам хранения и на всяко хранене давам първо АМ. Сега вече малко по малко смесвам с обикновено мляко, в поготовка на смяната след месец, но когато и дам чисто мляко и не и харесва на вкус и го плюе. Какво и харесва в това отвратително АМ не знам, ама тя си го обича.

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #342 -: Юни 15, 2012, 20:56:51 pm »
Браво на Марко  :).

Силванче, не обсъждате ли храненето на консултациите? Ние така процедираме - ако съм решила да променя или въведа нещо, го коментираме с педиатъра предварително. Не че не мога да прочета в нета, но ми е по- спокойно и сигурно да чуя мнението на някой, който се аргументира професионално.

Тереза е на 13 месеца и все още имаме 2 хранения с АМ.

*
« Отговор #343 -: Юни 15, 2012, 22:03:01 pm »
Мими - корем, гърди, гръб. Стои ситен грапав и единични по едри пъпки зачервени. Сутринта имаше и на едното рамо.
Най-вероятно е претопляне. Сложи бебешка пудра на обринатите места.
« Последна редакция: Юни 15, 2012, 22:34:20 pm от mimi26 »
*
« Отговор #344 -: Юни 15, 2012, 22:30:27 pm »
Боби, аз също се чудя какво й харесва на София в АМ-то. Ама като го види и настава възторг :D Така както върви ще си го пие до първи клас :lol:
Аз също не бързах със заместените хранения. От около две седмици на обяд не давам АМ.
Иначе във всички останали хранения млякото присъства :D
А що упреци отнесох, че детето ми не закусва попара, кус кус и разни други. Пропускам всичко покрай ушите си и давам АМ за закуска.
Та, Силванче и аз мисля, че бързаш да заместиш хранения. Бебето е едва на 7 месеца.

Като трето заместено хранене се сещам за закуска :?

*
« Отговор #345 -: Юни 15, 2012, 22:53:13 pm »
Мими благодаря, в неделя ще пробвам, че утре ще кръщаваме.
Закуска аз включих в началото на 11м, но той нещо ми отказа другите хранения, сега пък аз му ги спрях  :(
Някой мами захранват по ранната схема и до 9м са "изръчкали" всичкото мляко от менюто, защото бебето го отказва. Нормално е да не иска мляко като е сито от друго мисля аз.
*
« Отговор #346 -: Юни 16, 2012, 00:51:23 am »
освен това по-малко майки са склонни да "налеят" млякото в гърлото на детето, докато при храненето с лъжичка, възможността за отказ е по-малка  :D
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #347 -: Юни 16, 2012, 08:23:25 am »
Боби, аз също се чудя какво й харесва на София в АМ-то. Ама като го види и настава възторг :D Така както върви ще си го пие до първи клас :lol:
Ще свикне с другото,няма къде да ходи. Аз и не смятам да и оставям друга възможност. Днес изпи 50 мл неразредено мляко без да го плюе. Имаме напрадък значи. Ивана така умираше за АМ, пък сега умира за мляко. Всяко сутрин и вечер застава пред хладилника и започва да крещи с пълен глас  „мако, мако“ :-). Преди около месец грабна чашата на Андреа и пийна, въпреки предупреждението ми, че е на бебето и не е хубаво. И както пийна така го изплю на земята, хич не и хареса. А като бебе много го обичаше. Та мисълта ми е, че си сменят вкусовете.

« Отговор #348 -: Юни 16, 2012, 22:52:51 pm »
Скоро заминаваме на морето, Елиа в момента яде пет пъти на ден, като три от храненията са й мляко и две са частично заместени. Въпросът ми е каква вода да взимам, за да приготвям млякото? Имам ел. кана за преваряване, но не ми се иска да използвам течащата там, знаем какво може да се получи.
Ще съм благодарна на препоръки.
*
« Отговор #349 -: Юни 16, 2012, 23:17:24 pm »
Къди, изворна вода Девин - детски етикет. Хип също предлагат "детска" вода, но е в пъти по-скъпа от Девин.
*
« Отговор #350 -: Юни 17, 2012, 01:47:14 am »
не би ли трябвало всяка изворна бутилирана вода от що-годе читава марка да става? нали идеята е да няма по-високо минерално съдържание и да са спазени хигиенни стандарти при бутилирането й?
« Отговор #351 -: Юни 17, 2012, 13:01:44 pm »
При нас положението е обратно - след първите две седмици от раждането спря АМ-то и пиене от шише с биберон и до ден днешен не пие. Само сутрин правя попара с АМ и сухар и тогава го яде - единствената консумация на АМ. А, и това което го има в кашите. Немога насила да я накарам да пие АМ. Бутах, бутах шишето 4 месеца не и не и казах край. Но за сметка на това пък кърменето ни беше успешно  :)
И всичките ѝ хранения са заменени от 3-4месеца, кърмих само за заспиване след 8 месец. И вече успешно се отбиваме - остана само вечерното, но то си е за приспиване, че е много малко количество. 
От вчера захранвам с кис. мляко.

М-и, и Соф има ситни пъпчици по вратлето, гърдичките и раменцата. Определено е от жегата - на тия места е потна и точно там се появиха пъпчиците. Мазах 2-3 пъти със судокрем и минаха.

Имам и въпрос: До кога да преварявам водата за пиене?   

*
« Отговор #352 -: Юни 17, 2012, 13:16:12 pm »
Къди, каквато и да е изворна вода. В никакъв случай от чешмата по морето.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #353 -: Юни 17, 2012, 13:28:40 pm »
Къди, каквато и да е изворна вода. В никакъв случай от чешмата по морето.
Моля моля, не може каквата и да е изворна вода. Някои от тах са с високо съдържание на разни минерали и може да са проблемни за малко бебе.

*
« Отговор #354 -: Юни 17, 2012, 13:35:05 pm »
боби, мисля, че в бг на ниско-минералните води им казват изворни. тук например няма "минерална" вода всичко е "изворна" (spring) или по-голяма част, де, но мисля, че в бг е различно.
*
« Отговор #355 -: Юни 17, 2012, 13:44:07 pm »
Elena B, точно - изворна или трапезна им казваме.
*
« Отговор #356 -: Юни 17, 2012, 23:09:22 pm »
Надеж има и такива пъпчици, но тия са от алергия. Колкото и да се опитвам да се самоубедя, че не е така. Има и бистър секрет, който потича от време на време, днес няма пъпчици и нослето е по-добре. Аз започнах да се чудя дали не е от едни пресни картофи, че доктора каза да давам картофи, ориз, попара, солети и бисквити. Много странно ми стана с бисквитите те даже бебешките са със съдържание като менделеева таблица.
Вода аз не преварям след 6м той преди това не я пиеше и сега не много. Давам Девин розов и мляко правя с нея. Ние от чешмата не пием, даже за готвене през кана я филтрирам.
Какво и е по-вредното на водата край морето?
*
« Отговор #357 -: Юни 18, 2012, 00:22:46 am »
м-и, ако няма по лицето и са само по гърдите и гърба, ме съмнява да е алергия, особено от картофи. Сега в момента Криси е с комбинация от алергия от храна, от слънцето и обострен АД, няма да ти кажа на какво прилича  :? ...
*
« Отговор #358 -: Юни 18, 2012, 01:13:34 am »
м-и нали знаеш, че доста хора се сдобиват със стомашни вируси по морето, та затова. мисля, просто не сме свикнали на нещата, които я населяват.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #359 -: Юни 18, 2012, 05:18:37 am »
м-и нали знаеш, че доста хора се сдобиват със стомашни вируси по морето, та затова. мисля, просто не сме свикнали на нещата, които я населяват.
Според мен е от храната, не от водата, но не мога да съм сигурна. по принцип на повечето места по морето водата не е хубава като в София, поне до колкото аз си спомням от едно време. В София сега като бяхме правех на детето АМ с чешмяна вода и само такава пиех.
« Последна редакция: Юни 18, 2012, 05:21:07 am от Bobbie »