0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Въпроси и отговори по храненето - 7
« Отговор #360 -: Юни 18, 2012, 08:20:20 am »
Чакайте малко сега, водата от тръбопровода си има определени норми, на които да отговаря. Няма значение дали ще я пият софиянци или населението от града, тя е еднаква за всички. Все пак ние не вадим вода от кладенец или да пием вода от морето. Стомашните неразположения на децата по морето са основно, защото са се нагълтали с вода от морето или от басейните. Първото нещо преди да ги учите да плуват, ги научете да плюят водата и проблеми няма да имате.
Но ако искаш да си спокойна си взимай Девин с розов етикет или ако имаш филтърна кана, спокойно можеш да я ползваш.
*
« Отговор #361 -: Юни 18, 2012, 10:04:56 am »
Ротавирусите и аз мисля, че не са от водата.
В началото имаше сериозен обрив около устата, който се изчисти за ден-два, но този по тялото се задържа по-дълго, а картофа ме съмняваше заради пестицидите, които се използват и защото 2 седмици се задържа обрива.
*
« Отговор #362 -: Юни 18, 2012, 13:50:15 pm »
Здравейте,
Относно алергиите от храна, бих искала да попитам наличието на ситни пъпчици по бузките и по вратлето /на други места по тялото няма/ възможно ли е да бъдат от хранителна алергия. Захранихме нашите бебчета с оризова безмлечна каша /за сега нямаме запек, да чукна на дърво/, но от два дни добавям пюре от ябълка /бурканче/. При Анна се появиха ситни пъпчици след първото даване на пюрето. Спрях за един ден - намаляха, вчера дадох отново днес отново е с обрив - не е много но има пъпки основно по бузките. Чудя се дали не е от топлото време или пък е алергична към ябълката?
Други храни - плодове и зеленчуци не сме въвеждали.
Кашата я приготвям с АМ. Първите дни я харесваха, след това взеха да се мръщят. Първо давам кашата след това дояждаме с АМ.
Приготвяли ли сте оризовата каша с вода?
Съжалявам за многото въпроси.....
*
« Отговор #363 -: Юни 18, 2012, 15:53:19 pm »
Да разбирам ли, че мога да давам Девин розов етикет на детето, че нещо от постовете не разбрах  :oops:

*
« Отговор #364 -: Юни 18, 2012, 16:23:57 pm »
можеш :)
*
« Отговор #365 -: Юни 18, 2012, 18:15:16 pm »
rina, аз давам оризовата и овесената каша и с вода, и с мляко (кърма), и с плод, и без плод, и все се изяжда. Зависи колко мляко пие бебето останалата част от деня - това определя как ще я приготвя.

По повод ябълките, не мога да дам съвет. Аз купувам всички плодове и зеленчуци и готвя на хлапето. Конкретно ябълките ги купувам еко/био или както се нарича в България произведеното без пестициди. В книгата, която ползвам за хранене, се препоръчва да се купуват екологично чисто произведени следните продукти:
- ябълки
- банани
- картофи
- ягоди
- праскови
- целина
*
« Отговор #366 -: Юни 19, 2012, 13:21:30 pm »
Цитат
Публикувана от: *rina   
Кашата я приготвям с АМ. Първите дни я харесваха, след това взеха да се мръщят. Първо давам кашата след това дояждаме с АМ.
Приготвяли ли сте оризовата каша с вода?
Съжалявам за многото въпроси.....
Винаги съм приготвяла кашите само с вода, но слагам в тях и плод. Не слагам АМ или кърма, защото през останалото време той си пие достатъчно мляко.
Не вярвам обривите да са от ябълката, по-скоро от топлото време, но ако се съмняваш в пюрето, смени марката, опитай с круша също.

*
« Отговор #367 -: Юни 19, 2012, 14:03:39 pm »
Аз също правя кашите само с вода като добавях плодово пюре. Сега в кашите слагам настърган пресен плод. 
*
« Отговор #368 -: Юни 19, 2012, 14:42:00 pm »
Благодаря за ви за мненията. Засега спряхме плодовото пюре - пъпките почти изчезнаха. Ще пробвам с пюре различно от ябълка мисля да бъде круша. Искаше ми се да открия био плодове, но за съжаление се оказа мисията невъзможна /от Пловдив сме/така, че засега с плодовите ще сме на бурканчета. Ябълки купих няколко вида от пазара, но дори на мен ми миришеха ужасно.
*
« Отговор #369 -: Юни 19, 2012, 15:23:54 pm »
Рина моят син се обриваше в началото от купените пюрета и давах само домашно. Ябълките от самото начало съм ги белила и пасирала, каши така и не прояде.
« Отговор #370 -: Юни 19, 2012, 16:20:50 pm »
Аз пък давам млечна оризова или млечна елда. Едвам едвам наддаваме ние, уж яде по пет пъти на ден количеството за възрастта си и не и не.
 Не се е метнала на майка си от всичко да трупа  :D
*
« Отговор #371 -: Юни 19, 2012, 17:10:45 pm »
Оо, Къди, и ние сме така. :lol: Ядем всичко( пу пу), пие по 210мл. АМ, но сме си стройни като фиданки. Решили сме да го правим манекен, стига да достигне ръста на дядо му  :D

*
« Отговор #372 -: Юни 19, 2012, 19:28:28 pm »
иванита, 210 мл на хранене или на ден пиете? доколкото зная за деца, които не наддават се казва да се увеличи кърмата или ам-то, а не твърдата храна

рина - виж по веригите супермаркети, зная, че в пикадили има органични неща (съвсем не всичко, но все пак) и мисля и в била, но не съм сигурна.
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #373 -: Юни 23, 2012, 17:19:37 pm »
Момичета, дайте идеи какво давате за закуска  следобяд   за нашата възраст ?
То малко късно -към 17-18 му е това хранене ,но така се получава-като заспи ,когато се събуди.

*
« Отговор #374 -: Юни 23, 2012, 17:41:24 pm »
нимика, когато не е обяд или вечеря, когато тя яде каквото ние ядем, давам плодове обикновено, или ако по това време готвя гризе съотеветен зеленчук - морков, краставица и тн. ако е с деца и има от детски бисквити, може и това. но тя все още е на кърма на корем, така че не зная дали това ти помага на теб.
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #375 -: Юни 23, 2012, 17:59:52 pm »
Момичета, дайте идеи какво давате за закуска  следобяд   за нашата възраст ?
То малко късно -към 17-18 му е това хранене ,но така се получава-като заспи ,когато се събуди.

Следобед давам каша с плод, точно между 17 и 18 ч. Следващото ни хранене е мляко в 19,30 преди заспиване.
*
« Отговор #376 -: Юни 23, 2012, 22:41:06 pm »
Днес давах от бурканче извара с банан, има ги и с други плодове, може и у дома да се направи. Давам кисело мляко също, случвало се е и парче баница да бъде, най-често плодове. И при нас е късно следобедната закуска, днес дори в 19ч.
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #377 -: Юни 23, 2012, 22:52:21 pm »
Понеже давам главно каша с плод , но с тази каша не стимулирам опитите да дъвче-за това питах.
А човека хич не иска да дъвче .

« Отговор #378 -: Юни 23, 2012, 23:25:23 pm »
Бузана за пръв път започна да дъвчи кус кус.Правя го с чаена чаша вода и супена лъжица кус кус.После слагам АМ,масълце и плод(понякога сирене вместо плод,или 1/2ванилия вместо плод)Ако искаш пробвай.
« Последна редакция: Юни 23, 2012, 23:30:12 pm от kisela_2000 »

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*
« Отговор #379 -: Юни 23, 2012, 23:26:46 pm »
нимика, давай му на човека не-каши и ще продъвчи. има много инфо за finger foods, той е достатъчно голям. ще му отнеме малко време, но ще се научи.  :D

сега има хубави плодове, защо не опиташ?