0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Въпроси и отговори по храненето - 7
« Отговор #780 -: Септември 09, 2012, 08:41:05 am »
Радостинка, за разхлабване-червеното цвекло е такъв продукт,а и мн полезен ,но дано се включи някои дали е подходящо от вашата възраст. Аз дадох към 7-8м ,сварено с картоф.Доктор Бърди го препиръчваше.

*
« Отговор #781 -: Септември 09, 2012, 09:10:08 am »
Радостинка, за кашите според мен си е до дете и най-вече до ген. Моя допреди 2-3 седмици всеки ден ядеше каши, и то предимно зърнените(слагала съм и плод) ми ела да го видиш какво е щурче 8,500кг. Но и аз съм чувала това твърдение.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #782 -: Септември 09, 2012, 09:33:21 am »
Иванита, аз на Андреа още не съм и слагала паста, само търкаме 5те зъбчета с четка. На Ивана слагам детска паста, за трениране пише, че е т.е. не е необходимо dа се плакне. Чак преди няколко седмици я научих да си плакне устата, преди това си оставаше вътре. Не пише ли на пастата, която си купила?

*
« Отговор #783 -: Септември 09, 2012, 12:13:58 pm »
Кога въведохте спанак?
Четох из форума, че се дава към 7-ми месец май, но на готовите пюрета пише още след 4-ти, та даже и в комбинация със сметана и се обърках. Още съм в търсене на разхлабваща храна  :?

И вярно ли е твърдението :wink:, че от кашите много пълнеят децата? Рая си е пухкавичка и ако бързо се качват килограми от тях, да не прекалявам.

На нас разхлабващо ни действат сините сливи взв вид на пюре или и пресни настъргани или крушки.
Спанак дадох някъде към 7м., но не се хареса - беше точно пюре спанак с картоф и сметана. Но всяко дете е индивидуално.

*

Misty

• 273
  • "Най-хубавото предстои!"
« Отговор #784 -: Септември 09, 2012, 13:34:25 pm »
Знам, че е индивидуално, но горе долу колко пюре би трябвало да хапва едно скоро захранено бебе?!Ние се храним от седмица и вече ми яде около 80-100гр/това от два дни де.../. и отказва да  цока  :?...Отваря устата като яде, по това съдя, че му харесва и иска още.Не е ли рано, да се замести още едно цяло хранене и то без кърмене  :?/в пюрето има мляко, но не мисля, че е достатъчно.../
И още нещо към края на месеца ще захранвам със зеленчук/сега ядем плодово пюре на обед, после ще им сменя местата-плод към 16.30, а зеленчука в 12.00 часа./
Четох, че второто хранене /при нас 16 ч./трябва да е 1/2 от обедното.Или с времето ще се регулират количествата?
Няма ли да се обърка като е ял на обед до сега по 100гр., а като въведа зеленчука ще давам по малко да стане постепенно...
Ох, дано съм обяснила ясно.... :(
« Последна редакция: Септември 09, 2012, 13:36:34 pm от Misty »

« Отговор #785 -: Септември 09, 2012, 13:51:45 pm »
Аз те разбрах, защото и аз си задавах същите въпроси и накрая се отказах да меря лъжичките на детето. Ориентировъчно до сега гледах плодовите, зеленчуковите, а сега и месното да давам не повече от 100-на грама. На око преценявам колко е това, колкото едно малко бурканче на Хип (125г). Дани продължава да отваря устата, но спираме и го слагам да суче. Понякога съм се поддавала, наяде се сериозно и отказва да суче, но аз не искам да замествам все още хранене.
Като въвеждам нова храна му броя лъжичките- започвам с 4-5 бебешки лъжички, после увеличавам и за 4 дни стигаме тия 100-на грама. Щом му е вкусно и няма алергични реакции от храната си му давам, докато му е вкусно. Смятам глутена и киселото мляко да въвеждам по-внимателно, както и месата по-продължително - по 7 дни.
Не се притеснявай толкова и не прецеждай лъжички и грамове, просто оставяй място и за кърма.
Мое мнение, може момичетата да те посъветват друго.

*
« Отговор #786 -: Септември 09, 2012, 15:10:24 pm »
Не, Боби, не пише. Само се споменава че пастата не съдържа флуорид

« Отговор #787 -: Септември 09, 2012, 15:33:03 pm »
Мишле, не е ли време са дадеш глутен?
*
« Отговор #788 -: Септември 09, 2012, 16:50:02 pm »
Иванита, не трябва. Не се притеснявай! Моят чак сега симулира някаква подобна дейност.

*
« Отговор #789 -: Септември 09, 2012, 16:52:45 pm »
Не, Боби, не пише. Само се споменава че пастата не съдържа флуорид
Аз не му плакна устата. Вече всъщност купих четка на Чико и му давам сам да се мие след като аз поизтъркам зъбите и то в устата му нищо не остава, т.е. погълнал или изплюл я е  :D
*
« Отговор #790 -: Септември 09, 2012, 17:29:06 pm »
Ние днес опитахме грис за следобедна закуска, та си мисля, тези дни да предложа качамак. Правите ли качамак и как трябва да се приготви - мисля си за някаква консистенция, наподобяваща каша /да не е много гъст/?
« Отговор #791 -: Септември 09, 2012, 17:38:41 pm »
Ние днес опитахме грис за следобедна закуска, та си мисля, тези дни да предложа качамак. Правите ли качамак и как трябва да се приготви - мисля си за някаква консистенция, наподобяваща каша /да не е много гъст/?

И аз предложих грис на Елиа с плодове по рецепта от списание Моето бебе, много й харесва. Мисля, че царевичният качамак може да се приготвя по същият начин.
« Отговор #792 -: Септември 09, 2012, 18:26:26 pm »
Мишле, не е ли време са дадеш глутен?
Не знам и аз Къди... да мина сега всички меса и после съм решила. Нали дискутирахме наскоро за този глутен, не смея да го давам още.

*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #793 -: Септември 09, 2012, 19:27:04 pm »
И аз не съм давала глутен все още и се каня след 2-3 дена да започна с овесени ядки. Само дето и месо не съм давала никакво... Та след четене и питане реших да ги редувам и се надявам да не е грешка. Нещо като овесени ядки в пюре, след няколко дена заешко, след това ръж, после пуешко и т.н.
Къди, дай тази рецепта да я пробваме малко по-нататък и ние  :wink:.
« Последна редакция: Септември 09, 2012, 19:28:39 pm от gergana :-) »
« Отговор #794 -: Септември 09, 2012, 20:46:31 pm »
Месото и глутена няма общо, можеш да даваш и двете. В предишен пост дадох линк за глутена, та там не се препоръчваше късното му въвеждане.
Рецептата с грис е супер лесна и се получава в 99% от случаите - чаена чаша вода да заври, в нея слагате 2 супени лъжици грис /аз слагам от по-малките/, бъркате докато се сгъсти, гарнирате с плод и готово.
*
« Отговор #795 -: Септември 09, 2012, 20:48:51 pm »
И аз го направих по същия начин, но след като изстине малко добавих и адаптирано мляко, след това и плодовете.
Децата го харесаха ..... засега!
*

• 1357
« Отговор #796 -: Септември 09, 2012, 21:13:04 pm »
Четох за глутена, ще започна да го вкарвам в съответния ред.
Като се има предвид, че аз много обичам грис(а все не мога да го докарам на гъстота) със сигурност няма да остане дори и да не го хареса Ясен :D.
*
« Отговор #797 -: Септември 09, 2012, 22:10:10 pm »
Грис не съм яла от дете, а тогава го ненавиждах. Дали на дребния ще му хареса? С повече вода май по-лесно докарвам гъстотата и става без буци(така правя качамак, предполагам, че и с гриса ще е така).
За глутена не знам дали има нужда от това степенуване или може по мъничко да се започне направо с пшеница(примерно хляб или сухар по 1-2хапки) Аз ръжена каша без други зърна не можах да намеря и бях купила сухар да меля и слагам в пюретата.
*

• 1357
« Отговор #798 -: Септември 09, 2012, 22:27:29 pm »
В супермаркета(ЦБА) видях да се продават пакетчета ядки по 250гр.- овесени, ръжени, ечемични и пшенични. Пшеницата ще въведа с трошички хляб или сухар, а другите мисля да прибавям към пюретата. Аз ще степенувам. Притеснява ме, че до 5-ия месец беше непрекъснато с обриви по лицето и затова я карам по-бавно.
« Отговор #799 -: Септември 09, 2012, 22:45:28 pm »
В супермаркета(ЦБА) видях да се продават пакетчета ядки по 250гр.- овесени, ръжени, ечемични и пшенични. Пшеницата ще въведа с трошички хляб или сухар, а другите мисля да прибавям към пюретата. Аз ще степенувам. Притеснява ме, че до 5-ия месец беше непрекъснато с обриви по лицето и затова я карам по-бавно.

Вземи каши, тези ядки са ми съмнителни.