0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Въпроси и отговори по храненето - 7
« Отговор #120 -: Април 19, 2012, 08:13:57 am »
Добре Мацки, приемам критиката. Ще гледам да променя храненията.
Обаче ако му предлагам например кус-кус и после АМ няма ли да се оака прекалено от тази комбинация??
Даването на млечна каша, доколкото си спомням, някой каза, че се води млечно хранене.

Така става ли:
6:30-7ч. - 180мл.АМ
около 10ч - 180мл.АМ + около 80 гр, плодово пюре
13:30ч.- зеленч/ месно пюре
около 18ч - каша
20:30-21ч. - АМ
Или пък този плод в 10ч. да го прибавям в кашата, че много ще му дойде.
Аз пак да си попитам - от 10ч до 21ч никакви течности ли няма да пие?

Елена, още някой и друг зъб да изкара и включваме луканката :-).

Боби, в тези часове пием вода. Все ми се струва че ако дам каша+Ам или пюре+Ам ще го прехраня това дете. Ти какви количества даваш на Андреа?

*
« Отговор #121 -: Април 19, 2012, 08:41:45 am »
С добавено АМ към кашата няма как да го прехраниш. Пробвай: печена ябълка, вода+АМ (например 90млл) + каша (оризова или друга безмлечна) докато се сгъсти (3 лъжици примерно).
*
« Отговор #122 -: Април 19, 2012, 09:40:44 am »
Иванита, в самата каша добавяш АМ, не е нужно след нея да даваш допълнително :D
И както Мими е казала каша с плод става перфектното ядене :wink:

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #123 -: Април 19, 2012, 11:26:08 am »
Боби, в тези часове пием вода. Все ми се струва че ако дам каша+Ам или пюре+Ам ще го прехраня това дете. Ти какви количества даваш на Андреа?
Аз давам по 120мл АМ и по около 100мл пюре. Имаме 4 хранения на ден. и реално дори съм под препоръчителната норма за АМ на ден, ама така сме си добре. Тя вече навлиза във възраст, в която малко по малко преставам да меря, единствената причина, по която още го правя е, че иначе повръща.   

« Отговор #124 -: Април 19, 2012, 23:29:14 pm »
Иванита, и ние бяхме с почти същата схема, така си е според разните предписания. Плодовото пюре обаче го давам с кашата следобед, която беше 17,30 (не повече от 4ч. след обяда) и кашата взимах млечна след първите 1-2 месеца от започването. Всъщност аз и досега му давам млечна каша, защото се чудя с какво друго да я заместя освен кисело мляко с бисквита и плод.

Аз тъкмо вече бях спокойна, че отминаха чуденките с яденето и вече всичко се знае и яде без проблем и ето на-изненада пак. Нашият лакомник, който не спира да мрънка за още и още храна и яде всичко изведнъж започва да ми бута паницата и да се мръщи. Първия път беше качамак и реших, че не му харесва нещо, въпреки че е ял няколко пъти без проблем, но днес направо рев и упорите бутане с ръка на паница овесени ядки с мляко при полежение че е гладен (и в тези случай яде и таблата на масата  :wink:) 8O Имам чувството, че го научих с тези бисквити и сега само тях иска, но и без тях пък е все гладен и го занимава самото хрупане. Незнам, чудя се имали ли сте подобни наблюдения при едногодишни бандитчета, моля споделете, кога почват с претенциите.. :?
*
« Отговор #125 -: Април 20, 2012, 00:45:11 am »
по-нагоре писах, но нещо не бяха съгласни с мен, ама пак ще пиша. горе-долу по това време повечето бебета при мен ядат само ако се хранят сами. да му смениш кашите с парчета плодове или зеленчуци, хлебче, сиренце, луканка (както си говорехме с боби  :wink:) може да се окаже, че затова му харесват бисквитите, защото си ги хапва сам?
*
« Отговор #126 -: Април 20, 2012, 09:08:19 am »
Детето не може да кара само на суха храна.
Просто му дай една лъжица и на него, да се мъчи да лапа и той. Цапа се, но действа. Изпитано  :wink:
*
« Отговор #127 -: Април 20, 2012, 09:12:16 am »
или варината да предложиш не пасирана вече храната, а намачкана на по-едри парченца :wink:
*
« Отговор #128 -: Април 20, 2012, 10:24:27 am »
При нас е такъв момент отказва ми ядене след няколко лъжици, а тъкмо се бях похвалила, че яде по 300мл на обяд. Сега давам цели парчета-само маже с тях при положение, че всичко друго влиза първо в устата, давам му лъжица  не се опитва да бърка в чинията, а и с нея маже по таблата, дъвче я. Реших, че са зъби и докато се занимава предлагам по някоя хапка, като откаже мием и предлагам да го кърмя, но не иска след храна. Като цяло яде по-често.
« Отговор #129 -: Април 20, 2012, 14:54:27 pm »
С ръчички могат да се ядат и сварени картофи и моркови /нарязани съответно на кубчета и кръгчета/.
На мене ми се струва, че на тази възраст кашите вече не им харесват на дечицата, искат нещо, което се дъвче. Зависи разбира се и от това кой колко зъба има вече. Моето дете на 1 годинка имаше само първите два /долните резци/, но помня, че когато се сдоби с още няколко зъба мажех филийка с масло, отгоре поставях тънко парче кашкавал и нарязвах този "сандвич" на малки хапки, които сам ядеше с ръчичка. После, когато можеше вече и да отгризва, хапките замених с ивички от филийката.
*
« Отговор #130 -: Април 20, 2012, 19:26:51 pm »
абсолютно подкрепям хоупчето, само да допълня, че дори и да нямат зъби те дъвчат много успешно с венци, така че пробвайте с малки, меки парченца :)
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #131 -: Април 20, 2012, 20:07:23 pm »
Дъвчат прекрасно. Аз на Андреа днес дадох малко парценче сиренка ( по рецепта на Раиса, от темата „Вкуснотии“) и си го джвака сума ти време, но го хапна. А тя има само два предни долни зъба.

*
« Отговор #132 -: Април 20, 2012, 21:41:25 pm »
Момичета, знам, че бях чела някъде за това, което ще ви питам, но тогава не ни беше дошло времето, а сега не мога да го намеря, защото не разполагам с много време. Ако можете, ми отговорете или ме насочете къде да прочета.
На 6 месеца и 1 седмица сме. До преди 10 дни бяхме само на кърма, а сега хапваме на обяд зеленчуци. Искам вечер да слагам в кърмата оризова каша, защото много често ми се събужда през нощта и се съмнявам дали не е гладен.
Та въпроса ми е какво количество оризова каша да сложа в кърмата (купила съм на HIPP - безмлечна) и как точно да я приготвя - колко трябва да затоплям кърмата и след колко време да му я давам?
Благодаря предварително.

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #133 -: Април 20, 2012, 21:45:22 pm »
Момичета, знам, че бях чела някъде за това, което ще ви питам, но тогава не ни беше дошло времето, а сега не мога да го намеря, защото не разполагам с много време. Ако можете, ми отговорете или ме насочете къде да прочета.
На 6 месеца и 1 седмица сме. До преди 10 дни бяхме само на кърма, а сега хапваме на обяд зеленчуци. Искам вечер да слагам в кърмата оризова каша, защото много често ми се събужда през нощта и се съмнявам дали не е гладен.
Та въпроса ми е какво количество оризова каша да сложа в кърмата (купила съм на HIPP - безмлечна) и как точно да я приготвя - колко трябва да затоплям кърмата и след колко време да му я давам?
Благодаря предварително.
Няма смисъл, кърмата я разтваря.

*
« Отговор #134 -: Април 20, 2012, 21:55:10 pm »
Благодаря, Боби, но за колко време се разтваря и какво количество каша трябва да сложа на 150 мл кърма?

« Отговор #135 -: Април 20, 2012, 22:16:09 pm »
mgstra, Севи вечер яде и твърда храна, но пак се буди по няколко пъти да суче. Ако искаш, пробвай с една мензурка оризова каша, но това пак не е гаранция, че няма да се буди вечер.
[/url]
*
« Отговор #136 -: Април 20, 2012, 22:21:05 pm »
Bobbie, тя оризовата каша се разтваря в кърмата, ама това има значение при децата с рефлукс, когато идеята да сложиш оризова каша е да се сгъсти "манджата". Ако се слага с цел да засити по-добре бебето, нали все пак се поема кашата, която се е разтворила /само се пробвам да разсъждавам  :lol:/...та в такъв случай - би трябвало да има файда. Т.е. едва ли хранителната стойност на оризовата каша изчезва нейде разтворена в кърмата... Или?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #137 -: Април 20, 2012, 22:28:51 pm »
При моето дете оризовата каша проработи. Спря да се буди през нощта :wink:

*
« Отговор #138 -: Април 20, 2012, 22:56:56 pm »
Благодаря ви момичета!
Днес за първи път ще пробвам, дано има резултат и после да се похваля.

*
« Отговор #139 -: Април 20, 2012, 22:58:21 pm »
И аз като начало купих оризова каша на Хип не става да смесва с кърмата в смисъл ако я затоплиш да телесна температура и сипеш суха каша вътре(не предварително приготвена с вода примерно) остава на стружки кашата че и през биберона не минаваше. После купувах на Милупа каша тя повече ми хареса, но не съм я разтваряла с кърма.