Bogi,проформа е ЖК,ама трябва да си спокойна, а при тази невероятна комбинация д-р Велева и глупавата й акушерка няма да стане. Козметичката ти е права. И аз уж проформа се записах при тях, но ми излезе през носа. Докторката поне си трае, само постоянно се презастрахова с допълнително хапчета и повтаряше как не било добре положението с моите контракции. Като знаеха, че съм ин-витро никак не искаха да ме пипат, само от разстояние ме питаха колко тежа и с един метър ми мереха корема.
В седмия месец се явих при тях за редовна консултация в края на великия час за консултиране, защото иначе се чака по 2-3 часа с другите бременни, а дори няма къде да пишкаш в цялата поликлиника. Акушерката ме направи на пастърма, че идвам в края на консултацията и обърквам графика за другите пациенти. А нямаше други пациенти в коридора:}. Като влязох ме нападнаха с въпроса, защо имам отоци и как положението е излязло извън контрол, какво било това. Лекар да те пита защо имаш отоци- ами бременна съм, сигурно затова. Крещяха как веднага трябва да вляза в болница, на секундата, то и кръвното ми се вдигна от това обслужване. Такава паника настана, и то само защото са неадекватни. Само повтаряха като квачки "прееклапсия, губиш бебето!". Като излязох не знаех къде се намирам от ужас и притиснение, а хем бях ходила в клиниката, където си ходя дни преди това и всичко беше наред. Минах на следене само в клиниката, правят ми изследвания, да чукна на дърво за момента прееклапсия нямам, културно ходя на кардиолог и често пускам каквото трябва. Извинете за дългия пост, мога след това да пусна и малко бисери на акушерката по темата за инвитро:}. Полагат ти се в началото изследванията за Спин, австралийски антиген и т.н. След това нищо не ти се полага, имаш 3 ПКК,ама ще си ги получиш, когато най-малко са ти нужни, предполагам че докторите ти ще ти искат доста по-често ПКК.