Момичета, днес бях на БХС. На УЗИ отчете, че бебчо върви почти една седмица напред.
BPD - 37,7mm
HC - 135,28mm
AC - 114,95mm
FL - 23,43mm
Доктора каза, че на ехографа всичко е нормално според него. Не можа да каже със сигурност пола, защото бебчо беше решил да се крие, но спомена, че му се мярнало момче. По-нататък ще видим дали ще се окаже така.
Притеснява ме малко, че консултацията с генетичката започна с твърдението и, че на моите години почти при всички случаи се изчислявал голям риск за Даун и тя лично едва ли не препоръчвала направо амниоцентеза. Може би е искала да ме настрои предварително за амниоцентеза, но някак ми прозвуча притеснително. Изпитвам страх от такива манипулации, които биха застрашили макар и минимално бебчето. И честно казано сякаш не съм много настроена за амниоцентеза. Дано да ми се размине.
И аз усещам бебчо, но много слабо засега и то само като някакво вътрешно усещане за движение. Външно не се усеща нищо, може би се дължи на предната плацента и едва ли ще се усеща много силно. А относно отоците - нямам никакви въпреки по-високото кръвно и наднормените килограми. Всъщност откакто разбрах, че съм бременна досега не съм качила нито грам, даже кантара на доктора ме показа с половин килограм надолу. Не съм повръщала изобщо, не се ограничавам в храненето, единствено съм намалила (всъщност почти съм спряла) яденето на всякакви сладки работи - просто не ми се ядат, а преди умирах за шоколад и сладкиши.
В последно време от всичко сладко получавам киселини(даже и от плодовете в по-голямо количество).
Леко раждане на мамите, които очакват скоро бебчетата си. И безпроблемна бременност на останалите.