0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №81
« Отговор #900 -: Юли 13, 2012, 18:50:24 pm »
Иванова,в Селена ли ще раждаш,ако да ще се засечем:)
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
« Отговор #901 -: Юли 13, 2012, 18:55:27 pm »
Кармен, моите вървяха с 2 седмици напред от самото начало и се родиха 2850 и 3050 в 36г.с. Седмица напред е около 200гр повече най-много. По принцип последните 2 месеца бебето качва средно по 20-30гр на ден (това по книги). Ти все още не си достигнала тези месеци, така че го смятай, че бебето качва по 10-20гр на ден, което е около 100-150гр за седница.
Естествено от всички норми има изключения, но не се доверявай на сляпо на едно опипване. И при УЗИ има отклонения, защото там теглото се изчислява според - дължината на бедрото, обиколка на корема, диаметър на главата. Колкото по-напред си в бременноста, отклонението може да е по-голямо, но в повечето случаи няма фрапиращи разлики, едни 200гр няма да ги правим на проблем  :lol:
А колкото по-голямо бебе се роди, по-лесно се гледа после. Иначе да те е страх да го хванеш  :lol:
*
« Отговор #902 -: Юли 13, 2012, 19:18:09 pm »
Писах, писах и как успях да публикувам половината не разбрах. :D
Да Теди в Селена ще съм. Вие за коя дата сте?
Та да си довърша- рано ни викат, не знам кога ще ме почнат, но дано не ме бавят , че ще се изнервя от бездействието.
Док. ми написа предоперативна епикриза с ляв замръзнал крак. Едвам разчитам , че индикацийте са седалищно прилежание, състояние след първичен стерилитет, и не знам какво фет.диспропорция. Надявам се само последното да значи , че юнака вече е над 3.5кг. , защото нищо не ми каза.
Е това е от мен. :D
След броени дни животът няма да бъде същия.
Колко броих дните. И колко бавно минаваха ден за ден. Пък като цяло колко бързо се изнизаха... :D
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #903 -: Юли 13, 2012, 19:29:00 pm »
Последното /фетална диспропорция/ означава буквално несъразмерност между таза ти и бебето - т.е. или таза ти е тесен, а плода нормален, или бебо е голям, а таза нормален.  :)

mimi26 е ти обясни с думи прости това, дето се мъча в 4-ти пост вече  :D

Леле колко мами ще имаме другата седмица! :D Много бебета ще честитим! Стискам ви палци на всичките..

/и тайничко се моля да дойде деня, в който ще кажа и аз..."дълго беше...ама бързо мина :oops: :oops:/
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

« Отговор #904 -: Юли 13, 2012, 21:19:28 pm »
Момичета, днес бях на БХС. На УЗИ отчете, че бебчо върви почти една седмица напред.
BPD - 37,7mm
HC - 135,28mm
AC - 114,95mm
FL - 23,43mm
Доктора каза, че на ехографа всичко е нормално според него. Не можа да каже със сигурност пола, защото бебчо беше решил да се крие, но спомена, че му се мярнало момче. По-нататък ще видим дали ще се окаже така.
Притеснява ме малко, че консултацията с генетичката започна с твърдението и, че на моите години почти при всички случаи се изчислявал голям риск за Даун и тя лично едва ли не препоръчвала направо амниоцентеза. Може би е искала да ме настрои предварително за амниоцентеза, но някак ми прозвуча притеснително. Изпитвам страх от такива манипулации, които биха застрашили макар и минимално бебчето. И честно казано сякаш не съм много настроена за амниоцентеза. Дано да ми се размине.
И аз усещам бебчо, но много слабо засега и то само като някакво вътрешно усещане за движение. Външно не се усеща нищо, може би се дължи на предната плацента и едва ли ще се усеща много силно. А относно отоците - нямам никакви въпреки по-високото кръвно и наднормените килограми. Всъщност откакто разбрах, че съм бременна досега не съм качила нито грам, даже кантара на доктора ме показа с половин килограм надолу. Не съм повръщала изобщо, не се ограничавам в храненето, единствено съм намалила (всъщност почти съм спряла) яденето на всякакви сладки работи - просто не ми се ядат, а преди умирах за шоколад и сладкиши. :) В последно време от всичко сладко получавам киселини(даже и от плодовете в по-голямо  количество).
Леко раждане на мамите, които очакват скоро бебчетата си. И безпроблемна бременност на останалите. :)

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #905 -: Юли 13, 2012, 21:43:54 pm »

Напротив, не подценявай опита на акушерките.
В края на бременността ми лекарката, която ме изроди, с опипване реши, че бебето е голямо и два пъти ме праща на ехограф, за да предвиди дали да раждам със секцио. Там и двата пъти измериха бебето в златната среда - 50тия перцентил по тегло за седмиците. Накрая родих голямо бебе - 4 кила, 54 см, които ехографът изобщо не хвана.

и при мен така се получи.Лекаря каза 2900 4 дни преди да родя,в деня на раждането акушерката ми вика,че било към 4 кг. и аз като и казах,какво са ми казали преди 4 дни.не можеше да повярва.Е родих бебе 4045гр. и 53см.
<br />
*
« Отговор #906 -: Юли 13, 2012, 22:10:16 pm »
Таня68, а какви са ти резултатите от БХС? Ако те не показват висок риск, не е нужно да се хвърляш на амниоцентеза.

« Отговор #907 -: Юли 13, 2012, 22:19:51 pm »
Резултата го очаквам след седмица. Надявам се въпреки възрастта ми да е добър. :)
Всъщност генетичката каза, че при моята възраст риска бил 1/40.
« Последна редакция: Юли 13, 2012, 22:24:56 pm от tanita68 »

*
« Отговор #908 -: Юли 13, 2012, 22:56:11 pm »
Ами, изчакай го! Може според изследванията дори да е по-нисък от този за възрастта ти. И после ще го мислиш и ще го обсъдиш отново с гинеколожката.
Видях, че джам друго ти е казала в една друга тема.
« Последна редакция: Юли 13, 2012, 23:00:43 pm от blue_sky »

« Отговор #909 -: Юли 13, 2012, 23:01:01 pm »
Честно казано и аз на това се надявам. И сякаш съм по-склонна да се доверявам на ултразвука отколкото на кръвните изследвания(каквито и да са резултатите). По УЗИ доктора каза, че всичко е в нормата. :)
Да, видях отговора на Jam. Той е по повод споделения ми страх от амниоцентезата. Просто се притеснявам от съществуващия макар и минимален риск при подобна процедура за бебчето.
« Последна редакция: Юли 13, 2012, 23:03:34 pm от tanita68 »

*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #910 -: Юли 14, 2012, 07:28:18 am »
tanita68всички се притесняваме  :) При мен първите резултати от БХС бяха лоши, направихме втори /макар, че на УЗИ изглеждаше всичко наред/- където вече бяха добри и накрая отидох на ФМ за всеки случай. Имаше вероятност за амниоцентеза, но ми се размина...Въпреки това, дори при минималния риск, който съществува, щях да я направя. Между другото, тя не е задължителна и на твоя отговорност можеш да я откажеш. Никой не би рискувал здравето ти или този на бебето току така... :)Пожелавам ти всичко да е наред!
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

« Отговор #911 -: Юли 14, 2012, 09:51:10 am »
Моя лекар изобщо не вярва на т.нар. БХС. Каза, че това са някакви измислени критерии за оценка и според него не би следвало да се прави и да се вярва на резултатите. Най-добре се вижда на ехографа според моя лекар и ако има добър доктор, който да измери всичко, няма нужда от притеснения :)...е аз направих все пак ранен БХС, и май късен няма да правя

Танита и моята плацента е предна - това оказва влияние дали ще усещам движенията на бебчео ли?
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #912 -: Юли 14, 2012, 10:28:43 am »
с предна плацента се усеща по-късно и по-малко бебето.Аз с баткото бях с такава и яко го тормозех милото ,за да мърда повече и да го усещам. :oops:
<br />
« Отговор #913 -: Юли 14, 2012, 10:29:58 am »
Танита и моята плацента е предна - това оказва влияние дали ще усещам движенията на бебчео ли?
На мен ми обясниха, че при предна плацента по-трудно се усещат движенията на бебчето, когато поставиш ръка на корема си. Така че вероятно таткото ще ги усети по-трудно. Иначе ти ще си ги усещаш, но едва ли ще видиш краченце да те рита, както се получава при мамите със задна плацента. Това разбрах аз от обясненията.
Относно амниоцентезата просто се притесних много от твърдението на генетичката, че на моята възраст нямало смисъл от изследването БХС - не го е казала директно, но просто така прозвуча, и по нейните думи в скандинавските страни бременните  жени над 35 години направо пристъпвали към амниоцентеза. Прозвуча все едно ми казваше, че си губим времето с това изследване. А от всичко, което изчетох по въпроса разбрах, че вече отдавна се отрича по-голямата вероятност от синдром на Даун при майки на по-голяма възраст. Просто казват, че вероятността е еднаква за всички възрасти. Не виждам защо трябва да се отчита и възрастта при това изследване и изкуствено да се завишава вероятността от синдром на Даун при майките над 35 години. Това води до големи притеснения за майките. Все пак осъзнавам, че притесненията са предварителни и неосновани на нищо конкретно - ще изчакам една седмица да излязат резултатите и ще мисля тогава.

« Отговор #914 -: Юли 14, 2012, 12:01:15 pm »
...........но едва ли ще видиш краченце да те рита, както се получава при мамите със задна плацента.
Явно затова си го усешам ясно бебо  :lol:
z22 , цигу Възможно е и така да е. В началото на август сме на ЖК и тогава ще ни гледат и апарата каквото покаже +/- някой грам ще се разбере. Явно като се роди ще е най-ясно колко е  :lol: :lol: :lol: :lol: Благодаря ви момичета!
Кармен, моите вървяха с 2 седмици напред от самото начало и се родиха 2850 и 3050 в 36г.с. А колкото по-голямо бебе се роди, по-лесно се гледа после. Иначе да те е страх да го хванеш  :lol:

Да са ти живи и здрави децата! Аз имам пристрастия към близнаците  :lol: Пък за по-голямо бебе и аз съм съгласна. Една приятелка роди преди 2 месеца 2 800 бебе и 45 см. Толкова дребна, че се чудих откъде да я хвана  :lol: Да е жива и здрава!
« Отговор #915 -: Юли 14, 2012, 19:18:50 pm »
не знаех ,че заради разположението на плацентата бебо се усеща по различен начин. Ние явно сме с задна плацента,макар ,че не съм питала докторите, но мен яко ме рита и даже се вижда как си играе в корема ми :lol:Понякога се чудя това кракчето ли е или ръчичка :lol:много е яко :) иначе ние сме вече 3200кг и се готвиме за срещата вече :)Секциото ще бъде при д-р.Григорова и д-р. Игов от Тина Киркова. Има ли мами , които са родили с тези доктори? Бихте ли споделили? :)
Лека вечер на всички!
*
« Отговор #916 -: Юли 15, 2012, 17:13:31 pm »
Има,аз,всичко минава бързо и лесно, е не е най приятното място като реанимация и изобщо болница,но това е бял кахър.Игов е страхотен през цялото време ми държа ръката и ме успокоява.
« Отговор #917 -: Юли 15, 2012, 18:25:35 pm »
Момичета, някоя от вас, която има възглавница за бременни моля да сподели къде да търся...че напоследък не мога да спя :( Все си мисля, че ще ми е по-добре с такава възглавница :)
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.

« Отговор #918 -: Юли 15, 2012, 19:05:44 pm »
Драгони,аз си поръчах моята по интернет на Спелта е около 90 лв,скъпичка е но ми свърши чудесна работа.Твърда е,пълна с някакви зрънца,не се смачква и придържа идеално корема ми.Има и по евтини,които са като обикновена възглавница ,но дълги.Моя приятелка си взе,ама каза че и се степала и я запотявала допълнително,аз нямам такъв проблем.Мисля че и при кърменето ще ми служи пак,да подпирам бебка на нея.
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
« Отговор #919 -: Юли 15, 2012, 19:42:56 pm »
Теди, намерих я, благодаря...ще си помисля...скъпичка е, но гледам освен за кърмене после може и бебчето да се гушка в нея :)