0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

megi79

• 231
  • Маргаритка
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда-тема 14
« Отговор #380 -: Юни 20, 2012, 13:03:58 pm »
Здравейте момичета, искам да ви попитам дали е нормално по-дълго кървене след неуспешен опит по дълъг протокол. Днес ми е вече 9-ти ден и все още  имам кръв  по превръзката. Не много но тъмно червена и достатъчно много, че да не мога да ходя без ежедневна превръзка.По принцип ми кърви около 5 дена.
Ще се боря до край, за да те имам!
« Отговор #381 -: Юни 20, 2012, 13:34:07 pm »
lemon,благодаря за бързия отговор,но извини ни ме за невежеството ИКСИ пак ли се прави на естествен цикъл или?А така като смятам втори ден от следващия цикъл може да се окаже един от дните в които лекарите ще отсъстват,от публикациите разбирам че от 30,06 до 05,07 клиниката няма да работи с лекари.Не трябва ли да запиша по ранен час за коментар с лекар?
Ако сте се разбрали да опитвате на естествен цикъл направо си записваш час за 8-9 ден.
Съжалявам, разсеяла съм се - за естествен ти трябва час за 10 ден или зависи кога ти е овулацията (няколко дни преди нея). ИКСИ се прави и на естествен цикъл - това е начина на оплождане. Има материали за четене в сайта.
« Последна редакция: Юни 20, 2012, 13:35:38 pm от lemon »
« Отговор #382 -: Юни 20, 2012, 13:35:11 pm »
Здравейте момичета, искам да ви попитам дали е нормално по-дълго кървене след неуспешен опит по дълъг протокол. Днес ми е вече 9-ти ден и все още  имам кръв  по превръзката. Не много но тъмно червена и достатъчно много, че да не мога да ходя без ежедневна превръзка.По принцип ми кърви около 5 дена.

Меги, може да кърви малко повече, все пак и лигавицата е била доста дебела, а и е подхранвана с естрофем и т.н. Само зацапване ли е (за ежедневна превръзка) или кървене? Ако е второто, обади се на спешния.
« Отговор #383 -: Юни 20, 2012, 13:45:21 pm »
При мене имаше зацапване до 12-13 ден от началото на цикъла след процедурата.
*
« Отговор #384 -: Юни 20, 2012, 16:52:28 pm »
Здравейте момичета. В понеделник бях на час за коментар при д-р Стаменов. В същия ден си взех и заповедта. Това, което предложи доки доста ме изненада. Според него Я не са били качествени (от 14 извадени 6 оплодени и на 5-ти ден всички живи 2-те явно кофти , трансферирани 4). Ембрионите не са достигнали бластоцит на 5-тия ден , когато ми и беше трансфера. Ние сме и с мъжки фактор. Та, края на следващия месец когато се предполага че ще съм в цикъл (този още липсва от дългия протокол, но след прегледа каза да чакам всеки момент) Стимулация с клостилбегит - замразяване следващия месец пак така и евентуално септември трансФер, тъй като клостилбегита скапва лигавицата. Това, което описах не е стимулация и до колкото знам не се финансира от фонда. Имам заповед в ръцете си. Питах какво ще я правим ? Каза, че че рано или късно ще я ползваме . Честно казано нещо забих , не можах да реагирам , не очаквах това и сега се чудя какво имаше в предвид , как ще ползваме фонда? Благодарна съм ако ми дадете малко яснота, който знае де .
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
« Отговор #385 -: Юни 20, 2012, 17:27:16 pm »
Може би avallon е имал предвид,че си след неуспешен опит и все още нямаш цикъл(доколкото разбрах)да не стимулират още толкова скоро,а да бъде по безобидно с Клостилбегита.Естествено ще видите как ще реагираш с Клостилбета на мен лично той не ми влияе.Приготви се да си плащащ,това което ти е предложил не се поема нищо от Фонда.Да се похваля и аз,ние направихме биопсия,резулата е добър.Очаквам да ми дойде цикъла и започваме по дълъг портокол,това ще ми е третият опит ,дано вече и последен.Успех на всички!
« Отговор #386 -: Юни 20, 2012, 18:10:18 pm »
Здравей Авалон. Аз съм подобен случай като теб, и също гледах като гръмнат заек след тази оферта. След неуспешен опит отидох за коментар със заповед в ръце. Доктора ми каза, че предпочита да съберем 2-3 замразени ембриончета и тогава да правим стимулация и опита по фонда. Аз отговарям слабо на стимулации и иска като стигнем до трансфер да имам повече ембриончета от които да избира най-хубавите. Лошото е, че тези естествени цикли не се покриват от фонда и сами си ги плащаме. Засега съм събрала само 1 ембрионче, имам и няколко цикъла без яйцеклетка. На мен тотално ми се объркаха хормоните май :( Пожелавам ти успех, бързо да съберете ембриончетата и следващият ни опит да е успеният! :)
*
« Отговор #387 -: Юни 20, 2012, 19:50:05 pm »
Hrisi73, аз имам ранна овулация и при успешната ми бременност пункцията ми беше на 8-мия ден от цикъла. Така че, в зависимост от твоята овулация, е добре да си запишеш час между 6-ти и 10-ти ден от цикъла.

*
« Отговор #388 -: Юни 20, 2012, 20:17:01 pm »
Аз бях по същия начин, със заповед и на ЕЦ няколко цикъла. Събрах две снежинки, а от опита по фонда ми трансферираха 3 бластоциста, от три изкарани яйцеклетки. Аз също се притеснявах, че заповедта ще ми изтече, че няма да мога да влезна в срока и че ще трябва да удължавам, но всеки път напомнях, че имам еди колко си време до изтичането на заповедта и докторката Персенска винаги имаше и това в предвид. След неуспеха тези резерви от ЕЦ сега са ми страхотна утеха. Все пак имам нещо в резерв.
*
« Отговор #389 -: Юни 20, 2012, 22:06:10 pm »
На мен днес ми беше клексан№51 :(Съпругът ми ги бие,сама не мога да се пробода.Много боли .Корема ми е син,подут,твърд,целия на дупки.Питах д-р Персенска къде още могат да се бият инжекциите и ми каза отпред на бедрата и на ръцете над лакътя от задната страна.Още не сме пробвали там.Много се надявам да не трябва до раждането да ги бием тези инжекции.И наидтина разтвора трябва да се вкарва много бавно.
Перличке,вече два пъти си бия Клексана в ръката.Не ме заболя изобщо!Благодаря ти,че ни каза,че може и в ръката да се бие!Остават ми 9 дни до тестааа!Стискайте ми палци! :)
« Отговор #390 -: Юни 20, 2012, 22:11:48 pm »
Хайде, мила соле, стискаме, ЯКО!!!!  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:  :)

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
« Отговор #391 -: Юни 20, 2012, 22:20:03 pm »
Това, което предложи доки доста ме изненада. Според него Я не са били качествени. Благодарна съм ако ми дадете малко яснота, който знае де.

Ако има съмнения в качеството на яйцеклетките, се предлага мини-стимулация, която Доки ти е предложил (личи си, кой е ходил в чужбина :D). Политиката е: по-добре 1-2 яйцеклетки с добро качество, отколкото много некачествени яйцеклетки (важно е качеството, а не количеството). Тук има подробности:
http://www.newhopefertility.com/in_vitro_fertilization/mini_ivf/
http://www.newhopefertility.com/advanced_ivf/one_good_egg/

В заключение (превод от втория текст): "Ние разбираме, че всяка жена е различна и регулираме плана за всеки пациент въз основа на общата оценка на резултатите от изследванията и специфичната история на фертилността, отколкото да налагаме ограничения във възрастта, FSH-нивата и броя на доминантните фоликули."

« Последна редакция: Юни 20, 2012, 22:30:35 pm от mammita2012 »
*
« Отговор #392 -: Юни 21, 2012, 10:08:50 am »
Благодаря ви момичета. Два дена тази "оферта" някак си ми стоеше извън мозъка - да тя има смисъл и логика. Не че ми е работа да знам, дори да коментирам и да анализирам мнението на д-р Стаменов, знам че знае какво прави и му се доверявам, просто бях .... не бях готова. Сега обаче виждам че ще се проточим във времето, ще си изпилим нервите, обаче това явно е цената. Пурво ще събираме, после ще правим лигавица ...., а часовника тиктака - на есен ще стана на 43. Преди време при една от  инсеминациите пих половинка клостилбегит 6 дни и образувах два еднакви фоликула в единия яйчник (както каза тогавашния доки "почесахме" яйчниците)пих и естрофем за лигавицата - беше 8-9 мм (сега няма да е така защото дозата ще е по-висока). Това ми дава основание да мисля или по-скоро надежда, че ще станат нещата. Кажете ми моля какво приблизително ще ми струва - пункция (със и без упойка-ако е един), замразяване и трансфер (дай боже в последствие). Предполагам че ще има и няколко инжекции меногон за зреене на фоликулите. И как, на колко време са прегледите, заблуждавам ли се че ще са в по късен етап и по малко. Слага ли се прегнил, защото някъде четох че не са слагали и има изпуснати фоликули. И още нещо яйцеклетки ли се замразяват или ембриони. Ох май излязох от темата, ама пък все пак въпросите ми са свързани с това как практикуват в нашата клиника.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
« Отговор #393 -: Юни 21, 2012, 11:53:01 am »
Момичета,аз приключих ЧХГ -32 ,обадих се в клиниката казаха да спра всичко и ми обясниха как да спра медрола ,но бях малко разстроена и не запомних схемата ,моля ви ако някой е спирал медрола по схема ми каже ,за да не звъня пак в клиниката .
*
« Отговор #394 -: Юни 21, 2012, 12:21:53 pm »
Момичета,аз приключих ЧХГ -32 ,обадих се в клиниката казаха да спра всичко и ми обясниха как да спра медрола ,но бях малко разстроена и не запомних схемата ,моля ви ако някой е спирал медрола по схема ми каже ,за да не звъня пак в клиниката .

Валерия, съжалявам! Все пак се опитай да погледнеш на нещата и от положителната страна - все пак имплантация е имало, което е важно.
А за медрола - няколко дни (три-четири) по 1 т./ден и после няколко дни по 1 т./през ден.
Не се спира изведнъж.
*
« Отговор #395 -: Юни 21, 2012, 13:15:27 pm »
Аз също имам заповед от Фонда от края на м. април, но когато коментирахме дали да я стартираме, д-р Стаменов ми каза, че първо трябва да изчерпим възможностите със замразените ембриони /към този момент 3 бр./ като направим ЕЦ+ЗЕТ и едва след това да пристъпим към стимулиран опит. Е, не се получи с ЕЦ+ЗЕТ и сега очаквам при следващата ни среща да предложи стимулационен протокол. :lol:
Аз също си мислех, че би било добре да направим първо стимулация, защото при предишния ми опит по дълъг протокол на финала разполагахме само с два ембриона. Освен това остатъчния ефект на стимулацията ми позволи на по - късен етап с лека стимулация да извадим много повече и все добри яйцеклетки, от които получихме хубави ембриони. Но, док прецени друго. Все пак би трябвало той да е по - наясно със ситуацията и за това се съобразявам с това, което той ми предложи.  :? :? :?
Валерия, съжалявам много за лошия резултат. Много се надявах поне ти да успееш!
 :bighug: :bighug: :bighug:
« Отговор #396 -: Юни 21, 2012, 13:39:07 pm »
avallon, цените около опит на ЕЦ са:
пункция с упойка 350лв, пункция без упойка 250лв, оплождане 250лв - ако замразявате ембрион, хормони по 18лв, прегнил 9лв или овитрел 75лв (зависи какво имат), 1-во замразяване -400лв, всяко следващо по 100лв. Дали ще замразявате яйцеклетка или ембрион го казва доктора или както се разберете.Надявам се да съм била полезна. :wink:
*
« Отговор #397 -: Юни 21, 2012, 13:43:27 pm »
Момичета, случвало ли Ви е се след неуспешен опит МЦ да продължи само два - три дни и да бъде придружен от тъмно кафява, почти черна кръв, като преди и след по - обилното кървене да зацапва съвсем слабо по няколко дни? :ask: За първи път ми се случва такова нещо и съм притеснена, а прегледа ми е чак на 10.07. Още повече, че имам известна тежест или може би лека болка в областта на яйчниците, която продължава вече няколко дни след МЦ. :oops: Ако на някой от Вас се е случвало такова нещо, моля, да пише? Може и на лични!
« Отговор #398 -: Юни 21, 2012, 14:14:44 pm »
Точно такова не ми се се случвало, но от докторите знам, че всякакво по-необичайно кървене е възможно в такъв момент. За мое успокоение съм ходила на преглед при гинеколог, на когото имам доверение скоро след неуспешния опит, ако по някаква причина не е могъл да ме види веднага докоторът, който е правил ин-витрото.
« Отговор #399 -: Юни 21, 2012, 14:40:49 pm »
Здравейте момичета, след безкрайни неуспешни опити на ЕЦ да хванем нещо, най накрая този месец щяхме да започваме опит с лека стимулация. Уви, днес помолих за час и ми отказаха, защото края на месеца лекарите нямало да ги има. Направо съм съкрушена. Вече губя и търпение и надежда....На следващия цикъл вероятно вече няма да записват заради лятната отпуска ? Ако ще загубя още 3-4 месеца сериозно се замислям, че може би е време да сменя клиниката... По този повод искам да попитам знаете ли точно от кога започва лятната отпуска в Малинов и кога свършва?