0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда-тема 14
« Отговор #700 -: Август 06, 2012, 18:00:30 pm »
Благодаря на 15,08 съм на преглед
« Отговор #701 -: Август 06, 2012, 18:44:20 pm »
mimi4i, честито, взимам си от прашеца, дано да ни е на късмет:))))
Утре мисля да си го направя уринарния, пък да видим, малко ме е страх, ама ще го направя.

А за доплащането, направо се притесних, на мен нищо не са ми казвали за доплащане и си мислех, че няма да се наложи. Кога разбирате дали ще трябва да се доплаща?

Да ви попитам, аз имам клексан, знаете ли по кои показатели го назначават?
*
« Отговор #702 -: Август 06, 2012, 18:48:50 pm »
Мимичи, бях сигурна, че ще ни зарадваш с такъв резултат.

Фурията, след като е било на бластцит, можеш да си направиш кръвен тест на 10 ден от ЕТ, като денят на ЕТ брой за нулев.
« Отговор #703 -: Август 06, 2012, 18:54:46 pm »
Мимчи, честито! :D
« Отговор #704 -: Август 06, 2012, 19:48:17 pm »
Колко струва кръвния тест?
*
« Отговор #705 -: Август 06, 2012, 20:00:12 pm »
Колко струва кръвния тест?
Зависи в коя лаборатория ще го правиш, но около 17-22 лв.
« Отговор #706 -: Август 06, 2012, 20:03:59 pm »
Мерси, Боги, а има ли значение къде се прави относно резултатие?
*
« Отговор #707 -: Август 06, 2012, 20:54:25 pm »
Мерси, Боги, а има ли значение къде се прави относно резултатие?

ю
Всяка лаборатория ползва различни методи за изследване и различни референтни стойности. Аз съм в София и тестовете съм ги правила или в Кандиларов или в Малинов. В клиниката няма да те похвалят, че бързаш с теста. Там резултатът ще ти го каже лекар и няма да ти го дадат на регистратурата. Каквото и да решиш, където и да направиш теста, какъвто и да е резултата - моят съвет е да не спираш лекарствата преди да повториш теста и да говориш с лекаря си.
« Отговор #708 -: Август 06, 2012, 21:07:17 pm »
момичета,моля ориентирайте ме как протичат прегледи,пункция и трансфер при ец?отивам на
9 ден и какво следва?
Искам да обмисля стратегия за работа-горе-долу да знам какви отсъствия ми предстоят,за да знам какви версии да мисля...
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече ...
Айнщайн
« Отговор #709 -: Август 06, 2012, 23:27:53 pm »
момичета,моля ориентирайте ме как протичат прегледи,пункция и трансфер при ец?отивам на
9 ден и какво следва?
Искам да обмисля стратегия за работа-горе-долу да знам какви отсъствия ми предстоят,за да знам какви версии да мисля...
ЕЦ е много по-малко натоварващо, поне физически, според мен. Минаваш с 1-2 прегледа, зависи от цикъла ти, пункция и трансфер дай Боже! Аз отивам на преглед, пускам хормони ако ми кажат и след работа отивам в манипулационната да разбера какви са следващите стъпки (ако доктора не ми е казал преди това). След пункция можеш да ползваш болничен. Стискам палци :)
« Отговор #710 -: Август 06, 2012, 23:33:09 pm »
момичета, имам нужда от малко повече информация за дълъг протокол.Моля помогнете! :)

Блокиращата инжекция винаги ли се поставя на 20 ден от цикъла или зависи колко дни цикъл имаме?
Разбирам, че същинската стимулация започва 14 дни след блокиращата инжекция. Късно ли е ако стимулацията започне не на ден 14, а 15ти или 16ти ден?
Май ми излиза едно пътуваме точно преди да започна същинската стимулация и се притеснявам дали ще успея да съм тук на 14 ден или ще е на 15. А няма как ...
Някой имал ли е подобна ситуация?
Благодаря предварително!
« Отговор #711 -: Август 07, 2012, 07:13:41 am »
благодаря ти,Съни:)ако ову ми е на 14-15 ден,пункцията на 11-12 ли ще бъде?прегнил слага ли се?
Айнщайн
« Отговор #712 -: Август 07, 2012, 08:38:35 am »
благодаря ти,Съни:)ако ову ми е на 14-15 ден,пункцията на 11-12 ли ще бъде?прегнил слага ли се?
При мен ову ми е на 10-11 ден и тогава ми е пункцията, зависи от месеца. Ако при теб е по-късно може и да те викнат още веднъж ако не е поразснало достатъчно фоликулчето. Слага се прегнил, да. Пункция, трансфер са както при стимулиран опит, само имаш по-малко прегледи преди това. Ако имаш едно фоликулче можеш да направиш пункция без упойка. На мен не ми стиска :)
« Отговор #713 -: Август 07, 2012, 08:44:10 am »
При мен ову ми е на 10-11 ден и тогава ми е пункцията, зависи от месеца. Ако при теб е по-късно може и да те викнат още веднъж ако не е поразснало достатъчно фоликулчето. Слага се прегнил, да. Пункция, трансфер са както при стимулиран опит, само имаш по-малко прегледи преди това. Ако имаш едно фоликулче можеш да направиш пункция без упойка. На мен не ми стиска :)
мерси, Съни, за мен ще бъде дебют :-) досега имам само 2 инсеминации
Айнщайн
*

anajens

• 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
« Отговор #714 -: Август 07, 2012, 08:56:26 am »
9 ден и какво следва?
ЕЦ е много по-малко натоварващо, поне физически, според мен. Минаваш с 1-2 прегледа, зависи от цикъла ти, пункция и трансфер дай Боже! Аз отивам на преглед, пускам хормони ако ми кажат и след работа отивам в манипулационната да разбера какви са следващите стъпки (ако доктора не ми е казал преди това). След пункция можеш да ползваш болничен. Стискам палци :)
Аз също мисля, че е натоварващо на ЕЦ, почти шест месеца ходих на прегледи и пункции и ти казвам ако не си от София е направо убийствено и финансово и психически да не говорим за отсъствия от работа, дано да нямаш проблем с това, отпуската ми половината изхвърча за няколко месеца!Но разбира се заради каузата го правим и това!Дай боже да си е струвало!
Пожелавам ти бързо да събереш нужният брой ембриончета за трансфера и да видиш  :bfp: :goodluck: :crossfingers:
Иначе самата процедура  е такава каквато ти е описала Съни12 ако имаш късмет може да минеш с един преглед, но едва ли още първият път ще можете да ги стиковате нещата, после пункцията за нея могат да ти дадат болнични дори и за един ден!След което ти се обаждат всеки ден ембриолозите да ти кажат какво е положението с ембриончетата и кога ще ги замразят!Пускат се и хормони може и дава пъти да се наложи зависи как нараства Е2!Успех!
« Отговор #715 -: Август 07, 2012, 09:03:48 am »
Благодаря ти, Анаженс!
При мен проблемът е, че не съм информирала шефовете за тези неща и не искам да ги информирам, така че не мога да ползвам болничните. Но затова пък си имам gp - сега има летни вируси и какво ли още не ;)
според вас струва ли си да се прави трансфер само на едно прясно ембрионче?
Айнщайн
*
« Отговор #716 -: Август 07, 2012, 10:03:53 am »
Блокиращата инжекция винаги ли се поставя на 20 ден от цикъла или зависи колко дни цикъл имаме?
Разбирам, че същинската стимулация започва 14 дни след блокиращата инжекция. Късно ли е ако стимулацията започне не на ден 14, а 15ти или 16ти ден?
Блокиращата инжекция се поставя след овулация, не е задължително точно на 20-ти ден.
Действието й продължава 28 дни и в този период трябва да започне стимулацията. Не е проблем да се изчака ден-два-три. При мен се е налагало отлагане, защото цикълът не беше свършил в деня на първата инжекция.

Сега се притесних да не би да не е добре резултата, защото  като изчислих ЧХГто не се удвоява на 48 часа а на 32 . Това притеснително ли е.
Никак не е притеснително, освен ако не се притесняваш от близнаци. :lol:
Удвояването на ЧХГ на по-малко от 48 ч. обикновено е признак на многоплодна бременност. :wink:

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #717 -: Август 07, 2012, 10:27:52 am »
При мен проблемът е, че не съм информирала шефовете за тези неща и не искам да ги информирам, така че не мога да ползвам болничните. Но затова пък си имам gp - сега има летни вируси и какво ли още не ;)

Имай предвид, че ако си в болничен, нямаш право да напускаш населеното място.
*

anajens

• 717
« Отговор #718 -: Август 07, 2012, 10:34:03 am »

Имай предвид, че ако си в болничен, нямаш право да напускаш населеното място.
Аз като не съм от София и ми издават болничният там в клиниката и си тръгвам след това да не би да съм в нарушение или трябва да стоя в София :wink: и кой ще те разбере да не говорим, че никой не го следи това! :D
Дано това да ни е проблема!
*

anajens

• 717
« Отговор #719 -: Август 07, 2012, 10:37:10 am »
Благодаря ти, Анаженс!
според вас струва ли си да се прави трансфер само на едно прясно ембрионче?
Съкровище, за броя на ембриончетата трябва да се разберете с лекаритее те ще ти кажат колко е необходимо, всичко зависи от това на каква възраст си и от качеството на самите ембриончета , чувала съм , че на някой правят трансфер на едно единствено ембрионче на ЕЦ!Но нямам представа как ще е при теб, би трябвало да го изкоментирате това с доктора който те следи!