:)Благодаря на всички ви отново:)
Деси, верно ли ще сте там от юли? Намерихте ли градина за Кай или тепърва всичко ще подреждате и нареждате? А твоята работа? Извини ме за любопитството:)
Боби, там е работата, че нямаме диагноза и никой в БГ не може да ни каже какво и е на Ники. "Проблема" са тези възли по лявата ръка (отгоре на пръстите и на китката) и на едното пръстче на дясната. Дерматолози, ревматолози, ортопеди, хистолози, генетици, педиатри, може би пропускам някой от специалистите, които я преглеждаха и изследваха, не успяха да кажат какво и е и каква е причината да ги има. Убедена съм, че пропускаме нещо обаче идея нямам какво. Направихме всичко, което до момента ни казаха, изследвахме (правиха генетичен анализ на цялото семейство) заради съмненията за ювенилна фиброматоза, но категорично се отхвърли наличието на фиброматоза с генетичния анализ.
Физиотерапия до момента никой не ни е препоръчвал да правим, дори ортопеда, който и прави операцията изрази съмнения, че може да направим по-голяма беля преди да сме разбрали какви точно са тези удебелявания.
Другият проблем е с дясната и ръка или само с безименния пръст, който вече е много удебелен (все едно са 2 пръстчета) и стои прав като колче. Тя изобщо не може да го свива а това и пречи и когато държи молив, химикал. Не, че е проблем да пише и с лявата ръка но то няма да е само писането а и е доста изкривен към кутрето заради това удебеляване.
Преди седмица забелязах, че и още едно от пръстчетата на лявата ръка е запонало да щрака (така започна проблема с безименния на дясната), което ме навежда на мисълта, че тези удебелявания започват да правят проблем със сухожилията и. Защото да има един щракащ пръст ок, да се повтори проблема и с друг пръст (палеца на лявата ръка), да речем лош късмет, но когато и трети пръст (безименния на лявата ръка) започва да щрака и да се свива по-трудно, вече не е само до лошия късмет:)
Като цяло, не виждам да са порастнали възлите или да са станали по-дебели пръстите. Тя си хваща, свива ги, не я боли като натискам възлите, има чувствителност на всички пръсти, все я боцкам с нещо:), дори и на този, който изобщо не свива.
Стискайте ми палци-отивам да представям "Бъди в час" пред няколко училища в Шумен, пред представители на РИО, РЗИ и БЛС. Дано не се притесня нещо, че ума ми е другаде:))))))