Аз пък да си разкажа какъв потрес преживях вчера...
Отиваме в Мадарската градинка неделя, късен следобед - пълен състав - Калин, две деца (имаме си братовчедка от америка на гости
), куче и моя милост.
Тебешири, скутери, топки, водни пистолети, децата кротко си играят, градинката беше полупразна.
На съседните 2 пейки окло 10-тина 12 тийна - 14, 15 годишни. Говорят си децата кротко, няма пиене на бири, крясъци, абе в тях разпознах нашите деца след 10тина години да е живот и здраве. Даже ги поподслушвахме и страшно се кикотихме как се пъчат един на друг - ама абсолютни дечковци доста симпатични.
По едно време дочувам глъчка откъм тяхната пейка, обръщам се и виждам родителски комитет от 4ма родители - 3 истерични майки и 1 озверял (ама наистина) баща ги наобиколили. Чувам как бащата им крещи следното - предавам буквално "Ще дойда, ще ви избия всичките бе, ще ви посиня до един, ако дойда на нищо ще ви направя ..." майките врещят една през друга и те .... тече някакво разследване.
Докато Калин каже "НЕ" и ме спре - аз с два скока се намерих в центъра на урагана.
Страшно кротко (ама наистина) попитах какъв е проблема и защо крещят на тези деца. Вбесения баща скочи и се завря в мен, ще ме бие "Вие каква сте тука бе, тия знаете ли ги какво са направили" Преди няколко дни едно по-малко детенце било напръскано от едно от големите със синя боя ... Ама какво е станало, как е станало кой е виновен - никой не знае. Почна се една махленска разправия - не ви е работа... такава злоба, агресия, викове и крясъци срещу деца
и срещу Фането естествено
Бащата ми скача като териер ... попитах го "Вие сега мен ли ще ударите?" Не, нямало...защото мъжът ми бил с мен. Калин като видя, че скачам, естествено дойде и той, макар, че му се щеше да ме убие
Казвам "Я по-спокойно, да укротим топката сега. Тези деца тука си имат родители. И вие конкретно не знам какъв се явявате точно, но имате разговор с родителите им, а не с тях. Ако има инцидент се вика полиция, не се саморазправяме."
Майките ме налетяха веднага - аднета даже ми каза "Гет аут от тука"
В крайна сметка, поне наистина укротиха малко нещата и се оттеглиха, защото аз казах, че ако и с пръст докоснат някого, аз лично ще завъртя на 112 ВЕДНАГА.
Не знам кой крив, кой прав, в случая няма никакво значение. Потресателното за мен е или по-скоро са няколко неща:
- имало е сериозен инцидент в градинката - никой не е повикал полиция
- родители тръгват да се саморазправят с деца
- на децата не им хрумва да повикат родителите си за защита
- никой от стоящите наблизо възрастни не отива да види защо 4ма истерични хора крещят на деца.
- възрастните крещят и заплашват децата, като им казват да внимават с малките ... не разбират че те правят абсолютно същото...
Накрая едното момче каза ... ми много жалко, защото от цялата градинка никой не дойде да види какво става ... не попита прави ли сме, виновни ли сме... всеки си мълчи и се прави , че не го засяга ...само вие дойдохте, много мило беше, благодаря ви.