Ех, Джам, наистина пораснаха децата...
Вени, по въпроса наистина две еднакви мнения трудно ще чуеш - за забелването.
Нашата лична лекарка много настояваше да правим опити в тази насока - аз правех някакви по време на баня, но само колкото позволяваше - т.е. без никакъв излишен натиск и дърпане. Личната каза, че нищо не сме успели да направим. После и на мен започна да ми се струва кожичката направо слепнала, получиха се някакви зачервявания и така стигнахме до проф. Бранков, мисля беше - детски хирург в Пирогов, чийто мнение беше, че всичко си е в реда на нещата - не е вадил никакви метални приспособления
Каза да продължим точно тоа, което правехме - без да си го поставяме за фикс идея, при къпане, от време на време, да придърпваме без натиск, колкото мястото позволява. И неговото мнение беше, че нещата се получават естествено.
От тогава до сега - кожичката наистина на места има получили се "процепи". Случвало ни се е на няколко пъти явно да се задържат отдолу насъбрали се мръсотии, при което някаква част от слепналата кожата сама се "отваря" и те излизат. И така от миналата година насам главичката е в много по-голяма степен забелена, без да сме предприемали целенасочени последователни действия да забелим на всяка цена.