Боби, ти с какъв термометър мериш, че моя е малко фалшив сякаш и искам да купя друг. Какво мислите за инфраред термометрите? Дали си заслужават парите?
Аз имам поне 5-6 разхвърляни из къщи, но за децата ползвам най-обикновен термометър, електронен с мекичък накрайник да не ги дразни. Имам и един за дупето и той електронен, но много рядко го позлвам. Скоро мисля да мина на пипане само- топла е, ок значи е болна
. Това майташ де,ама имам един доцент, който точно това прави. Каза, че от както му порастнали децата ( малкото е на 5 забележи) и вече нямали термометър в къщи, а само ги пипали дали са топли
.
Извини отколнението. Защо реши, че не е точен? На тях пише с колко може да са неточни. Мисля, че най-голямото което съм виждала е 0,2 градуса Фаренхайт т.е. 0,1 градус целзий. Не виждам причина да те притеснява такава разлика. Ако те притеснява, купи си такъв за базална температура - дава до стотни от градуса.. щом те влече
.
Според мен инфрачервеният не си заслужава парите, ако те интересува точност. Не е по-точен а само дето не трябва да пипаш детето. За това естествено е по-удобен и ако това те интересува тогава си струва. Иначе аз лично не виждам причина да дам толкова пари за термометър, който мери толкова добре, колкото и такъв от 5 долара.