0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VI
« Отговор #540 -: Октомври 02, 2012, 10:36:53 am »
аз винаги пускам от една проба и обикновена и стерилна урина, така си спестяваш ако излезе нещо в обикновената цялото упражнение по взимането на стерилна отново :wink:

Това е добро решение,но ако си без направления едното струва 3.00лв.,а другото-15.00лв.
Поне там,където аз нося материала :).Що да ги давам тези 15.00,ако не се налага?
Знаеш,че не винаги може да се разчита на направления.

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*
« Отговор #541 -: Октомври 02, 2012, 10:40:02 am »
о да, права си, аз не съм ползвала никога направление, защото там където ми е най-близо и нося, не правят стерилна по каса :( но нали знаеш, човек си определя приоритетите, а в продължение на почти 2г., носех през 2-3-4 седмици.
« Отговор #542 -: Октомври 02, 2012, 14:43:19 pm »
Взех сутринта, но ме накараха в поликлинаката да я изхвърля и да пусна нова на място.
Чиста е. Днес няма "пиш-пиш", няма сопол, няма драма.
Какво по дяволите беше това, дали не продухах детето на село?
[/url][/url]
*
« Отговор #543 -: Октомври 02, 2012, 14:47:00 pm »
Доколкото помня Бърди съветваше стерилна урина да се занесе максимално бързо - до 30 минути!

м-и, Нурофен защо го даваш на 6 часа?
« Последна редакция: Октомври 02, 2012, 15:00:56 pm от Smaraidi »

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #544 -: Октомври 02, 2012, 21:26:10 pm »

м-и, Нурофен защо го даваш на 6 часа?

За температура, ако има.
*
« Отговор #545 -: Октомври 02, 2012, 21:57:22 pm »
м-и, на 8 часа се дава, не на 6. Най - много 3 дози за 24 часа.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #546 -: Октомври 02, 2012, 23:13:28 pm »
Боби, ти с какъв термометър мериш, че моя е малко фалшив сякаш и искам да купя друг. Какво мислите за инфраред термометрите? Дали си заслужават парите?
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Час
« Отговор #547 -: Октомври 03, 2012, 07:32:00 am »
Боби, ти с какъв термометър мериш, че моя е малко фалшив сякаш и искам да купя друг. Какво мислите за инфраред термометрите? Дали си заслужават парите?
Аз имам поне 5-6 разхвърляни из къщи, но за децата ползвам най-обикновен термометър, електронен с мекичък накрайник да не ги дразни.  Имам и един за дупето и той електронен, но много рядко го позлвам. Скоро мисля да мина на пипане само- топла е, ок значи е болна :-). Това майташ де,ама имам един доцент, който точно това прави. Каза, че от както му порастнали децата ( малкото е на 5 забележи) и вече нямали термометър  в къщи, а само ги пипали дали са топли :-).
 Извини отколнението. Защо реши, че не е точен? На тях пише с колко може да са неточни. Мисля, че най-голямото което съм виждала е 0,2 градуса Фаренхайт т.е. 0,1 градус целзий. Не виждам причина да те притеснява такава разлика. Ако те притеснява, купи си такъв за базална температура - дава до стотни от градуса.. щом те влече :-).

Според мен инфрачервеният не си заслужава парите, ако те интересува точност. Не е по-точен  а само дето не трябва да пипаш детето. За това естествено е по-удобен и ако това те интересува тогава си струва. Иначе аз лично не виждам причина да дам толкова пари за термометър, който мери толкова добре, колкото и такъв от 5 долара. 
« Последна редакция: Октомври 03, 2012, 07:35:06 am от Bobbie »

*
« Отговор #548 -: Октомври 03, 2012, 09:16:11 am »
Моят термометър е обикновен електронен и когато ТТ не е повишена мери едно към гьотере (35,5, после 36,3, посе 34,7). При висока Т, обаче я измерва съвсем точно, сравнявала съм с живачен термометър.

*
« Отговор #549 -: Октомври 03, 2012, 09:47:50 am »
купи си такъв за базална температура - дава до стотни от градуса.. щом те влече :-).
ааа не мерси, аз под мишницата едвам го държа да я измеря пък какво остава за други места :?

И аз май като доцента ще почна, че нещо се панирам като видя цифрите на дисплея. Иначе точно както каза Смарайди като го пробвам моя без да имаме Т и показва странни неща, надявам се наиситна, ако е повишена да мери що годе вярно. Ще се откажа май от инфраред, колкото и да е удобно, скъпи ми се струват, пък и за 14 месеца имаме едно разболяване, ако го караме в същия дух няма да го използваме много  :lol:

Благодаря за отговорите!

*
« Отговор #550 -: Октомври 03, 2012, 10:00:38 am »
м-и, на 8 часа се дава, не на 6. Най - много 3 дози за 24 часа.
В листовката е описано, че може да се даде след 6ч, педиатъра също така ми го препоръча, реално до сега не са ми се събирали повече от 3 дози за денонощие значи всичко е ОК.
За термометрите аз имам 3 и ми направи впечатление, че само този който мери най-бързо дава 1-2 десети разлика.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #551 -: Октомври 03, 2012, 15:52:44 pm »
купи си такъв за базална температура - дава до стотни от градуса.. щом те влече :-).
ааа не мерси, аз под мишницата едвам го държа да я измеря пък какво остава за други места :?
Базаланта температура ознчава, че е сутрешна преdи ставане, а не къdе я мериш. Аз мерих в устата.

*
« Отговор #552 -: Октомври 06, 2012, 20:02:26 pm »
Ще се радвам да ме посъветвате или дадете мнение ако можете.
Предната събота моят син беше със зачервено гърло и педи изписа АБ-Аугментин, без изследвания. Давах го 5 дни по негова препоръка, на 3-ти ден го водих за преглед, след АБ ми отказа да ни приеме. Днес т.е. стават 8 дни от предната Т и той пак вдига. Не виждам зачервено гърло, на 38.1 започнах понижаването, ако реши пак АБ ще направя първо изследвания на моя глава, но какви?. Дали има връзка с предното и за какво да питам утре като го заведа на преглед? Съотве Сега не ми вдига телефона  :(
« Отговор #553 -: Октомври 07, 2012, 00:00:15 am »
М-и, не съм специалист, но ми се струва, че 5 дни са били малко за Аугментин. Ако е имал подобрение щом сте започнали да го вземате, най-вероятно е от това, че сте го спрели по-рано отколкото трябва. Пак казвам- не съм специалист, просто предполагам. Щом педиатъра ви не вдига телефона, значи е за смяна като нашия бивш, който правеше същото в извънработно време. Няма ли кой да посетите на частно поне?
Дано се оправите бързо!
Късмет!

*
« Отговор #554 -: Октомври 07, 2012, 12:29:57 pm »
Джиджи благодаря! И аз това си мисля, дали е бил достатъчен, дали е бил правилният?! Направо му беше спаднала Т на 2-рия ден и си мисля, че може и да не е това. Педиатъра знам, че трябва да го сменя още от 15-тия ден на бебчо, но не получавам по-добри мнения за никой, той от време на време си вдига телефона, другите изобщо, даже предупреждават да не ги безпокоят  8O Моя ЛЛ вдига дори като е на почивка извън страната, но не иска да работи с бебета, казва, че не е специалист и поне малко да отрасне  :)
През нощта го усетих, че е с Т, но чаках да се събуди, че да дам лекарство. Правилно ли е така или да го будя? Чаках го 2ч, като започнах да го кърмя тя поспадна, но не напълно и дадох. Днес най-високо до 37 е стигнала, само следя. 
« Отговор #555 -: Октомври 07, 2012, 15:56:36 pm »
Според мен ако температурата е спаднала след даването на аб и не се е вдигала докато сте го приемали, аб по-скоро е действал. Въпроса е дали не са се върнали симптомите, защото не е трябвало да го спирате толкова рано...
На нас доктор Бърди ни е изписвал Аугментин - 3 приема в продължение на 10 дни, но все пак при нас диагнозата беше друга...

*
« Отговор #556 -: Октомври 07, 2012, 16:27:47 pm »
Благодаря ти Джиджи! Писах като започнахме АБ, но Доктора явно е зает или не може да коментира от разстояние на нашия Педиатър практиките. Ще търпим до утре явно, но сега и лаборатория само в болницата работи, а от там бягам като дявол от тамян, та затова не водя и в спешния.
*
« Отговор #557 -: Октомври 08, 2012, 15:51:59 pm »
един доста по-несериозен въпрос - ади, която е на 16 месеца (боби, май ме пита в тази  тема - не мога да си оправя лентичката, имам, но не се показва) не ми дава да й мия зъбите вече. преди с голям кеф й ги миех, после пожела тя да си ги търка, или преди или след като аз ги измия. смених четката да не от тези, които се слагат на пръста да не би да й влезе надолу в гърлото, защото тя цялата е дъвче. откакто има "нормална" четка за зъби напълно отказва аз да й ги мия, тя де разхожда  с четката дъвчи си я и там си прави някакви неща с нея. аз не искам да настоявам твърде много, за да не се превърне в неприятно занимание миенето на зъби, но все пак ми се ще да мога аз да ги измия. ще съм благодарна за всякакви идеи.
« Отговор #558 -: Октомври 08, 2012, 16:40:38 pm »
Елена, защо не опиташ по друг начин?
Ние с моя правим така... казвам му "Ела да си мием зъбите" и го забирам с мен в банята. Връчвам му четката, намазвам му я с малко паста /детска разбира се/, за да е досущ като мама :) Вземам моята четка и правя същото пред него и започваме да търкаме :) Ако видя, че не го прави както трябва /а то обикновено така става/ му казвам, че не се прави так и вземам неговата четка за да му покажа. После пак продължава сам. Хвалене, пляскане с ръце за БРАВО, при нас в повечето случаи помагат :) Дано и при вас се получи, но си права, че не бива да настояваш ако не иска, просто опитвай различни варианти от време на време. Успех!

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #559 -: Октомври 08, 2012, 19:01:27 pm »
един доста по-несериозен въпрос - ади, която е на 16 месеца (боби, май ме пита в тази  тема - не мога да си оправя лентичката, имам, но не се показва) не ми дава да й мия зъбите вече. преди с голям кеф й ги миех, после пожела тя да си ги търка, или преди или след като аз ги измия. смених четката да не от тези, които се слагат на пръста да не би да й влезе надолу в гърлото, защото тя цялата е дъвче. откакто има "нормална" четка за зъби напълно отказва аз да й ги мия, тя де разхожда  с четката дъвчи си я и там си прави някакви неща с нея. аз не искам да настоявам твърде много, за да не се превърне в неприятно занимание миенето на зъби, но все пак ми се ще да мога аз да ги измия. ще съм благодарна за всякакви идеи.
да аз питах. Ми сега ми дава. Първо тя си ги мие (сега вече доста по-добре търка) и после и аз и ги мия. дори сама си плакне устата с вода и после с конец чистим между зъбите като тя ме командва „горе“, „долу“ ... :-). Не я натискай но не се и отказвай, това според мен е период, после пак ще започне да дава. Аз съм и мила зъбите и викаща,макар и за секунди и не много качествено, след като няколо дена не ми е давала, понеже не може все пак въобще да не ги мием, понеже на нея така и се иска. Обаче вече отмина този период, сега Андреа е наред.