бина , Дани е същия за водата от бебе та и досега. Аз самата наливам вода денонощно от дете, вече съм на 32 и продължавам да го правя, спя с бутилка вода до леглото и дори не помня кога се събуждам да пия - до такава степен ми е "автоматизирано действие".
Кръвната ми захар над 4,2 не е била никога, ако имах диабет и то нелекуван толкова години - да съм пукнала отдавна.
Лично аз - не съм се тревожила за диабет при Дани заради пиенето му на вода, но след дълго намилане от кого ли не, че "не била нормална тази работа" - пуснах му изследвания, ей така да ми е мирна главата просто. Всичко му е ОК на детето.
По-големият ми проблем с пиенето на вода нощем е точно това, което и ти споделяш. Препълнен и прелял памперс, ставане посред нощ да преобличам него, често и себе си понеже спи в моето легло и съответно и двамата се оказваме подгизнали, смяна на спално бельо... Като следствие - разсънвам него, разсънвам и себе си, той после си заспива, ама познай аз дали мога.
Не пълня шишета нощем, просто нареждах 3 заредени догоре и подавам следващото.
Поне за себе си стигнах до извода, че като търси вода полуспящ - това рядко е наистина от жажда. По-скоро има връзка с нещо, което коментирахме скоро в друга тема, а именно "навикът за приспиване" при бебетата. Както кърмените деца, пробуждайки се имат навика да търсят гърда и да заспят на гърда не защото са гладни, а защото това им е "установена схема" и вид "ритуал" на заспиване, си мисля че при Дани е същото положение, ама свързано с шише и някаква течност течаща от него. Когато пиеше АМ, заспиваше с шишето и мачкайки една играчка, като приключи с АМ - захвърля шишето, взима си залъгалката, надупва се и откъртва продължавайки да мачка въпросната играчка. После отказа да пие АМ, но лягайки си търси пак шише, пие от него и..."ритуалът" се изпълнява точно, че чак тогава е склонен да заспи. Когато през нощта потърси вода и не съм много сънена му я подавам, изчаквам да удари няколко глътки и издърпвам шишето. В 9 от 10 случая го пуска, взима си залъгалката и заспива моментално наново. Ако обаче самата аз съм много сънлива и просто му оставя шишето, той както си е полузаспал може да го изпие цялото, струва ми се просто по инерция. Започнах напоследък да наливам по съвсем малко вода в няколко шишета и като измрънка и му дам да пие, дори да не му го измъкна, повече от 50-60 мл. няма в шишето, та и до дъно да го изпие - не е огромно количество течност. Щом пък не следва будене и настояване за още вода при това положение, явно не е жаден, а му е повече навик това. Поне моята логика е такава в случая, не мога да твърдя че е вярна. Опитвам се да огранича нощното пиене на вода не толкова заради мокренето на леглото, а защото не ми се ще постоянно да си товари бъбреците заради "единия навик".