@ Bobbie Ок, всеки си решава как да възпитава своите деца. За мен няма проблем момиченцата да сменят течност за чистачки, а момченцата за бутат колички. Даже е хубаво. Но ЛИЧНО за мен има проблем мъжете да не знаят да работят с отвертка, да сменят крушка, или жените да не могат да готвят или да съчетават цветове на дрехи и грим примерно. Все си мисля, че има причина психолозите да препоръчват в разведените семейства да се търси друг мъж (дядо, вуйчо), който частично служи за мъжки ролеви модел на децата. Не е краят на света и ако няма такъв модел, но децата имат по-голяма емоционална стабилност, когато го има.
Ако архаичният патриархален модел на пълно разделение на мъжки/женски занимания е единият край на скалата, то за мен другата крайност е унисекс моделът, в който сме толкова еднакви, че е нормално мъжът да си гледа мача, докато жена му разпробива дупки за дюбелите. Ми на мен не ми е естествено. Аз ще си уча момчето да се заема доброволно и без подканяне с техническите задачи и ще подкрепям по-финото начало у момичето си. Хубаво е всеки да може всичко, но поне на мен ми харесва свят, в който си личи разлика между половете.