0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #860 -: Ноември 06, 2012, 13:56:12 pm »
Момичета, каква е стойността на глюкозата в изследванията ви?
Аз съм с 4.9, това е в референтните стойности, които са между 2.8 и 6.1, но според лекаря ми било високо.
Другото питане-има ли някой проблем с ТСХ? Моето е паднали под референтната граница-0.09, долната е 0.2, но според Начев това не е чак толкова страшно, защото ФТ4 е също на долната граница, а при ниско ТСХ се качва ФТ4. Моето не се е качило. Дозата ми остана непроменена, но малко се притеснявам.
« Отговор #861 -: Ноември 06, 2012, 14:26:23 pm »
Имел, моята глюкоза на последната контрола преди около месец е била: 4.3. Никой не я е коментирал по никакъв начин.
<br />[link=http:
*
« Отговор #862 -: Ноември 06, 2012, 14:36:25 pm »
И моята глюкоза винаги се върти между 4-5. Никога не е влизала в графа "проблем". :D

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #863 -: Ноември 06, 2012, 14:45:42 pm »
Имел, когато предния месец ме пратиха при д-р Бояджиева на изследване за гестационен диабет, тя ми обясни, че тези референтни стойности не се отнасят за бременни. При нас горната граница е с една единица надолу, доколкото си спомням. Сигурно затова на лекаря ти му се е видяла висока.
Намали сладките неща. :wink: С малко диета и си ОК.
« Отговор #864 -: Ноември 06, 2012, 14:49:58 pm »
ясно, май няма да ям вафла днес:)
« Отговор #865 -: Ноември 06, 2012, 14:50:19 pm »
Имел, моята глюкоза миналия месец беше 5.27 и д-р Сигридов ме изпрати в МД да си направя изследване за гестационен диабет. Там всичко беше ок. Днес пак пусках ПКК и глюкоза и сега ми е 4.14. Не съм взимала никакви мерки.
И с ТСХ имам проблем, но моето пак се е повишило. От днес резултата е 2.28 и сега ще ходя до д-р Начев. Най-вероятно ще ми увеличи дозата на Л-тироксина.

linapoli, къде могат да се намерят тези пижами?
Иначе и мен в началото много ме болеше главата. Пиех по половин парацетамол и, ако не даваше резултат, изпивах и другата половинка. Ще отшуми с напредване на бременността, поне при мен беше така.

Боги, и аз с този утрогестан се виждам в чудо. Ако не излизам от нас не слагам превръзки, а сменям по няколко пъти бельото. Имам си такова "домашно" и хич не го жаля  :lol:. Още малко остана, д-р Сигридов каза до 36-та седмица и после да го спирам. Предполагам и при теб ще е така.
*
« Отговор #866 -: Ноември 06, 2012, 15:11:44 pm »
Врабчо, то да добутам до 36 г.с. Че тъй както върви май в 37 г.с. ще се раждаме. :lol:
« Отговор #867 -: Ноември 06, 2012, 15:48:48 pm »
Момичета,и аз имам 2въпросчета- днес повръщам много и понеже бях на лекар ми казаха,че мога да взема деган.обаче на листовката пише,че не е добре до края на 3 мес.и сега се чудя-да се мъча ли,или да пия
Другият ми въпрос е организационен към момичетата от малинов-за следващ преглед ме изпратиха при д-р Сигридов за скрининг за Даун.въпросът ми е следният:нали като се запишеш на ЖК ,това ти вклюва всички тези изследвания безплатно.необходимо ли е да си го правя втори път и в малинов?аз бих искала да ходя и на частни прегледи,но за някои изследвания ума ли смисъл да се повтарят?
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #868 -: Ноември 06, 2012, 16:19:26 pm »
Имел, аз имам проблем и с щитовидната жлеза, и с инсулиновата резистентност. Още при положителния тест д-р Начев ми спря метформина, но ми забрани всичко сладко, освен плодове. Увелечи ми дозата на еутирокса, ама аз съм на някакви конски дози - редувах 175 и 200 мг. Вчера си пуснах първите котролни изследвания, ТСХ паднало до 0,18, но и ФТ4 е станало над норма и ми намали малко дозата ( само на 175 мг). Кръвната захар ми беше 3,9 и каза, че е добре и да го подсетя към 20 г.с. да ми направи обременяване с глюкоза. Ама до тогава време бол, да стигнем до там :)
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
« Отговор #869 -: Ноември 06, 2012, 16:24:28 pm »
afrodita279, чула съм че и други лекари препоръчват деган. Предполагам, че можеш да го пиеш. Тия дни също попаднах на хомеопатични капки против повръщане - "ВОМИТУСХИЛ". Можеш да пробваш първо с тях. Незнам дали иамт ефект, защото аз не повръщам. За феталната морфология мисля, че не се поема от здравната каса и не е задължителна. Т.е. ако искаш да си я направиш по собствено желание трябва да си я платиш.
Врабчо, да поясня, че става дума за нощници. И по принцип в болниците трябват нощници. Там с  пижами не приемат. Ние имаме магазин за бельо и ги поддържаме, но за да не си рекламирам магазина ще ви кажа, че може да ги търсите в малките магазинчета, не големите вериги в моловете. Цената им е около 30лв. Има и по-евтини варианти на други български фирми.

*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
« Отговор #870 -: Ноември 06, 2012, 16:39:02 pm »
afrodita279 ,БХС-ранният скрининг не се поема от здравната каса,ти решаваш да го направш или не,моят съвет е да го направиш ..)))

« Отговор #871 -: Ноември 06, 2012, 16:55:53 pm »
Благодаря,не знаех.Да,ще го направя задължително,объркала съм се,че е безплатно,защото съм допълнително осигурена здравно и в пакета се включва скрининга.но в случай,че избера да го направя в клиниката,имате ли идея колко струва?
« Отговор #872 -: Ноември 06, 2012, 16:57:04 pm »
Една приятелка със сериозно повръщане от самото начало/дори и водата повръщаше/ единственото нещо което и помагаше е  ВОМИТУСХИЛ на свещички обаче.
iva17 браво за добрите резултати.Моята ендокриноложка пък много иска да следя и А-TPO .Ти докрая на бремеността ли ще те лишат от сладкото.
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #873 -: Ноември 06, 2012, 17:02:21 pm »
Bubkata, ами предполагам, че няма да ми разрешат сладкото до края на бременността. То пак добре, че не са ми спряли още всички въглехидрати, само бяло брашно гледам да избягвам. Въпреки че понякога ям такива продукти, но наистина рядко. Но каквото трябва всичко ще правя, нали е важно бебето да е добре. Аз даже свалих 3-4 кг. от 1 октомври до сега.
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
« Отговор #874 -: Ноември 06, 2012, 17:27:45 pm »
[Врабчо, да поясня, че става дума за нощници. И по принцип в болниците трябват нощници. Там с  пижами не приемат. Ние имаме магазин за бельо и ги поддържаме, но за да не си рекламирам магазина ще ви кажа, че може да ги търсите в малките магазинчета, не големите вериги в моловете. Цената им е около 30лв. Има и по-евтини варианти на други български фирми.
Ох, в бързината съм написала пижами  :lol:, иначе знам че става въпрос за нощници. Гледах сега в един магазин някакви, но номерацията беше много уголемена. Най-малкия номер ще ми е голям.

Врабчо, то да добутам до 36 г.с. Че тъй както върви май в 37 г.с. ще се раждаме. :lol:
Боги, ами то в такъв случай съвсем е наближило  :D.
« Отговор #875 -: Ноември 06, 2012, 20:03:29 pm »
afrodita279 , против повръщането опитай чай от джинджифил - на мен ми действаше добре. Даже от него се чувствах по-добре отколкото като пиех хапчета. На мен също ми изписаха "Деган". Гадеше ми се повече като пиех хапчетата отколкото като си пиех чайчето. Има много приятен вкус на лимон.
А относно БХС - аз платих 120лв., което включваше УЗИ, самото изследване и консултация с генетик. Поема се от здравната каса само късния БХС(от 15 до 19 седмица) и то при жени над 35години. Единствено в София в МД работят по здравна каса - това разбрах от моя гинеколог.

*
« Отговор #876 -: Ноември 06, 2012, 20:06:55 pm »
Боги, Пиленце, и аз съм с превръзки и то без значение дали съм вкъщи :?, защото следя за евентуално изтичане на околоплодни води. Риска от инфекции намалявам като след тоалет винаги обливам с разтвор на Йодасепт 15-20 капки в 1л топличка вода. Така боря и уринарни инфекции, въобще интимната хигиена е много деликатен момент, защото балансираме 3 отвора с различна флора. Затова никакво бърсане в посоки, само нежно попиване :wink:

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
« Отговор #877 -: Ноември 06, 2012, 20:17:10 pm »
Благодаря Танита,дадох инструкции да ми бъде купен:)ако утре пак съм така,ще пробвам и хонеопатичното.по принцип ненавиждам чай,но в този случай ще пия.
« Отговор #878 -: Ноември 06, 2012, 20:24:31 pm »
afrodita279, ако не обичаш чай можеш да си го пиеш охладен като някакво сокче. Аз си правех повече чай и си го слагах в хладилника - по-добре ми беше да го пия студен. Но сега си е хладничко за питиета от хладилника. :)

*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
« Отговор #879 -: Ноември 06, 2012, 21:18:30 pm »
tanita68,а този джинжифил,може ли да се използва при бременност,доколкото знам има лютив ефект или се лъжа,сподели повече,доктор ли ти го предписа..)))Близка приятелка посеяаваше хомеопат и изписаха за смукани безвредни хапчета против повръщане,но незнам как се казват,но може да се консултираш с хомеопат..)))На нея и помагаха..)))